reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

temperatura to temperatura liczy się skok i utrzymywanie wyższych w drugiej fazie cyklu, nigdy nie będzie taka sama. Ważne alby mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku.

No i ponawiam pytanie czy zachowujesz zasady testowania owu? Bo to ma duże znaczenie.
Jakie zasady masz na myśli? Co mogę robić źle?
Miesiąc temu miałam skok. Dziś powinnam mieć pik, ale nie ma.

reklama
Po przebudzeniu, przed wstaniem, w pochwie mierze. W tamtym miesiącu w pierwszej fazie miałam temp 36,7-36,9 teraz 36,8-37,1 🤷
Co masz na myśli jako "zasady poprawnego testowania "?
zasady testowania :
-nigdy nie robimy z pierwszego moczu
-minimum 2h przed nie wolno pić i sikać.

Na moje oko kreska jest całkiem ok. Pik może być dziś w nocy, jutro i później owulacja.

No i po odstawieniu tabletek anty owulacja wraca w około 6 miesięcy więc u ciebie jeszcze ma czas.

Myślę, że nie masz powodów aby stwierdzać, że cykl jest bezowulacyjny na tym etapie

Dziewczyny czy w cyklu bezowulacyjnym okres przychodzi sam? Czy trzeba coś brać, żeby okres przyszedł?
Porównałam sobie owulaki z tego i poprzedniego cyklu na premom i wiecie co? Praktycznie po tej samej linii szły od 10dc do 13dc. Dopiero dziś w 14 dc jest różnica bo brak piku 😥
Zresztą nie wiem czemu mi tak strasznie przykro jak sex w te "niby" płodne był tylko jeden, dziś miała być owulacja, a mój siedzi w robocie do późna. 🙈
W ogóle to zdałam sobie sprawę, że ten mój trzeci cykl po odstawieniu tabletek to tak naprawdę pierwszy tak długi czas bez antykoncepcji od 18 lat 😫 bo w sumie robiłam tylko miesięczne przerwy raz na 12-18 miesięcy, a przy staraniach zachodziłam w 1 cyklu, i wracałam zaraz po połogu do anty. Może mój organizm już się po prostu zbuntował i nie potrafi tak długo bez anty funkcjonować? Może już nie będę mieć owulacji nigdy? Może jestem już po prostu za stara? Albo mój mąż już strzela ślepakami bo przechodził covid 2 razy? Może po prostu już mój czas na dzieci minął?
Przepraszam, ale nawet nie mam z kim o tym pogadać 😔 strasznie mi z tym wszystkim źle 😭
Ja w bezowulacyjnym który trwał 20 dni okres dostałam nagle, bez wspomagania.

Ja byłam kiedyś na zwykłej kontroli u gina w luxmedzie - nie zrobiła mi USG i jeszcze zapytała, czy chce, żeby mnie zbadała 😅 zapytałam, czy to raczej nie ona powinna wiedzieć, czy ma mnie badać 🫣
Ja jak byłam ostatnio to też mnie chciał odesłać bez żadnego badania. Zapytałam czy jak już przyszłam to może chociaż usg zrobi żeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze. Odpowiedział: Badanie możemy zrobić jak Pani sobie życzy.... 🙈 Z łaski swojej zlitował się nade mną. Masakra z tymi lekarzami!

Ja jak byłam ostatnio to też mnie chciał odesłać bez żadnego badania. Zapytałam czy jak już przyszłam to może chociaż usg zrobi żeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze. Odpowiedział: Badanie możemy zrobić jak Pani sobie życzy.... 🙈 Z łaski swojej zlitował się nade mną. Masakra z tymi lekarzami!
ach Ci lekarze😐

reklama
zasady testowania :
-nigdy nie robimy z pierwszego moczu
-minimum 2h przed nie wolno pić i sikać.

Na moje oko kreska jest całkiem ok. Pik może być dziś w nocy, jutro i później owulacja.

No i po odstawieniu tabletek anty owulacja wraca w około 6 miesięcy więc u ciebie jeszcze ma czas.

Myślę, że nie masz powodów aby stwierdzać, że cykl jest bezowulacyjny na tym etapie
Z pierwszego moczu niestety muszę robić, bo później dopiero o 16 bym mogła 😅 ale i tak zawsze z pierwszego jest dużo niższe niż np dwie godz później.
Nie sikam 2 godz. Pić piję i o dziwo wtedy kreski mam ciemniejsze niż gdy nie pije 🙈 przed 16 dziś nie piłam, przed 20 tak.
6 miesięcy to niestety dla mnie za długo. Że tak powiem teraz albo już nigdy 😫 za wiele czynników się na to wszystko składa. Okno na zajście w ciążę miałam wyliczone już rok temu, niestety jakoś nie wychodzi 😔

Do góry