reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Też chętnie się dowiem. Po tym wrześniowym cyklu coś we mnie pękło, ale nie do końca wiem co. Staramy sie dopiero 3 miesiące, nie nastawiałam się wcale, że się uda. W głębi czuję, że chcę się cieszyć tymi staraniami, bo raczej nie będziemy już mieć 3 dziecka kiedyś. Mamy też naprawdę dobry okres w naszym życiu. Ale nagle pęklo. Przed terminem @ wyłam, dostałam @ - wyję. Po prostu pękam bez powodu i lecą łzy. A już okres powoli się kończy. Albo mam jakiś gorszy okres albo przyplątały mi się wahania hormonalne. Mam nadzieję, że to wkrótce minie bo jestem po prostu zmęczona :(
Mam dokładnie to samo. Jak sobie pomyślę, że teraz byłabym w połowie ciąży to nie da się nie ryczeć... Jeszcze do tego okres się nie chce rozkręcić, dzisiaj zupełna cisza. Mam ochotę znowu testować chociaż wiem, że nie ma sensu 🤷🤷🤷 Zafiksowałam się masakrycznie, boję się że to jakiś stan depresyjny 🥺🥺 Miałam iść jutro i pojutrze do pracy ale wzięłam wolne, a od poniedziałku mam 2 tygodnie zaległego urlopu. Ale później już muszę wrócić... To będzie masakra

reklama

Załączniki

• IMG_6283.png
    IMG_6283.png
    381,5 KB · Wyświetleń: 35
Właśnie endokrynolog na konsultacji powiedział, że IO nie ma - homa ir niby okej, krzywa niby też dobrze się zachowuje pomimo tego wzrostu, sugeruje hiperinsulemię. Na co dzień biorę metfromine, wyniki na czczo są okej, tutaj odstawiłam do badania
Wynik insuliny po 1h nie powinien być większy niż 50 (lub 5x podstawowa). U Ciebie prawie 20 razy wiecej... skonsultuj według mnie z innym endo. To tylko moja wiedza, ale lepiej sprawdzić.

Załączniki

• Screenshot_20230928_092356_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20230928_092356_Samsung Internet.jpg
    126,3 KB · Wyświetleń: 40
Ja wczoraj przepłakałam cały dzień dziś jest już lepiej ale urlop się skończył i trzeba iść do pracy a tam burdel 😭 Do tego cycki mnie zaczęły boleć. Zawsze się zastanawiam czemu raz bolą mnie tydzień przed okresem a czasem 2-3 dni przed - hormony głupieją ? Na ten cykl się nie nastawiam wiec jak najszybciej chciałabym zacząć kolejny w tu okres dopiero przewidziany za 8 dni 🙈 a tak z innej beczki macie jakies sposoby na stres wyciszenie się ? Co Wam pomaga ?
Też chętnie się dowiem co stosujecie na stress. U mnie działał spacer i ćwiczenia ale jakoś przestały ostatnio....

Też chętnie się dowiem co stosujecie na stress. U mnie działał spacer i ćwiczenia ale jakoś przestały ostatnio....

Jestem osoba „chronicznie wkurwiona” 🤣 mimo lekkiego sposobu bycia, tak wystarczy niewiele i meeega się nakręcam.

To co mi pomagało swojego czasu lekko to CBD, Ashwaganda. Relaksację oddechowe również. Aktualnie chodze na terapie i odgrzebuje moje „źródła stresu” i myśle ze to da najlepszy efekt. Jeśli oczywiście uda mi się sugerowane przez terapeutę narzędzia wdrożyć w życie. :p

Jestem osoba „chronicznie wkurwiona” 🤣 mimo lekkiego sposobu bycia, tak wystarczy niewiele i meeega się nakręcam.

To co mi pomagało swojego czasu lekko to CBD, Ashwaganda. Relaksację oddechowe również. Aktualnie chodze na terapie i odgrzebuje moje „źródła stresu” i myśle ze to da najlepszy efekt. Jeśli oczywiście uda mi się sugerowane przez terapeutę narzędzia wdrożyć w życie. :p
Przybijam piątkę! Też jestem całe życie wkurzona. No nie jest to łatwe 🤦

reklama
Ja wczoraj przepłakałam cały dzień dziś jest już lepiej ale urlop się skończył i trzeba iść do pracy a tam burdel 😭 Do tego cycki mnie zaczęły boleć. Zawsze się zastanawiam czemu raz bolą mnie tydzień przed okresem a czasem 2-3 dni przed - hormony głupieją ? Na ten cykl się nie nastawiam wiec jak najszybciej chciałabym zacząć kolejny w tu okres dopiero przewidziany za 8 dni 🙈 a tak z innej beczki macie jakies sposoby na stres wyciszenie się ? Co Wam pomaga ?
Przytulam, ja już w niedzielę miałam ból brzucha na myśl przed pracą. Ciągle szukam czegoś nowego, obecnie cisza. Plan jest taki, aby po porodzie zmienić.

A na wyciszenie to tak jak już tu padło, na mnie działa ashwaganda. Relaksacje prowadzone, mindfulness. Na spotify "Chodź na słówko". Swego czasu chodziłam do psychologa, teraz znalazłam fajne miejsce gdzie prowadzą medytacje.

Do góry