reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

To tylko przypuszczenia. Aplikacja i obserwacje - śluz, temp, bóle jajnika. . Dlatego napisałam ze podobno była. W teorii powinna być czwartek/piątek a apka pokazuje na podstawie objawów że była wczoraj.
Pamiętaj ze aplikacja to tylko algorytmy i statystyka i wcale mogłaś tej owulki wczoraj nie mieć. Ja mam cykle średnio 28 dniowe i aplikacja pokazuje mi owu w 14 dc, a tak na prawdę mam owu w okolicach 18/19dc.

reklama
Pamiętaj ze aplikacja to tylko algorytmy i statystyka i wcale mogłaś tej owulki wczoraj nie mieć. Ja mam cykle średnio 28 dniowe i aplikacja pokazuje mi owu w 14 dc, a tak na prawdę mam owu w okolicach 18/19dc.
Tak wiem, wiem. Dlatego zapytałam się czy faza może być dłuższa bo coś mi tu nie pasowało. Kiedy by nie było tej owulacji sex jest codziennie więc musi coś z tego wyjść!

Ja zawsze myślałam, że moja faza lutealna trwa 16 dni, bo miałam cykle 30-33dni.Jakie było moje zdziwko jak zaczęłam starania, mierzyłam temperaturę i okazało się że moja fl trwa 12dni😜. Ja uwielbiałam te czasy, kiedy mierzyłam temperaturę - wiedziałam co do dnia kiedy dostanę okres. Jak widziałam, że w 12dpo temp. wzrosła zamiast spaść, to wiedziałam, że to ciąża :) Fajnie tak znać swój organizm :)
Co do testów owu to u mnie zawsze pozytywny jest tylko 1dzień .

Nomeolvides owulacja może wystąpić kiedy się jej podoba i zawsze może być z tego bobo-nie wiem co to za lekarze Ci się trafiają 🙄 Moja koleżanka ma córkę z owólacji w 35dc. Wiadomo, że lepiej jak owulacja jest wcześniej - niby jest lepszej jakości ale to nie zmienia faktu, że i z późnych owulacji są ciążę 😌

Ja se obfociłam moją kolekcję testów na niedalekie testowanie😜 ojj jak kuszą te testy oojjj swędzi rączka😂

Załączniki

• IMG_20230918_123213.jpg
    IMG_20230918_123213.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 59
@Joaśka40 ta endokrynolożka to jakaś przypadkowa lekarka z luxmedu, miałam z nią wczoraj tylko konsultację online. Liczę że dzisiaj popołudniu będzie lepiej. Zacny zapas nazbierałaś :D Stosowałaś już kiedyś te clear blue elektroniczne? Trzymam kciuki za pożądany wynik i cierpliwość :D

Ja mam dodatkowe wyniki prolaktyny (w normie 9,5 ng/ml) i AMH - tutaj ponad normę dla wieku 10,300 (norma w labie do 9,050), więc to pewnie kolejny kamyczek w diagnostyce PCOS. Ale może to dobrze, trzeba wiedzieć z czym walczyć.

Dołączam do klubu po%#$@%@go cyklu :) Jest wysoce prawdopodobne, że dostanę zaraz okresu mimo, ze mamy 14 DC. Migrenowy ból głowy, ból brzucha i krzyża, a dwa zaczęłam plamić. :)
O kurczę, jak nie urok to s*aczka. A Ty dzisiaj przypadkiem nie masz wizyty u swojego gina? Może będzie w stanie popatrzyć na usg co to się dzieje i dać dodatkowe badania?

reklama
Do góry