reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Dziewczyny a mam jeszczee jedno pytanie,taka ciekawość jak to u was jest za staraniami..
Informujecie swoich mężów,partnerów, że są dni płodne i trzeba się brać do roboty czy poprosty wy wtedy bardziej przejmujecie paleczke niż w inne dni?
ja przyjęłam taktykę jak kilka lat temu przy staraniach o pierwsze dziecko - robimy to co 2 dni i nie zastanawiamy się czy to płodne czy nie.

reklama
Pojechalam do laboratorium. Zrobiłam sobie wyniczki, hormony. Miał być zespół antyfosfolipidowy.. dostaje wczoraj wyniki, A tam ALP fosfataza zasadowa 😄

Dziewczyny a mam jeszczee jedno pytanie,taka ciekawość jak to u was jest za staraniami..
Informujecie swoich mężów,partnerów, że są dni płodne i trzeba się brać do roboty czy poprosty wy wtedy bardziej przejmujecie paleczke niż w inne dni?
Ja mówię staremu "seksimy się bo dzisiaj pęka". A ona do mnie ostatnio"taaa. i będzie tak pękać przez następnych 5 dni?" :D ale ogólnie odkąd widzi, że ja już zrezygnowałam i w ciążę nie wierzę, sam pyta kiedy mam te dni i sam stara się inicjować. ALe ja też czasem przejmuje pałęczkę :)

Mój mniej więcej ogarnia co kiedy jest, ale na ogół po prostu się kochamy jak przyjdzie nam ochota, nie patrzymy jakoś na dni płodne.

U mnie to po prostu częsty seks przez cały cykl, minimum co dwa dni. Raz ja inicjuję raz mąż, nie patrzę specjalnie na dni płodne, ale robię testy owulacyjne tak sama dla siebie, żeby wiedzieć później kiedy testować :)

reklama
Do góry