reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Hej, ja wybrałam się w tym miesiącu (piątek) do gina, żeby zobaczył czy coś tam wgl się dzieje. Byłam 12 dc i pęcherzyk był już ponad 2 cm i lekarz stwierdził że to musi być niepekniety z zeszłego cyklu ale że może on jeszcze pęknie jakimś cudem więc mamy się kochać dziś, jutro i pojutrze, a jak przyjdzie @ to przyjść znowu koło 13 dc zobaczyć jak tam sprawa się ma. W sobotę i niedzielę miałam ból typowo owu a w niedzielę pik na testach. I zastanawiam się czy możliwe że jednak będzie coś z tego cyklu czy już nawet się nie nastawiać. Planuje się wybrać na proga 7dpo bo w poprzednim miesiącu się nie wstrzelilam bo miałam krótszy cykl i wychodzi że byłam już 11 dpo a nie 7 dpo i wynik był 4,53. Jestem już trochę zmęczona tym 😓

reklama
dzień dobry, o widzę ze ile tu się dzieje ciekawego :D
Laski trzymalam za Was kciuki :*

Ja się odcielam na kilka dni, potrzebowałam małego resetu po nieudanym pierwszym cyklu starań.

Aktualnie czekam na zakończenie @,
Owulacja za 9-10 dni,
za 6 dni lecę na usg i „przetestowanie” lekarki- mam nadzieje ze będzie godna zaufania 🙈 sadzać po opiniach, jest na to spora szansa
Tym razem sprawdzę progesteron 7 dpo
Moja dietetyczka wspominała Ze jej lekarz przy 1 ciąży polecił 2/3 dni przed owu wziąć flegamine- zwiększa ilość śluzu w organizmie. I tak codziennie po 1 tabl rano do owulacji. Wtedy jej to zadziałało, albo wydarzył się „cud”;) myśle zerem ze nie zaszkodzi:p

Jak w tym cyklu nadchodzącym nie pyknie to zdecyduje się na monitoring w kolejnym:)

W dzień potencjalnej owulacji zaplanowaliśmy urlop, będą siły i czas na przytulanki:)

Trzymam kciuki za wasze kreseczki podwójne, z kim się widzimy na październikowym wątku?:D

Ja się odcielam na kilka dni, potrzebowałam małego resetu po nieudanym pierwszym cyklu starań.

Owulacja za 9-10 dni,
za 6 dni lecę na usg i „przetestowanie” lekarki- mam nadzieje ze będzie godna zaufania 🙈 sadzać po opiniach, jest na to spora szansa
Moja dietetyczka wspominała Ze jej lekarz przy 1 ciąży polecił 2/3 dni przed owu wziąć flegamine- zwiększa ilość śluzu w organizmie. I tak codziennie po 1 tabl rano do owulacji. Wtedy jej to zadziałało, albo wydarzył się „cud”;) myśle zerem ze nie zaszkodzi:p

Jak w tym cyklu nadchodzącym nie pyknie to zdecyduje się na monitoring w kolejnym:)

W dzień potencjalnej owulacji zaplanowaliśmy urlop, będą siły i czas na przytulanki:)

Trzymam kciuki za wasze kreseczki podwójne, z kim się widzimy na październikowym wątku?:D
Słyszałam o tym samym patencie na śluz, tylko z innym lekarstwem. ACC optima podobno tez tak działa i nawet znam osobę, która piła to przed owulacją i akurat w tamtym cyklu zaszła w ciąże. Czy to jej pomogło, czy to czysty przypadek- nie wiem. Opowiadam raczej w ramach anegdoty 😅

Owulacja za 9-10 dni,

Raczej ze mną, brzuch już zaczyna ćmić jak na @ ;) Na całe szczęście też mam urlop w okolicy następnej owulacji. Trzymam za nas wszystkie kciuki za ten i przyszły miesiąc 🤞🤞

Słyszałam o tym samym patencie na śluz, tylko z innym lekarstwem. ACC optima podobno tez tak działa i nawet znam osobę, która piła to przed owulacją i akurat w tamtym cyklu zaszła w ciąże. Czy to jej pomogło, czy to czysty przypadek- nie wiem. Opowiadam raczej w ramach anegdoty 😅
Oba leki rozrzedzają wydzielinę 🙂

Owulacja za 9-10 dni,

Ze mną na pewno :)

Te leki zawierają acetylocysteinę-ja używam NAC 2-7dc 1500mg i reszta cyklu 750mg.Stary cały czas 1500mg.

Gwen89 ja do owulaki mam z 16-17dni🙈 normalnie zazdro, że u Ciebie lada dzień haha😆😆😆

Dobra dziewczyny, pytanie jak wczoraj. Widzicie coś? Mąż widzi, ale czy to nie krecha testowa? O ile w ogóle coś widać na tym zdjęciu 🙈😅 9-10dpo.
Mnie to tak w tym cyklu testy robią w bambuko że normalnie nie mogę. Jak niiiigdy mi się nie zdarzyła kreska fabryczna, a byłam już w 5 ciążach, tak teraz już drugi raz!

reklama
Do góry