reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Cześć! Nazywam się Paulina, mam już jedno dziecko i od ponad roku staramy się z mezem o drugie jednak nieskutecznie... wrzesień to kolejny miesiąc gdzie odwiedziła mnie miesiaczka :/
Jestem po konsultacji i badaniach: wszystko w normie, tarczyca teoretycznie ok tsh ok 2.4. Dieta + suplementy.
Progesteron, estradiol itd również ok- owulacja była.
Prowadzę kalendarzyk, owulacje też zauważam raczej więc już nie wiem gdzie szukać problemu i co mogę dalej zrobić...
Mąż zapisze się na badanie nasienia, ale nie wiem co dalej.
Wiem że pewnie siedzi to w głowie, ale wydaje mi się że rok czasu chociaż nie było jakiejś wielkiej spiny to i tak dużo.
Zaczyna mnie to dobijać :(

reklama
Odliczam godziny do urlopu
Season 2 GIF by Siesta Key
Gdzie lecicie? 😄

Egypt 😃 plan na ten urlop to: leżenie, leżenie, basen, plaża, jedzenie i leżenie 😅 wiec to idealny kierunek dla nas.
Zazdroszczę🙈 mi się właśnie tak marzą jakieś wakacje w ciepłym miejscu, leżing i plażing. Ale urlopu już brak, rozważamy mocno czy nie zaplanować czegoś nawet i na styczeń, jak tylko nowa pula urlopowa wpadnie 😂

Hej dziewczyny! Jest akcja 🤣 Owulacja po lametcie miała być z jajnika bez jajowodu dlatego też się nie udzielałam i żyłam cały miesiąc w smutku. Wyobraźcie sobie, że walnęłam wczoraj test, a tu coś widać! Beta 8,11 a progesteron 21,60 😳 Tsh 3,130. Lekarz od razu zwiększył euthyrox do 75 i stwierdził, że mamy cud 😬 ale jaja! Ależ jestem ciekawa czy może jednak owu była z drugiego jajnika czy to przechwycenie, w które tak bardzo nigdy nie wierzyłam 😳
Mocno, mocno trzymam kciuki 🥰 taki wieści nam tu trzeba 😁

Zazdroszczę🙈 mi się właśnie tak marzą jakieś wakacje w ciepłym miejscu, leżing i plażing. Ale urlopu już brak, rozważamy mocno czy nie zaplanować czegoś nawet i na styczeń, jak tylko nowa pula urlopowa wpadnie 😂
My byliśmy ma 2 tygodnie w styczniu na Dominikanie. Ale ten rok nas przetyrał więc lecimy tez teraz. Fakt, że styczniowy urlop to były nasze zaległe urlopy a ten jest z nowej puli. I dobrze się stało, bo bym się wykończyła.

Cześć! Nazywam się Paulina, mam już jedno dziecko i od ponad roku staramy się z mezem o drugie jednak nieskutecznie... wrzesień to kolejny miesiąc gdzie odwiedziła mnie miesiaczka :/
Jestem po konsultacji i badaniach: wszystko w normie, tarczyca teoretycznie ok tsh ok 2.4. Dieta + suplementy.
Prowadzę kalendarzyk, owulacje też zauważam raczej więc już nie wiem gdzie szukać problemu i co mogę dalej zrobić...
Wiem że pewnie siedzi to w głowie, ale wydaje mi się że rok czasu chociaż nie było jakiejś wielkiej spiny to i tak dużo.
Ja bym uderzała do jakiejś holistycznej dietetyczki od hormonów ;)

U nas 1cs
1 dziecko na pokładzie tez
W tym miesiecu raczej fail, ale będę pewna w poniedzielek/wtorek maksymalnie jak już przyjdzie @

TSH powyżej 2 to trochę za dużo przy staraniach o dziecko

reklama
Do góry