reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Dziewczyny chyba muszę się Wam częściej żalić - moje dziecko zmieniło się nie do poznania :D nocka ładnie przespana i pierwszy raz zasnęła sama na łóżku, bez 2 godzinnego noszenia :D do tej pory jestem w szoku :p mam nadzieję, że to zasługa kropelek a nie jakiś jednorazowy wybryk :p

Temat bioderek więc ja na bierząco bo właśnie wrócilismy z wizyty.

Tak jak piszecie lekarz zapytał jak mały przyszedł na świat i jak był ułożony w brzuszku.
Bioderka u Krzysia ok ale stópki trochę za bardzo lecą do środka. Prawdopodobnie tak miał je ułożone w brzuszku. Póki co mam robić masaże i kontrola za 2 miesiące. Ale lekarz powiedział że powinno być dobrze.
Mówiłam że Krzyś sypia na brzuszku. Ortopeda powiedział że ok tylko żeby miał podciągnięte kolanka. I powiedział że na bokach kłaść jak najmniej.

Ritta, nasza Zu tez tak ma stopki i masuje obok kostki. Po 2 tyg byla poprawa! :)

animka, haha u nas tez dzis postep moze jakis korzystny biomet? :)

maltanka, ktore kropelki macie podawac?

elleni, z tego co kojarze Hania tez miala tak szybko owu i @ ;)

chocco no ja też pamiętam którego dnia rodziłyśmy tylko teraz dni mi się pochrzaniły :-pkażdy jest taki sam więc się nie dziwię :tak:

My byliśmy dziś na kontroli w przychodni i niestety Olek dostał skierowanie na konsultację z fizjoterapeutą bo najprawdopodobniej ma asymetrie mięśniową. Już w pierwszych dniach zauważyłam, że główkę układa tylko na prawą stronę, starałam się go stymulować do obracania i kłaść inaczej ale niestety nic to nie dało. :-(Dzisiaj tylko potwierdziły się moje przypuszczenia, bo przy badaniu położna stwierdziła, że ma zdecydowanie sztywny lewy bok karku. Napewno czeka go rehabilitacja ale podobno można to szybko skorygować.
A tak poza tym to mój mały człowiek waży już 5200g i ma 61cm co oznacza, że w miesiąc przybrał prawie 2kg i urósł aż 13cm! :shocked2:

reklama
Sonia pięknie przybiera synek.

wesolutka mi lekarz kazał masować wewnętrzną część stopy od pięty po palce i naciągać palce na zewnątrz aby rozciągać wewnętrzną część stópki

Do góry