reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

O kurczę, jak nie urok to s*aczka. A Ty dzisiaj przypadkiem nie masz wizyty u swojego gina? Może będzie w stanie popatrzyć na usg co to się dzieje i dać dodatkowe badania?
Odwołałam tą wizytę, bo byłam w tamtym tygodniu w poniedziałek zobaczyć co po tym krwawieniu. Miałyśmy się widzieć zaraz po następnym okresie. Ale jak jakieś cyrki będą to podjadę po prostu do niej, tyle, że w swoim gabinecie jest pon i czwartek. Na razie czekam na rozwój sytuacji.

reklama
@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Co za baba :o Nawet nie słuchaj tych mądrości. Daj znać jak będą wyniki! Jeśli myślisz o tym i sama się już martwisz, to na pewno umowienie się na wiztę do psychologa nie zaszkodzi.

Odwołałam tą wizytę, bo byłam w tamtym tygodniu w poniedziałek zobaczyć co po tym krwawieniu. Miałyśmy się widzieć zaraz po następnym okresie. Ale jak jakieś cyrki będą to podjadę po prostu do niej, tyle, że w swoim gabinecie jest pon i czwartek. Na razie czekam na rozwój sytuacji.
Kurczę, ciekawe co Ci tak pogmatwało w tym cyklu.... Trzymam kciuki, aby to był jednorazowy odpał organizmu, a od następnego cyklu, żeby chodził już jak w zegarku

Niektóre chłopy to takie durne..
Mój czasem też. Ehhh

Co do Q10 o resweratol, to szukaj ich w takim razie w produktach spożywczych.
Oo dziękuję za radę - nawet nie pomyślałam, że mogłabym uzupełnić te składniki poprzez produkty spożywcze 😁
@Joaśka40 ta endokrynolożka to jakaś przypadkowa lekarka z luxmedu, miałam z nią wczoraj tylko konsultację online. Liczę że dzisiaj popołudniu będzie lepiej. Zacny zapas nazbierałaś :D Stosowałaś już kiedyś te clear blue elektroniczne? Trzymam kciuki za pożądany wynik i cierpliwość :D

Ja mam dodatkowe wyniki prolaktyny (w normie 9,5 ng/ml) i AMH - tutaj ponad normę dla wieku 10,300 (norma w labie do 9,050), więc to pewnie kolejny kamyczek w diagnostyce PCOS. Ale może to dobrze, trzeba wiedzieć z czym walczyć.
Mam nadzieję, że dziś trafisz na kompetentnego lekarza, który Cię dobrze poprowadzi - trzymam kciuki. Noo te AMH faktycznie wysokie dość ale z dwojga złego lepiej za wysokie chyba niż za niskie 😁 Ja badałam w 2018r to miałam jakoś ponad 1 🙈 Teraz bym się chyba nie odważyła 🙈

Co do testów to tak-stosowałam już te elektroniczne. Ostatnio przy cb w czerwcu, kiedy 9dpo kreski miałam tak jasne, że sama nie wiedziałam czy one tam są czy mam zwidy😂 Zrobiłam te clearblue i nie było wątpliwości :) Osobiście lubię patrzeć jak pojawia się druga kreska😁

Ja stwierdziłam, że jak nie mogę zajść w tego cionsza, to zrobię sobie bikini body challenge do końca roku. Chociaż jesień to dla mnie nienajlepszy czas na odchudzanie,bo tu grzane winko, czekolada pod kocem, pulchniutkie cynamonki z lukrem... Ale spróbuje. :D
Ja już wczoraj wieczorem zaczęłam sezon na jesienne herbatki ze świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy, z plastrami pomarańczy z wbitymi goździkami, z laską cynamonu i miodem. 🤤😋

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Masakra, co to za lekarka🤦🏻‍♀️

Tej kobiety nie bierz na poważnie, bo owulacje po 30dc są możliwe.
Daj później znać jak po wizycie. Jestem ciekawa jak się odniesie do tego proga bez potwierdzenia owulacji i co tam w usg słychać. Powodzenia. :)

Ja aktualnie uczęszczam na druga terapie po swoich stanach depresyjnych. Jak znajdziesz kogoś z Twoim flow i w odpowiednim dla Ciebie nurcie to przyniesie Ci same korzysci 💕 nie tylko tu i teraz, ale całościowo

reklama
Do góry