reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Właśnie też miałam zapytać o testy owulacyjne 😂😂 Czy to normalne, że kilka dni po owulacji i spadku poziomu LH, zaczyna znowu rosnąć? 🤔🤔
Bo już było na poziomie 0,06 a dzisiaj 0,19. Jestem 4dpo
To są małe wartości i różnica też jest minimalna. Poza tym to tylko paski, a wartość odczytuje aplikacja i nie jest to super dokładne.

reklama
@Mademoiselle_Nika wszystko u Ciebie wporządku?

@Mademoiselle_Nika mamy nadzieje, że wszystko u Ciebie dobrze i niedługo do Nas wrócisz cała i zdrowa 🙈🙂

@Mademoiselle_Nika mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok!

@Myszko Spóźnionego.. wszystkiego LEPSZEGO 💕
@Mademoiselle_Nika mam nadzieje ze wszystko ok u Ciebie.
Popłakałam się dziewczyny z Waszej troski! Dzięki, jest trzonowo, ale stabilnie :) Miałam problem zalogować się na forum, a zbyt mało czasu aby siąść do rozwiązania problemu natury technicznej.
Oczywiście wydarzyły się różne sytuacje rodzinno-domowe w tym czasie, bo spokój to jakiś nie naturalny stan u Nas :) ale mam nadzieje, że ten okres już się kończy.
@Mademoiselle_Nika wpisz mnie prosze na pauzę. W tym cyklu nie mozemy sie starac i w pazdzierniku tez nie. Mam zapalenie przydatkow…. OT kapiele w jacuzzi🙈🙈🙈 musze odczekac conajmniej miesiac, od zakończenia antybiotykoterapii. A od listopada zaczynam robic badania hormonalne, nasienia i monitoring. W pazdzierniku planujemy wakacje, wiec moze, koniec roboty i wakacje dobrze nam zrobią:)
Nie zdawałam sobie sprawy, że kąpiele w jacuzzi mogą zafundować zapalenie przydatków. :( Trzymam kciuki żebyś szybko się wyleczyła. Patrząc na Twój plan mam do powiedzenia jedno - w grudniu zaciążąmy i oboje lecimy na wrześniowe mamuśki :)

@Kosinka94 , @Joaśka40, @nieznośne_poplątanie

Dzięki dziewczyny za Wasze zdanie. Endo mi za wiele nie powiedziała wczoraj na konsultacji online, wręcz opieprzyła, że estradiol to robi się tylko w 3dc, że przy cyklach powyżej 30 dni to owulacja prawie nigdy nie występuje, a tak w ogóle to diagnostyka niepłodności nie jest w pakiecie na luxmed.😐

Udało mi się na 17:45 umówić też na luxmed do gina już nie "z przypadku" tylko niby faktycznie dr nauk medycznych specjalizujący się w diagnostyce niepłodności, zobaczymy co on powie, co będzie na usg no i czy w ogóle będzie chciał coś robić, czy faktycznie nie wchodzi to w zakres i trzeba będzie płacić albo umawiać się jeszcze raz .

Wczoraj miałam kryzys totalny, wieczór przepłakany a dzisiaj zrobiłam jeszcze prolaktynę i AMH. Mam nadzieję, że to mnie nie dobije do reszty. Zastanawiam się czy nie umówić się może do psychologa/ na terapię, bo martwię się o swoją głowę w tym wszystkim. Wiem, że u nas niby dopiero początek, ale ja już 2 lata wcześniej zaczełam namawianie narzeczonego na zaczęcie starań, więc w mojej głowie to trwa i trwa i trwa...
Co to za głupoty Ci ta endo powiedziala??? Sorry, ale naprawdę zmień lekarza... w cyklach powyżej 30 dni nie ma owu? A z jakiej to przyczyny? U mnie ZAWSZE jest owu przycyklach 33-36 dni. I zwykle jest ona około 19-21 dc. Chyba dobrze, żebyś najpierw ogarnęła swój cykl z dobrymi lekarzami, bo możesz sobie zaszkodzić takim braniem duphastonu przed owu, bazować na wynikach zrobionych w złych porach itp.

To dobrze. Zobaczymy kiedy @ bedzie. Podobno owu miałam wczoraj( w piątek @ sie skończyła) i tak coś mi nie pasowało bo przewidywany okres ma być 5.10 cykl 25 dniowy.
A na jakiej podstawie wiesz ze wczoraj była owulacja u Ciebie? :) aby kolejny cykl rozpoczynał się 5 października to musiałabyś miec 18 dniową fazę lutealna, co już wypada poza normy.

A na jakiej podstawie wiesz ze wczoraj była owulacja u Ciebie? :) aby kolejny cykl rozpoczynał się 5 października to musiałabyś miec 18 dniową fazę lutealna, co już wypada poza normy.
To tylko przypuszczenia. Aplikacja i obserwacje - śluz, temp, bóle jajnika. . Dlatego napisałam ze podobno była. W teorii powinna być czwartek/piątek a apka pokazuje na podstawie objawów że była wczoraj.

reklama
Popłakałam się dziewczyny z Waszej troski! Dzięki, jest trzonowo, ale stabilnie :) Miałam problem zalogować się na forum, a zbyt mało czasu aby siąść do rozwiązania problemu natury technicznej.
Oczywiście wydarzyły się różne sytuacje rodzinno-domowe w tym czasie, bo spokój to jakiś nie naturalny stan u Nas :) ale mam nadzieje, że ten okres już się kończy.

Nie zdawałam sobie sprawy, że kąpiele w jacuzzi mogą zafundować zapalenie przydatków. :( Trzymam kciuki żebyś szybko się wyleczyła. Patrząc na Twój plan mam do powiedzenia jedno - w grudniu zaciążąmy i oboje lecimy na wrześniowe mamuśki :)
Dobrze Cię widzieć tu ☺️ przyznam że trochę zachodziłam w głowę bo zamilkłaś tak bez uprzedzenia. Dobrze, że wszystko w miarę ok 🙂

Do góry