reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
"Aby właściwie zdiagnozować problem, należy wykonać pomiar stężenia progesteronu w organizmie kobiety po owulacji oraz – jeśli lekarz tak zaleci – biopsję endometrium."
Ja rozumiem to jako badanie proga w 7 od owulacji. Dziewczyny też wspominały chyba o badaniu progesteronu 3 dni po kolei, by zobaczyć czy nie spada za szybko... jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.
Ja miałam zalecone badanie co 2 dzień, ale nie mam pewności czy to dobra droga.bogolnie miałam wysoki wynik, tylko za szybko miał tendencję spadkową.

Ja miałam zalecone badanie co 2 dzień, ale nie mam pewności czy to dobra droga.bogolnie miałam wysoki wynik, tylko za szybko miał tendencję spadkową.
Kurcze chyba muszę to zbadać w końcu, bo o syna staraliśmy się 14 cykli i udało się akurat w 14 cyklu, gdy nie odstawiłam duphastonu. Wcześniej odstawiałam zgodnie z zaleceniami lekarza i dostawałam oczywiście okres. Teraz 3 cykle starań za nami, bez duphastonu. Może warto to zbadać. Ale to już bym musiała chodzić na własną rękę do labo obok domu odpłatnie, bo do przychodni nie dojadę tak codziennie czy co 2 dni na samo pobranie, bo mam kawałek. Z tym, że to 60 zł za jedno badanie, to zbankrutuję 😂

reklama
Do góry