reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Jak starałam się o mojego syna to moja temperatura też wskazywała na cykl bezowulacyjny, a owulacja być musiała, więc nie wiem czy temperatura jest faktycznie wiarygodna. Może u dużej ilości kobiet tak, u mnie ten sposób się zupełnie nie sprawdził.

To tylko paski, więc tak, mogłaś to przegapić, a one same mogły go nie pokazać.
No nic to zobaczymy. Chociaż seksu przez spiny prawie wcale nie było 🙈

Czy kłucie jajników czujecie przed, w trakcie czy po owulacji?
Nie jestem w stanie stwierdzić na 100%, bo nie miałam monitoringu, natomiast u mnie to wygląda tak, że ból owulacyjny mam tylko 1 raz w każdym cyklu i jest 1 dzień po dniu szczytu śluzu. W dzień szczytu śluzu ostatni raz boboseksy, następnego dnia pojawia się charakterystyczne kłucie i silny ból w dole brzucha, promieniujący w to drugie miejsce xD Czasem tak silny, że trudno jest mi siadać i chodzić. Wtedy trudno już jest robić jakieś boboseksy. @ przychodzi 13-14 dnia po tym bólu, więc mi się wydaje po objawach, że owu mam dokładnie w dniu bólu. Tego dnia też jest już gorszy śluz, spada libido, czuję się obrzęknięta i czuję nadmiar wody. W poprzednim cyklu byłam na USG t. 15 dc i nie miałam tego bólu, co mnie zdziwiło,
a jajniki były jak na 5-10 dc, no i rzeczywiście, ból przyszedł tydzień później i o tydzień opóźniła mi się @ 🤷🏼‍♀️

Ja przez ostatnie miesiące miałam tak: o, nowy objaw, NIGDY tak nie miałam, to na pewno to! Oczywiście to nie było to, więc sobie tylko dopisywałam nowe objawy PMS do listy 😂 W zeszłym miesiącu objawów nie miałam żadnych, śluz przed @ inny, więc też myślałam, że to to, ale to nie było to 😂😂
O to o mnie 🤣 a jak się uda to będę pisać „nooo ja czułam od razu, to było coś magicznego, jak można nie czuć?!?!” 🤣

Czy kłucie jajników czujecie przed, w trakcie czy po owulacji?
Przeważanie przed, w trakcie mocniej i po znowu słabiej. Ale np. W tym cyklu bardzo bardzo mnie bolało w okolicy gdy owu powinna być (jeśli w ogóle była). Rozważałam nawet tabletkę przeciwbólowa, ale udało się obyć bez.
Edit: nigdy monitoringu nie miałam.

reklama
@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...

Do góry