reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

@Mademoiselle_Nika wszystkiego najlepszego, spelnienia marzeń ❤️
Pamiętam bo moja Latorośl też ma dziś urodziny 😋

A tak ogólnie mam bardzo słaby tydzień, chodzę niewyspana od soboty i jeżdżę co chwilę do lekarza z dzieckiem. Dziś moje córy urodziny, tort zrobiony, a na 10 znów do lekarza - chcemy mieć z powrotem noce przespane 🥺
Wszystkiego najlepszego dla Pociechy! A co z tym spaniem się wydarzyło? W jakim wieku dziecko? Pytam bo u nas też była maskara, problem z zaśnięciem, pobudki, krzyki, a potrafił już ładnie spać. Myślałam, że jakiś regres, skok, zęby, a wyszła anemia. 17 mc właśnie nam pyknęło.

@Mademoiselle_Nika serdeczne życzenia spełnienia marzeń ☺️

reklama
Ale mnie już boli w krzyżu na okres. No i pojawiły się mdłości, niestety mam je zawsze przed @. Co prawda nigdy tak szybko się nie pojawiły bo to jeszcze tydzień do okresu. No chyba ze to będzie najkrótszy cykl w moim życiu. No i chciałam się zarejestrować do gina tak na oględziny i najbliższy wolny termin jest za dwa miesiące!!!!

Jestem osoba „chronicznie wkurwiona” 🤣 mimo lekkiego sposobu bycia, tak wystarczy niewiele i meeega się nakręcam.

To co mi pomagało swojego czasu lekko to CBD, Ashwaganda. Relaksację oddechowe również. Aktualnie chodze na terapie i odgrzebuje moje „źródła stresu” i myśle ze to da najlepszy efekt. Jeśli oczywiście uda mi się sugerowane przez terapeutę narzędzia wdrożyć w życie. :p
Ooooo to to - chronicznie wkurwiona :D
Muszę to mężowi sprzedać :D

Przytulam, ja już w niedzielę miałam ból brzucha na myśl przed pracą. Ciągle szukam czegoś nowego, obecnie cisza. Plan jest taki, aby po porodzie zmienić.

A na wyciszenie to tak jak już tu padło, na mnie działa ashwaganda. Relaksacje prowadzone, mindfulness. Na spotify "Chodź na słówko". Swego czasu chodziłam do psychologa, teraz znalazłam fajne miejsce gdzie prowadzą medytacje.
Ja też mam taki plan odnośnie zmiany pracy. W zeszłym roku zmieniałam na szybko, bo miałam być lada chwila w ciąży i mam to czego nie lubię, a powrotu nie będzie po macierzyńskim, więc na pewno już zmienię z innym nastawieniem

Ja też mam taki plan odnośnie zmiany pracy. W zeszłym roku zmieniałam na szybko, bo miałam być lada chwila w ciąży i mam to czego nie lubię, a powrotu nie będzie po macierzyńskim, więc na pewno już zmienię z innym nastawieniem
Ja miałam w czasie ciąży porobić kursy na kadrową i w końcu wyrwać się z pracy w handlu, a wyszło jak wyszło. Z niczym nie zdążyłam 🤷‍♀️🤷‍♀️

reklama
Stosowałyście lamette 3-7 dnia cyklu ??? Od tego zaczynam i jestem ciekawa czy coś będzie
Tak, ja mam 3-7 dc ładnie mi po nim rosną pęcherzyki. W pierwszym cyklu miałam ładny pecherzyk w 13 dc a kolejnym razem juz w 8dc. I co kilka dni był monitoring. Po lamettcie mialam zastrzyk z ovitrelle bo u mnie jest problem z pękaniem i później na kolejnym monitoringu dostaje luteine.

Do góry