reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja chodzę cały czas prywatnie No mój dentysta zrezygnował z NFZ . A że ja jestem panikara to wole zapłacić niż zrobić z siebie wariatkę 😂 a mojemu dentyście ufam bezgranicznie i spokojnie siadam w fotelu
Ja już wiem dlaczego do tej dentystki był taki szybki termin na NFZ i tak szybko mnie przyjęła. To pani z Ukrainy i mówiła, że od niedawna przyjmuje pacjentów w moim mieście. Nie jest po prostu znana i dopiero „buduje” sobie bazę pacjentów. Bardzo miła babeczka, pierwszy raz spotkałam się z czymś takim, żeby dentysta mówił mi po kolei co robi w mojej buzi 🙈 No i doplacilam oczywiście za znieczulenie. Była jeszcze opcja dopłacić do lepszej plomby, ale nie wzięłam ze sobą więcej kasy i miałam w torebce tylko takie pomięte 50 zł 😂 Ogólnie wizyta była super, nic nie bolało, a tak się bałam… niepotrzebnie…

reklama
Dołączam do tych przeczołganych dniem. Właśnie skończyłam turlać bułki na rano i mogę wreszcie odpocząć. Dziś prawie cały dzień w ziemniakach, jutro rano powtórka więc dziś musiałam wynieś śmieci i wszystko sobie przygotować, by tylko wyprawić dziecko do przedszkola i znów szorować do pols. Pociesza mnie tylko fakt, że jutro skończymy i mam ogromną nadzieję że do południa uda nam się osiągnąć cel. Znów jeździłam zetorem i powiem Wam że nawet mi się podoba 😁 kusi by nauczyć się jeździć tylko trochę się boje ze względu na nasze ukształtowanie terenu (spore pagórki, u nas tzw grapy).

Ostatnia edycja:
Ja już wiem dlaczego do tej dentystki był taki szybki termin na NFZ i tak szybko mnie przyjęła. To pani z Ukrainy i mówiła, że od niedawna przyjmuje pacjentów w moim mieście. Nie jest po prostu znana i dopiero „buduje” sobie bazę pacjentów. Bardzo miła babeczka, pierwszy raz spotkałam się z czymś takim, żeby dentysta mówił mi po kolei co robi w mojej buzi 🙈 No i doplacilam oczywiście za znieczulenie. Była jeszcze opcja dopłacić do lepszej plomby, ale nie wzięłam ze sobą więcej kasy i miałam w torebce tylko takie pomięte 50 zł 😂 Ogólnie wizyta była super, nic nie bolało, a tak się bałam… niepotrzebnie…
Szwagierka chodzi z dziećmi do Ukrainki i jest bardzo zadowolona ☺️

skoro zabezpieczała materiał do badania genetycznego czy jest szansa, że tego materiału nie było na tyle aby wykonać histopatologie w szpitalu?
Ja się wcale nie zdziwię jak ten wynik na mnie czeka w szpitalu, a ja nic nie wiem o tym. Bo w sumie na ostatniej wizycie lekarka użyła słów „badania histopatologiczne” a ja w tym szoku nie zapamiętałam/nie usłyszałam.
Właściwie teraz przypominam sobie, ze gdy przed 1 dzieckiem poroniłam pierwszą ciążę i miałam łyżeczkowanie to też miałam badanie histopatologiczne, nic nie wykazało, ale było, i na kontroli po, Pani dr miała wynik tego badania u siebie. Natomiast gdy poroniłam samoistnie 2 lata temu, nie było co badać... to nie miałam.

Ostatnia edycja:
U mnie na teście niestety biało 😢
Gdyby nie to, to serio powiedziałabym, ze jestem w ciąży. Mam aktualnie wszystkie objawy. Ale niestety to zbliżający się okres+ogólne osłabienie.

Szczerze mówiąc to nie wiem czy będę jeszcze udzielać się tu, bo za kilka dni lecimy na wakacje i chcę odpocząć od tematu starań. Natomiast w kolejnym cyklu planuję zacząć procedurę in vitro. Zależy co mój lekarz na to, ale razem z mężem jestem już zdecydowana, że idziemy w tym kierunku.

Trzymam kciuki dziewczyny za Was wszystkie i za każdą z osobna! 🤞🏼🤞🏼
A my za Ciebie ❤️🍀✊🏻

Hejka, dzisiaj zabiegany dzien u mnie ale udalo mi sie odhaczyc wszystkie zaplanowane zadania w tym pilates. W tym tygodniu mam wizyte u polecanego przez znajoma ginekologa, chce z nim skonultowac te moje bolesne miesiaczki, zobaczymy co powie ale nie ukrywam, ze bardzo sie boje czy wszystko ok.

reklama
Strasznie się boję jutrzejszego badania przyrostu :( Dziś już nawet nie sikałam, żeby się nie nakręcać analizoniem (edit 😂 analizowaniem) intensywności kreski 🤦🏼‍♀️ A fizycznie wszystko ok.
Doskonale wiem co czujesz i jak bardzo się boisz :( Przykro mi, że musisz doświadczać tego stresu, jednak ogromnie wierze i trzymam kciuki, żeby jutro wszystko było idealnie, a wyniki wysoko 🤞❤️

Do góry