Megi^^
Fanka BB :)
Dziekuje dalas mi promyk nadziei dzisiaj.Nic z tych rzeczy Nawet nie czuję, że okres miałby być.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziekuje dalas mi promyk nadziei dzisiaj.Nic z tych rzeczy Nawet nie czuję, że okres miałby być.
Sikaj we wtorek.Hej, ja miałam testować jutro, ale o dziwo nasikałam dzień wcześniej (9dpo ) zmyliły mnie samopoczucie - senność, zmęczenie i brak energii - standardowa biel.
Teraz nie wiem, jutro już sobie daruję chyba sikanie- a siknę we wtorek, jeśli nie przyjdzie okres- gdyby było coś godnego uwagi, dam znać .
Cudownie!) trzymam mocno kciukiCześć dziewczyny, dużo nie pisałam w tym miesiącu, bo po wynikach nasienia męża (5mln w 1 ml i 18 mln w całej próbce, morfologia 0%) całkiem straciłam wiarę w to, że się uda. W środę robiłam test - był to 9-12 dpo (nie wiem dokładnie, bo nawet odwołałam wizytę na monitoring, bo stwierdziłam, że to bez sensu i tak nic z tego) i biało. W piątek zrobiłam jeszcze jeden test 11-14 dpo i zobaczyłam cieniutką kreskę. Poleciałam na betę i wyszło 19,7, dzisiaj powtórzyłam i jest przyrost 95,8. Jednak się udało
Życzę każdej z Was dwóch kresek
Tak dokładnie!ogromne gratulacje!!! tez zmagamy się z pogorszonym nasieniem, wiec takie wiadomości dają nadzieję!!
"Aby właściwie zdiagnozować problem, należy wykonać pomiar stężenia progesteronu w organizmie kobiety po owulacji oraz – jeśli lekarz tak zaleci – biopsję endometrium."Dziewczyny, ile dni po przewidywanej owu zbadać w tym cyklu proga żeby wykluczyć niedomogę lutealną? Czy to ten sam dc, w którym sprawdza się proga dla potwierdzenia, czy była owu? W tym cyklu chcę w końcu to zbadać
Teoretycznie 5-6-7 dpo w tym samym labo i o tej samej porze, ale tylko jeśli zrobisz prawdziwy pełny monitoring przed a nie na podstawie owulaków. Sama podejrzewałam u siebie niedomogę i robiłam badania proga kilka razy, ale i tak nikt z kilku lekarzy którzy widzieli moje wyniki nawet sie nie zająknął po ich zobaczeniu. Po przewertowaniu różnych źródeł medycznych wyczytałam ze niestety ale nie da się potwierdzić niedomogi bo żadne dostępne testy diagnostyczne w tym momencie nie są w stanie dać jednoznacznego wyniku. Progesteron wydziela sie skokowo i musiałabyś mieć co godzinę pobieraną krew przez kilka dni żeby tak na prawdę moc stworzyć calkowity obraz poziomu progesteronu.Dziewczyny, ile dni po przewidywanej owu zbadać w tym cyklu proga żeby wykluczyć niedomogę lutealną? Czy to ten sam dc, w którym sprawdza się proga dla potwierdzenia, czy była owu? W tym cyklu chcę w końcu to zbadać
GratulacjeCześć dziewczyny, dużo nie pisałam w tym miesiącu, bo po wynikach nasienia męża (5mln w 1 ml i 18 mln w całej próbce, morfologia 0%) całkiem straciłam wiarę w to, że się uda. W środę robiłam test - był to 9-12 dpo (nie wiem dokładnie, bo nawet odwołałam wizytę na monitoring, bo stwierdziłam, że to bez sensu i tak nic z tego) i biało. W piątek zrobiłam jeszcze jeden test 11-14 dpo i zobaczyłam cieniutką kreskę. Poleciałam na betę i wyszło 19,7, dzisiaj powtórzyłam i jest przyrost 95,8. Jednak się udało
Czyli w sumie to badanie proga z punktu widzenia zdrowotnego i zajścia w ciążę, to bez sensu?Teoretycznie 5-6-7 dpo w tym samym labo i o tej samej porze, ale tylko jeśli zrobisz prawdziwy pełny monitoring przed a nie na podstawie owulaków. Sama podejrzewałam u siebie niedomogę i robiłam badania proga kilka razy, ale i tak nikt z kilku lekarzy którzy widzieli moje wyniki nawet sie nie zająknął po ich zobaczeniu. Po przewertowaniu różnych źródeł medycznych wyczytałam ze niestety ale nie da się potwierdzić niedomogi bo żadne dostępne testy diagnostyczne w tym momencie nie są w stanie dać jednoznacznego wyniku. Progesteron wydziela sie skokowo i musiałabyś mieć co godzinę pobieraną krew przez kilka dni żeby tak na prawdę moc stworzyć calkowity obraz poziomu progesteronu.
Trzymam kciuki, żeby to nie była kreska fabryczna ja już takim nie ufamUdało mi się zrobić lepsze zdjęcie
Ale super gratulacje !!!Cześć dziewczyny, dużo nie pisałam w tym miesiącu, bo po wynikach nasienia męża (5mln w 1 ml i 18 mln w całej próbce, morfologia 0%) całkiem straciłam wiarę w to, że się uda. W środę robiłam test - był to 9-12 dpo (nie wiem dokładnie, bo nawet odwołałam wizytę na monitoring, bo stwierdziłam, że to bez sensu i tak nic z tego) i biało. W piątek zrobiłam jeszcze jeden test 11-14 dpo i zobaczyłam cieniutką kreskę. Poleciałam na betę i wyszło 19,7, dzisiaj powtórzyłam i jest przyrost 95,8. Jednak się udało
Wiiiiiiii….. Nikt się nie cieszy bardziej niż ja!!!!! Trzymam kciuczki, żeby już było tylko nudno i przyjemnie przez 9 miesięcy, a potem to wiadomo…, ciężka pracaCześć dziewczyny, dużo nie pisałam w tym miesiącu, bo po wynikach nasienia męża (5mln w 1 ml i 18 mln w całej próbce, morfologia 0%) całkiem straciłam wiarę w to, że się uda. W środę robiłam test - był to 9-12 dpo (nie wiem dokładnie, bo nawet odwołałam wizytę na monitoring, bo stwierdziłam, że to bez sensu i tak nic z tego) i biało. W piątek zrobiłam jeszcze jeden test 11-14 dpo i zobaczyłam cieniutką kreskę. Poleciałam na betę i wyszło 19,7, dzisiaj powtórzyłam i jest przyrost 95,8. Jednak się udało