reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Ale doła złapałam... Przed chwilą dostałam telefon, że w laboratorium nie są w stanie zrobić panelu wymazów, bo coś nie tak jest z podłożem i próbkę trzeba pobrać ponownie. W przyszłym tygodniu mam już dostać okres, po okresie muszą być 3-4 dni przerwy, więc tym oto sposobem wszystko znów odwleka się w czasie, a ja liczyłam, że uda się zrobić drożność w kolejnym cyklu. 😫 Na dodatek zaczyna mi się przeziębienie, czuję się jak 💩 i jestem 7dpo, więc zaczyna mi się pms.

kill me now steve carell GIF
Kurde, ale combo nieprzychylnych zdarzeń😞😐
Ale nie trać nadziei, w końcu dopiero 7dpo i jesteś przed testem, może okres nie przyjdzie 🤞
Przytulam wirtualnie🤗

Nie próbowałam jeszcze na NFZ. Mnie jedynie wkurwia ze nawet jakbym chciała na medicover prowadzić ciąże to większość ginekologów nie ma w gabinecie usg, jest się kierowanym na oddzielna wizytę 🙈
tu nawet nie chodzi o te badania 1,2,3 trymestru ale o randomowy podglad.

Ceny za wizyty prywatne to kosmos, lekarz który prowadził moja ciąże z 3latka w tym momencie liczy sobie 360 za konsultacje + 100 za usg bez opisu + 80 zł za opis :p
Jak się to u was klaruje cenowo? 🫣

ofertę ewidentnie skierował do klasy wyższej 🤣
Ja za wizytę taka kontrolną, badanie, USG i cytologia zapłaciłam ostatnio 350zl

Kurde, ale combo nieprzychylnych zdarzeń😞😐
Ale nie trać nadziei, w końcu dopiero 7dpo i jesteś przed testem, może okres nie przyjdzie 🤞
Przytulam wirtualnie🤗
Właśnie problem w tym, że już ją straciłam. Jedynie ta drożność jakoś mnie jeszcze trzyma w ryzach i daje jakąś tam iskierkę nadziei.

Właśnie problem w tym, że już ją straciłam. Jedynie ta drożność jakoś mnie jeszcze trzyma w ryzach i daje jakąś tam iskierkę nadziei.
Przykro mi, naprawdę, wiem jak to jest...nie raz i nie dwa byłam w dołku, poza tym nadal korzystam z terapii.
Miejmy nadzieję, że uda się z tą drożnością , tak szybko jak to możliwe.

reklama
Ja wolę nie wspominać swojego dzisiejszego snu, w którym umarł mój mąż😱
Wstałam rano jak przejechana przez walec po tych doznaniach koszmarnych😬
Na szczęście szybko ogarnęłam, że to tylko poryty sen A mój mąż ogarniał mi w tym czasie herbatę🤡
Ja wczoraj czytalam o marach nocnych... zdarzyło mi się przezyć coś takiego, po przeczytaniu komentarzy, czyli prawdziwych opowieści prawie obsrałam się ze strachu w gacie, przestałam czytać, owinęłam się kołderką ze strachu i chciałam zasnąć jak najszybciej 😱😱😱

Do góry