reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

A czy stosujesz coś na poprawę AMH? Czytałam, np. że niskie żelazo, ferrytyna i B12 mogą obniżać amh. U mnie by się zgadało. Czekam teraz na jadłospis od dietetyczki, która specjalizuje się w niepłodności, ale zastanawiam się, czy Wy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Na pewno wszystkie antyoksydanty poprawia jakość ale nie nic nie poprawia ilości.
Ja łykam ubichinol 200, ale to bankructwo niedługo chyba oglosze 😀
Jak mi brakuje to lekami zwykly koenzym Q10 w ub cyklu miałam też resweratol i teraz chyba znowu zamówie.

reklama
Dziewczyny, a w którym dniu po owulacji ginekolog sprawdza czy doszło do owulacji?

A zastanawiam się, bo moja gin w sumie jakoś tak bez sensu..daje leki.. raz na usg..potem zastrzyk i potem zaleca robic test po 2 tyg. No ale nigdy nie zawołała mnie żeby sprawdzić czy ten pecherzyk peka.
Trochę mnie to martwi.

To nam przyszły wyniki z morfologii nasienia i trochę jestem podłamana, niby cala morfologia ok, poza ilością plemnikow o prawodowej budowie, wynik tu jest na granicy normy 4%. W poniedziałek idę na wizytę to pokaże gin. Ciekawa jestem co powie.
Warto też zobaczyć jaka jest całkowita liczba plemników - mój mąż ma 2% prawidłowych, ale gin mówi, że nadrabia ilością, bo ma 229 mln, a norma jest chyba powyżej 39 mln.

Także 4% to nie jest źle, tylko sprawdź też liczbę :)

Anelili a jak u Ciebie sytuacja🤔 Przyszedł okres, czy jeszcze czekasz? U mnie zawsze przy biochemach okres pojawiał się około 40dc. Można było oszaleć 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny, a w którym dniu po owulacji ginekolog sprawdza czy doszło do owulacji?

A zastanawiam się, bo moja gin w sumie jakoś tak bez sensu..daje leki.. raz na usg..potem zastrzyk i potem zaleca robic test po 2 tyg. No ale nigdy nie zawołała mnie żeby sprawdzić czy ten pecherzyk peka.
Trochę mnie to martwi.
Ja też mam stylumację i u mnie każe mi badać poziom progesteronu 7dpo na sprawdzenie czy była owulacja

Anelili a jak u Ciebie sytuacja🤔 Przyszedł okres, czy jeszcze czekasz? U mnie zawsze przy biochemach okres pojawiał się około 40dc. Można było oszaleć 🤦🏼‍♀️
Jeszcze czekam, ale dzisiaj mam jakieś okropne kłucie w macicy, więc mam jednak nadzieję, że okres szybko przyjdzie, bo 40dc to strasznie długo :o

Ja umówiłam nas na wizytę w Poradni Leczenia Niepłodności, ale na NFZ. Termin bez tragedii, bo za miesiąc, ale może nie będzie już potrzebna po wrześniowym testowaniu ;) Będę miała już wyniki tych badań zleconych przez gina, więc może wyjdę bogatsza o jakąś wiedzę. Boję się tylko co z moim mężem, bo jestem przekonana, że jak jemu coś znajdą, to nie będzie chciał się leczyć. On się bo lekarza jak ognia 🙄

reklama
Do góry