reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Mi też się wydaje, że mój cykl był jednak bezowulacyjny.
Właśnie sprawdziłam ponownie i dzisiaj mam 32 dzień cyklu. Piersi mnie bolą, kłują mnie jajniki i coś jakby w środku od kilku dni, ale dalej nie mam okresu. Same przykrości mnie ostatnio spotykają i naprawdę dobija mnie to.
Jak jutro nie dostanę okresu to pójdę kupić test ciążowy (ostatni robiłam we wtorek), a jak juz wykluczę ciążę to poczekam sobie nie wiem jak długo na ten okres, bo ginekologa mam dopiero 5 października, a nie mam pojęcia jak okres wywołać.
jakby co słyszałam że dziurawiec może bardzo pomóc z wywołaniem okresu. Tylko dobrze się upewnić testem że jednak nie ciąża bo podobno może wywołać poronienia

reklama
Mam głupie pytanie. Czym i gdzie mierzycie sobie temperaturę? Takim zwykłym elektronicznym bez dotykowym czy takim pod pachy czy jakim? Są jakieś typowo do mierzenia owulacji?
Ja mam microlife elektroniczny, z dwoma miejscami po przecinku 🤪
Mierzę w buzi.
Wkurza mnie tylko ten dzwiek przydługi.. bo nudzi mi chłopa a ten jęczy ze potem nie może zasnąć.
Miovelia nac był stosowany już 2 cykl.
Wiesiołek i castagnus oraz magnez wit b6 i cynk 1 cykl.
Ooo Ja też biorę Miovelle Nac, raczej nie mam takich objawów.
W sumie też drugi cykl.
Zobaczymy z jakim efektem. Dziś rano miałam.pik temp. I moja apka mówi że za chwilę Owu.
Wczoraj ❤️ i dziś też będzie ❤️.
Mam nadzieję że te Twoje problemy to tylko chwilowo i za chwilę wszystko się unormuje.
Ja zawsze robię w takim jednorazowym pojemniczku na mocz do badania. Kupuje sobie x takich pojemniczków, bo moja głowa uważa, ze jak będzie już użyty, to na pewno mnie test oszuka 🙈
Ja używam jednego 😀 myje go za każdym razem.
Właśnie problem w tym, że już ją straciłam. Jedynie ta drożność jakoś mnie jeszcze trzyma w ryzach i daje jakąś tam iskierkę nadziei.
Ahhh ja też często tak myślę.. jestem po 40..Wiele lat się nie udaje, ale póki mam jeszcze siłę to probuje.

Jest trudno nie ma co się oszukiwać.
Natomiast myślę, że w końcu każdej z nas się uda.
Dziękuję, że pytasz ❤️ W końcu nie - zaczęły mi się mocniejsze bóle brzucha, więc stwierdziłam, że wolę, żeby to się szybko zakończyło, bo przeciąganie tego, jest dla mnie emocjonalnie zbyt trudne. Pewnie i tak nic by się zrobić nie dało przy takich wynikach. Zadzwonię do lekarza w poniedziałek i zobaczymy, co dalej. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie okres i będę mogła zacząć dalej, choć już mam trochę dość i jestem tym zmęczona. A z drugiej strony niskie AMH nie pozwala mi zrobić przerwy :/
A jakie masz amh?
Jeśli mogę zapytać o wiek ?😊

Testy owu mnie robią w ciula. To normalne że tak lh skacze? Robię je drugi miesiąc. W tamtym jak rosło to rosło, jak spadało to spadało. A tu raz w górę raz w dół

Załączniki

• Screenshot_2023-09-15-20-08-56-794_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_2023-09-15-20-08-56-794_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    127,8 KB · Wyświetleń: 61
  • Screenshot_2023-09-15-20-09-13-316_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_2023-09-15-20-09-13-316_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    128,5 KB · Wyświetleń: 59
  • Screenshot_2023-09-15-20-09-19-261_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    Screenshot_2023-09-15-20-09-19-261_premom.eh.com.ehpremomapp.jpg
    123,8 KB · Wyświetleń: 58
Po przebudzeniu, przed wstaniem, w pochwie mierze. W tamtym miesiącu w pierwszej fazie miałam temp 36,7-36,9 teraz 36,8-37,1 🤷
Co masz na myśli jako "zasady poprawnego testowania "?
temperatura to temperatura liczy się skok i utrzymywanie wyższych w drugiej fazie cyklu, nigdy nie będzie taka sama. Ważne alby mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku.

No i ponawiam pytanie czy zachowujesz zasady testowania owu? Bo to ma duże znaczenie.

reklama
Do góry