reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Czekam na wizytę u dentysty, którą umówiłam sobie wczoraj w przypływie energii. Teraz żałuje, bo cholernie się boje. Nie bałam się ciecia cesarskiego, ale jak ma mi ktoś wiercić w zębie, to ze stresu mi się słabo robi 😂

reklama
skoro zabezpieczała materiał do badania genetycznego czy jest szansa, że tego materiału nie było na tyle aby wykonać histopatologie w szpitalu?
Ja się wcale nie zdziwię jak ten wynik na mnie czeka w szpitalu, a ja nic nie wiem o tym. Bo w sumie na ostatniej wizycie lekarka użyła słów „badania histopatologiczne” a ja w tym szoku nie zapamiętałam/nie usłyszałam.
Na pewno do badania genetycznego potrzebują więcej tego materiału.
Bardzo możliwe jest, że nie informują o tym. Sami mają wgląd do tego badania i dla nich temat zamknięty, jeśli jest wszystko ok.
Ja z kolei nie wiedziałam, że tam mogą wyjść poważniejsze rzeczy i 2go badania nawet nie odebrałam, ale tak zakręciłam immunoloszkę z tego samego szpitala, że sama pobrała z systemu i mi wydrukowała.
Dla mnie wynik tego badania to trauma(🤷‍♀️🤷‍♀️😪). Miałam to wyrzucić, bo nie mogę na to patrzeć, ale jak się okazało że to może się do czegoś przydać innym lekarzom to chowam głęboko, przekładam nie patrząc.

Czekam na wizytę u dentysty, którą umówiłam sobie wczoraj w przypływie energii. Teraz żałuje, bo cholernie się boje. Nie bałam się ciecia cesarskiego, ale jak ma mi ktoś wiercić w zębie, to ze stresu mi się słabo robi 😂
Potraktuj to jako element przygotowań do ciąży. Przecież musisz mieć wszystkie zęby zdrowe!

Na pewno do badania genetycznego potrzebują więcej tego materiału.
Bardzo możliwe jest, że nie informują o tym. Sami mają wgląd do tego badania i dla nich temat zamknięty, jeśli jest wszystko ok.
Ja z kolei nie wiedziałam, że tam mogą wyjść poważniejsze rzeczy i 2go badania nawet nie odebrałam, ale tak zakręciłam immunoloszkę z tego samego szpitala, że sama pobrała z systemu i mi wydrukowała.
Dla mnie wynik tego badania to trauma(🤷‍♀️🤷‍♀️😪). Miałam to wyrzucić, bo nie mogę na to patrzeć, ale jak się okazało że to może się do czegoś przydać innym lekarzom to chowam głęboko, przekładam nie patrząc.
Season 10 Hug GIF by Friends

I feel u.

Dzieczyny, nie wytrzymalam do 9.09 zrobiłam dzis rano test, bo wczoraj zaczelam czuć jakis dziwny dyskomfort w dole brzucha i jest nieśmiała kreseczka. Aż nie moge uwierzyć, że sie w końcu udało. Myślicie że przy tak bladej kresce robić już dzisiaj test z krwi ?
Całkiem śmiała kreseczka. Pewnie jesteś już po becie, bo ja dopiero nadrabiam cały dzień 😂 Trzymam kciuki 🍀✊🏻🍀✊🏻🍀✊🏻

ja mam wizytę w czwartek i też już trzęsę portkami 🤣 mimo, ze mam super dentystę i nigdy nie bolało 🤦‍♀️ ale za każdym razem ten sam strach xd

U mnie na teście niestety biało 😢
Gdyby nie to, to serio powiedziałabym, ze jestem w ciąży. Mam aktualnie wszystkie objawy. Ale niestety to zbliżający się okres+ogólne osłabienie.

Szczerze mówiąc to nie wiem czy będę jeszcze udzielać się tu, bo za kilka dni lecimy na wakacje i chcę odpocząć od tematu starań. Natomiast w kolejnym cyklu planuję zacząć procedurę in vitro. Zależy co mój lekarz na to, ale razem z mężem jestem już zdecydowana, że idziemy w tym kierunku.

Trzymam kciuki dziewczyny za Was wszystkie i za każdą z osobna! 🤞🏼🤞🏼

reklama
U mnie na teście niestety biało 😢
Gdyby nie to, to serio powiedziałabym, ze jestem w ciąży. Mam aktualnie wszystkie objawy. Ale niestety to zbliżający się okres+ogólne osłabienie.

Szczerze mówiąc to nie wiem czy będę jeszcze udzielać się tu, bo za kilka dni lecimy na wakacje i chcę odpocząć od tematu starań. Natomiast w kolejnym cyklu planuję zacząć procedurę in vitro. Zależy co mój lekarz na to, ale razem z mężem jestem już zdecydowana, że idziemy w tym kierunku.

Trzymam kciuki dziewczyny za Was wszystkie i za każdą z osobna! 🤞🏼🤞🏼
Tak mi przykro.
Jedzcie i wypocznijcie należycie! Zasługujesz!

Do góry