reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Hej dziewczyny mam nadzieję, że dziś czujecie się dobrze - ja miałam fajny zwykły dzień :) Dzieci już śpią i ja też już w łóżeczku 😁
Pisałyście o alkoholu - ja podczas starań o pierwsze dziecko tylko czasem se pozwalałam na lampkę wina. Jak zaszłam w ciążę tak do teraz nie piję. Przypuszczam, że po lampce wina znalazłabym się pod stołem 😜

Podziwiam za ilość wypijanej wody-ja mam problem, by litr wypić a po 3 chyba bym wybuchnęła😂 ale nie ma to tamto-woda jest bardzo ważna.
U mnie bez zmian-cytrynki bolą dalej, śluzu białego nawet sporo ale to pewnie nic nie znaczy🤪 byle do piątku 😆

Spokojnej nocy wszystkim i trzymam kciuki za testujące jutro 🥰
Ja zazwyczaj tyle piję jak jestem w pracy w domu czasem zapominam pić i kończy się na 1,5 l. Co do alkoholu pije sporadycznie zazwyczaj na większych imprezach albo gdy mam ochotę na winko czy drinka choć jest to bardzo rzadkie tez bym wylądowała pod stołem jakbym wypiła ciut więcej niż kieliszek wina 😂

reklama
Z cyklu problemy pierwszego świata: apka mi pokazała na wczorajszym teście peak, więc dzisiaj trzeba działać, a my już tak 4 dni pod rząd i nie chcę mi się 🤪
I słusznie! 😂 A tak na serio - dzień w dzień to podobno za często - plemniki nie zdążą dojrzeć. Optymalnie co 2-3 dni, ale w końcu nie wiem jak jest, bo na ostatnim USG t. gine nagle mi wyleciał, że nie częściej niż co 7 dni. Byłam w szoku :O Te 7 dni to chyba przesada, bo on jakiś mocno oderwany był 😂

I słusznie! 😂 A tak na serio - dzień w dzień to podobno za często - plemniki nie zdążą dojrzeć. Optymalnie co 2-3 dni, ale w końcu nie wiem jak jest, bo na ostatnim USG t. gine nagle mi wyleciał, że nie częściej niż co 7 dni. Byłam w szoku :O Te 7 dni to chyba przesada, bo on jakiś mocno oderwany był 😂
Może za dużo ma roboty i daje takie zalecenia by miał jej mniej 😂

Ostatnia edycja:
Uważaj bo z wodą też można przesadzić, :D a pijesz z cytryna czy czystą?
Woda czysta.... ja mam ogromny problem z piciem wody. Latem 2 szkl to juz był max, zimą nawet wcale. Jak kiedys robilam badania podstawowe, to lekarz w szoku był, ze jestem tak odwodniona. Postanowiłam to zmienic. Chodzę z butelką i piję po łyczku, bez przymusu. Wczesniej od 4 do 5 latte, obecnie 1, 2 latte i woda.

Dzień dobry! U mnie 10 dpo i niestety negatyw. Lecę dziś do gine, żeby sprawdzić tę nadżerkę i już spisuję ten cykl na stracenie 🤷🏼‍♀️ Jakby miało wyjść, to by wyszło.
Wszystkie tu powtarzają, że czas jest do 12dc. Ja niby też spisał na straty, ale dziś się powinien rozkręcać okres, a na chwilę obecną cisza i temperatura nie spada.

reklama
U mnie dziś bol jajnika prawego i dyskomfort w podbrzuszu, ogolnie tkliwe całe podbrzusze, piersi nabrzmiałe. Mam nadzieję, że pęcherzyk pękł, bo seks od wczoraj juz wykluczony, mąż wyjechał do przyszłego piątku chlip chlip...i weź tu się zgraj... ja już nawet nie wspominam słowem o staraniach.
Jak ja znam ten ból, wiecznie nie na czas 😞 praca męża bardzo utrudnia nam starania, chociaż w tym cyklu powinno się udać, ale jak wiado tak to nie działa 😑

Do góry