reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Czesc dziewczyny, z rana...🥴

Test negatywny, ale dziś zaczynam wg kalendarzyka 7 dni po 😁😁😁 więc liczę na zwrot akcji. Dziś biel

Załączniki

• 20230928_062100.jpg
    20230928_062100.jpg
    390,1 KB · Wyświetleń: 89
reklama
U mnie można wpisać 🩸
Jak dostajecie okres około 20stej to liczycie ten dzień jako 1wszy dzień cyklu, czy dopiero kolejny🤔 Ja od razu czerwona krew, więc zaznaczam 1wszy dzień cyklu.
Teraz czekać na owu ehhh... Pewnie będzie gdzieś 16dc 🥴 W tym cyklu planuję dołożyć suszone morele i migdały na endometrium - do owu chyba się bierze nie🤔 Kurde i pomyśleć, że kiedyś stosowałam i teraz ni uja nie pamiętam 😂 Zastanawiam się jeszcze nad siemieniem lnianym na śluz, bo generalnie dużo mam ale ten cykl cos słabo... Powodzenia dla wszystkich staraczek 💪🏻💪🏻💪🏻
Ja od czerwonej krwi, nie od plamienia :)

Właśnie endokrynolog na konsultacji powiedział, że IO nie ma - homa ir niby okej, krzywa niby też dobrze się zachowuje pomimo tego wzrostu, sugeruje hiperinsulemię. Na co dzień biorę metfromine, wyniki na czczo są okej, tutaj odstawiłam do badania
HOMA IR rzeczywiście w normie, ale ja takie wyrzuty i tak wolne spadki miałam przy hiperinsulinemii. Też brałam metforminę. Potem w ciąży odstawiłam i było OK. W ciągu roku po porodzie dostałam hipoglikemii reaktywnej, ale przeszło szybko samo i teraz już jest OK :)

@królowa_kresek😉🙃 @annn1 to my zaczniemy dobrą październikową passę teraz :)

Przekonałaś mnie! :D
A co dziewczęta polecacie z suplementów dla męża? Bo do tej pory nie analizowałam tych Waszych poecajek, a mężowi teraz mówię i powiedział, żeby mu cos zamówić.

Ja wpisuję ten dzień kiedy dostanę bez względu na godzinę. Co z tymi migdałami? Mam brać od początku cyklu do owu?
Ja na razie mojemu zamówiłam Solgar Male Multiple jako taki ogólny kompleks witamin i minerałów na wzmocnienie :D No i na razie je 😂

Tak tak, beta 10, jestem w sumie 3 dni przed terminem miesiączki 😊 Dzisiaj brak czasu na cokolwiek, zupełnie nie myślałam o tym co się dzieje, bo obowiązkow mi się nawarstwiło. Piszecie tu w ogóle o tym magnezie, który działa cuda przy staraniach. Do mnie właśnie dzisiaj przyszedł, miał być na kolejny cykl 😂
Super 😍🤞🤞🤞 a progesteron badałaś?

@Mademoiselle_Nika wszystkiego najlepszego, spelnienia marzeń ❤️
Pamiętam bo moja Latorośl też ma dziś urodziny 😋

A tak ogólnie mam bardzo słaby tydzień, chodzę niewyspana od soboty i jeżdżę co chwilę do lekarza z dzieckiem. Dziś moje córy urodziny, tort zrobiony, a na 10 znów do lekarza - chcemy mieć z powrotem noce przespane 🥺

Dzien dobry, melduje biel na tescie ale pierwszy raz od momentu taki wynik nie wywołał we mnie negatywnych emocji. Dwa dni temu poczułam, ze wychodzi mi delikatnie dolna ósemka i trzeba ja wyrwac i zrobic z nią porządek jeszcze przed ciaza. Czekam wiec z niecierpliwością na okres i jesli sie uda to dzialamy z wyrywaniem, przy okazji pojde na kontrolę reszty zębów. Milego dnia dla wszystkich.
@Mademoiselle_Nika wszystkiego dobrego z okazji urodzin, spełnienia marzeń i dużo zdrowia. ♥️

Załączniki

• IMG_1950.jpeg
    IMG_1950.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 61
reklama
@Mademoiselle_Nika wszystkiego najlepszego, spelnienia marzeń ❤️
Pamiętam bo moja Latorośl też ma dziś urodziny 😋

A tak ogólnie mam bardzo słaby tydzień, chodzę niewyspana od soboty i jeżdżę co chwilę do lekarza z dzieckiem. Dziś moje córy urodziny, tort zrobiony, a na 10 znów do lekarza - chcemy mieć z powrotem noce przespane 🥺
Wszystkiego najlepszego dla córci🎂
@Mademoiselle_Nika wszystkiego o czym marzysz🎂

Do góry