reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja miałam zalecone badanie co 2 dzień, ale nie mam pewności czy to dobra droga.bogolnie miałam wysoki wynik, tylko za szybko miał tendencję spadkową.
Ja myślę, ze to jest składowa kilku wyników, które z braku ciąży w ciągu roku - warto wykonać. Biopsja endometrium, badanie proga kilkudniowe i właśnie określenie tej tendencji spadkowej "norma" lub "zbyt szybka" i określenie własnej długość fazy lutealnej... wszystko to pewnie warto prześledzić - mówi to osoba o bardzo okrojonej części tych badań początkowych ale z 3 dzieci, więc ja świadomie wiele odpuściłam.

reklama
Ja myślę, ze to jest składowa kilku wyników, które z braku ciąży w ciągu roku - warto wykonać. Biopsja endometrium, badanie proga kilkudniowe i właśnie określenie tej tendencji spadkowej "norma" lub "zbyt szybka" i określenie własnej długość fazy lutealnej... wszystko to pewnie warto prześledzić - mówi to osoba o bardzo okrojonej części tych badań początkowych ale z 3 dzieci, więc ja świadomie wiele odpuściłam.
Ja robiłam ten progesteron ze względu na 2 poronienia.

No dobra dziewczyny, dzięki za podpowiedzi z tym progiem. Dziś przedzwoni do mnie gine po południu, to dowiem się co i jak :) Może z uwagi na moje PCOS i duphaston przy pierwszej ciąży teraz jakieś inne postępowanie powinnam przyjąć, mimo że PCOS już nie ma. Zobaczymy.

Na pewno wprowadziliśmy z mężem wnioski racjonalizatorskie po tych 3 nieudanych cyklach i będziemy robić boboseksy bardziej regularnie, co 2-3 dni od zakończenia @ i nie ma zmiłuj 😂💪🏻

Sorry, że dopiero teraz, ale wyjechałam na weekend bez kompa, a przez tel coś się nie mogłam zalogować 😅

Mieszkam w Warszawie i tutaj byłam na aku w tym miejscu: Link do: Akupunktura Warszawa. Gabinet akupunktury Warszawa AKU PUNKT
Polecała mi to miejsce koleżanka - Panie, które tutaj przyjmują są z wykształcenia lekarkami i dodatkowo zajmują się medycyną chińską. Po pierwszym razie byłam bardzo zadowolona, na pewno będę kontynuowała :)
Dziękuję bardzo za linka.
Ja też mieszkam w Waw :-)

No dobra dziewczyny, dzięki za podpowiedzi z tym progiem. Dziś przedzwoni do mnie gine po południu, to dowiem się co i jak :) Może z uwagi na moje PCOS i duphaston przy pierwszej ciąży teraz jakieś inne postępowanie powinnam przyjąć, mimo że PCOS już nie ma. Zobaczymy.

Na pewno wprowadziliśmy z mężem wnioski racjonalizatorskie po tych 3 nieudanych cyklach i będziemy robić boboseksy bardziej regularnie, co 2-3 dni od zakończenia @ i nie ma zmiłuj 😂💪🏻
Mogłabys cos więcej napisać o wycofaniu PCOS? Jak to zrobiłas? :D

Wróciliśmy w nocy z wakacji 😁 a właściwie z przystanku dobowego u moich rodziców 🙂. Wczoraj rano miałam pik na teście, także nie ma zmiłuj...było działanie ciemną nocą 😂 może dzisiaj powtórzymy, bo teoretycznie do 36h ma to sens 🙂 a później już tylko czysta przyjemność 😂 fajny, regularny cykl, czuję się wypoczęta 🙈 Mąż codziennie zabierał rano synka na spacer i mogłam spać jeszcze 1-1,5h 🥰 także mój organizm czuję się zdecydowanie lepiej 😂. Plan to kwas foliowy, trochę uzupelnie żelazo, magnez, acard i woda z elektrolitami. Zawsze mam problemy z odwodnieniem i doszłam do wniosku, że będę codziennie uzupełniać elektrolity... Zobaczymy 🙂 szanse są 🙂 pogoda iście kocykowa, seksu było ile trzeba 😂 za 10 dni poproszę dwie kreski 🙈

Kurcze chyba muszę to zbadać w końcu, bo o syna staraliśmy się 14 cykli i udało się akurat w 14 cyklu, gdy nie odstawiłam duphastonu. Wcześniej odstawiałam zgodnie z zaleceniami lekarza i dostawałam oczywiście okres. Teraz 3 cykle starań za nami, bez duphastonu. Może warto to zbadać. Ale to już bym musiała chodzić na własną rękę do labo obok domu odpłatnie, bo do przychodni nie dojadę tak codziennie czy co 2 dni na samo pobranie, bo mam kawałek. Z tym, że to 60 zł za jedno badanie, to zbankrutuję 😂
A z tym duphastonem podpytam. Ile brać zatem żeby mieć pewność że nie ma ciąży? Opakowanie na 10 dni, a przecież po owu może kreska wyjść dopiero 12 dnia i tu już teoretycznie 2 dni bez dupka... znowuż jak bierzesz dłużej to okresu nie ma (przychodzi dopiero po odstawieniu)? Jak to jest z tym?

reklama
Do góry