reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

Ja jakoś nie czuję się na siłach puki co do przytulanek ale to dopiero tydzień po cc i jeszcze rana boli a opuchlizna nie do końca zeszła. Ale ładnie wygląda i szybko się goi więc po połogu na pewno.

Mały mi zasnął ale coś go męczy. Przed kąpielą tak smacznie spał, aż szkoda było budzić ale może teraz też prześpi dłuższy czas, oby bo muszę pospać.

Ja do ortopedy też muszę jutro dzwonić bo ok 4 tyg się czeka mimo że to prywatna wizyta, ale warto zapłacić.

Pas zamierzam kupić na dniach i zaczynam nosić.Już teraz wiem że waga nie jest żadnym problemem, a właśnie ta skóra.

kusiak ja to czasami mam tak ochotę wyjść kiedy mały wariuje i nie chce złapać sutka, ale na szczęście zdarza się to już co raz rzadziej
Wszystkim życzę jak najwięcej przespanych godzin i spokojnej nocy,
Lilah a tobie rozpakowania :)

Ostatnia edycja:
reklama
Felicity ja tez dalej ciagne to karmienie piersia ale podalam jej butle kilka razy w nocy i nic to nie zmienilo. Wypija maks 60ml i za poltorej godziny znow sie budzi na mleko. Wiec jak to nic nie zmienia to ja wole cycolenie bo przynajmniej z lozka wstawac nie musze :p meza wygonilam na materac do chlopakow i spie z mala w lozku bo inaczej sterczalabym nad jej lozeczkiem do 2 w nocy a i wstawac mi sie nie chce z lozka co chwile jak kazda minuta snu jest wazna w takiej sytuacji. Mam nadzieje ze sie to unormuje szybko i ona przestanie sie tak zachowywac i wroci do swojego lozeczka.

Kusiak to widzę, u Ciebie też szału ze spaniem nie ma i jakoś dajesz radę a przecież masz jeszcze chłopców :p biorę się w garść i przykład z Ciebie :p

Felicity ja też myślałam że butla da mi kilka godzin snu, jakie było moje zdziwnie kiedy mała wstała głodna po 1,5godziny :p od tamtej pory cieszę się, że karmię cyckiem bo tylko wystawiam i już, zawsze dobra ilość i temperarura a z butlą to strasznie dużo kłopotu. (A jeszcze kilka tyg wcześniej, tweirdziałam że cycek to największe zło jakie mnie spotkało i za jakie grzechy mam pokarm, skoro go nie chcę :p)

Animka wiem co czujesz,mi dzisiaj w nocy też mało co nie siadły nerwy,po 5 h wycia do 1.00,nawet wykrzyczałam na niego, że nie chce więcej dzieci :-( a potem mam wyrzuty sumienia :-(

Ania fajnie że mały tak ci ładnie śpi

Kusiak to masz noce takie jak ja

Kara musisz mieć pierwszą wizytę między 4 a 6 tyg. żeby sprawdzić bioderka

No hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było...:) ale same wiecie że przy maluszku jest kupa roboty, a gdzie jeszcze obowiązki domowe?>:szok:doba ma za mało godzin, no i jeszcze córkę mam w domku do przyszłego wtorku najwcześniej bo w poniedziałek mamy alergologa i siedzi w domu żeby się nic nie przypałętało, zresztą w przedszkolu panuje wszawica:angry: to jeszcze to mi w domu nie potrzebne...

W końcu przyszedł laptop z gwarancji a mam chwilkę puki oba moje gadki śpią....:-p

Tak wg to Gratulacje dla Już "Chyba" wszystkich rozpakowanych wrześniówek! Kurdę jak to zleciało i już każda z nas ma swoje maleństwo przy sobie...

Nadrabiała bym was rok, więc w skrócie co tam u nas.. No to u Nas wszystko ok, jakoś leci, od 2 dni a w sumie wieczorów i nocy zmagamy się z mega kolkami... a w sumie to ja się zmagam:crazy::-( z niedzieli na poniedziałek poszłam spać o 00,30 mały jadł chyba z 4 razy i o 7 wstałam małż wrócił dopiero o 17 z pracy i od razu poszedł na działkę siać trawe;/ dziś mają przyjść drzewka i też podejrzewam tylko przyjdzie i już pójdzie sadzić, potem siłownia... i znów tyle z naszego widzenia... :zawstydzona/y: ale szczerze mówiąc, mam to gdzieś, wczoraj mnie wyprowadził z równowagi, wieczór mała już spi a mały zaczął cyrkować, ja w jednym pokoju z małym mąż w 2 z córką, a mały wyje i wyje i ani noszenie ani nic nie pomaga, ten wpada do pokoju że on tak nie może jak on wyje... a ja do niego mówię że próbowałam już wszystkiego ale nic nie pomaga, on coś tam powiedział pod nosem a ja że co? bo nie słyszałam a on powiedział coś czego pożałuje do końca życia.Napisałam już mu smsa żeby coś sobie na obiad kupił bo w domu napewno na niego czekać nie będzie... i koniec.

Mój mały w zeszłą środę czyli 1 października ważył 5100:) w tym tygodniu ma być jeszcze środowiskowa i będzie go pewnie ważyła:-)

Karmimy się samym cycuchem, tak jest super nie trzeba wstawać i robić. wygoda oczywiście, zaoszczędzone pieniądze i zdrowsze dla maluszka... ale fakt że połowy rzeczy nie mogę jeść mnie czasami dołuję...myślę że jak mały skończy 4 miesiące to na noc będzie dostawał butlę... zobaczymy czy to coś da a jak nie to będzie znów w nocy tylko cycował...:-D:-D

No to chyba na tyle kochane:) Idę brać się za ogarnianie i idę do teściowej na kawkę... obiadu dziś do roboty nie mam a więc lajcik że tak powiem:):rofl2:

Dziewczyny pozalilam sie ze mam takie straszne nocki to moja coreczka zrobila mi dzis niespodzianke :D o 23 dostala butle z mlekiem (stwierdzilam ze sprobuje jeszcze raz) i zasnela pieknie, wstala dopiero o 3 rano :D dostala cyca i pozniej dopiero o 6 rano nastepny cyc :D
Ale nie nastawiam sie na to ze tak juz zostanie... Byloby za pieknie :p
Takze dzis po raz pierwszy od porodu sie troche wyspalam.

Witajcie
Mój mały śpi w nocy ładniej niż ja. Ja się budzę częściej od niego. A to przez te cycki. W nocy miał jakieś fazy i nie chciał prawie wcale jeść. Łapał ciumkał chwile i puszczał i zasypiał i tak z godzinę to dałam sobie spokój i spał ładnie, a to mnie budziły wielkie, cieknące jak strumień piersi, eh pożaliłam się.

Kara ja dostałam też info przy zaleceniach ze szpitala że na konsultację do ortopedy w sprawie bioder i potem chyba jeszcze dwie wizyty są, a pierwsza właśnie jakoś koło 4 tygodnia.

Katka
następnym razem daj mężowi małego do ręki i niech sam go uspokoi jak taki mądry. Ty się troisz, on siedzi i jeszcze mu źle że płacze.

Kusiak no to super, może coraz częściej będziecie miały takie nocki bo nie ma co marzyć że każda taka będzie, ja w drugą noc tak miałam i ucieszona że więcej snu a następnej nocy znowu ledwo co spałam.

Kusiak oby jak najwięcej takich nocek:tak:

Katka zostaw mężowi małego i wyskocz na zakupy ( tylko niedaleko bo zapewne będzie dzwonił po ratunek) :-D mój z 3 dzieci czasem zostaje a ja idę się odmóżdżyć na zakupach i złapać trochę oddechu i w życiu by mi tak nie powiedział bo wie co to znaczy...

Ja w domu z dziewczynkami, Laurka śpi, a my leniu****emy bo zdążyłam już wszystko ogarnąć. Czekamy na naszego uczniaka i pewnie na spacer się wybierzemy.

reklama
Kara_13 lepiej wiedzieć czy dziecko ma dysplazję . Ja nie wiem czy u nas te wizyty są konieczne czy nie ale wszystkie dzieciaczki kierują do ortopedy(rodzinna wystawia skierowanie) Kiedy wytworzą się jąderka to wizyty się kończą ;)
Ostatnio słyszałam, że mojej znajomej koleżanki maluszek miał taką dysplazję, że położyli do szpitala i nogi na wyciąg, szok… nie wyobrażam sobie tego jak można tak małemu dziecku nóżki na wyciąg podczepić
Tak samo pierwsze pytanie ortopedy jest jaką pozycję dziecko miało w brzuchu. Główkowa jest najlepsza bo z pośladkowej dzieci mają znacznie częściej problem z bioderkami

Dziewczyny z nerwami to normalne ;) ja też szybko tracę,a już szczególnie jak starszak mój od samego rana wyprowadzi mnie z równowagi to już cały dzień chodzę nabuzowana :/

Maltanka jak w 5 tyg to dobrze;)do 6-tego powinno się pierwszą zrobić

Soniafka to nieźle rośnie Alex na cycy :-)super ! ja jak Adzie pampersa (rozm2) zapinam to na brzuszku między rzepami mam jakieś 2 cm jedynie więc myślę, że sporo na dwójkach jeszcze będziemy :-p

Do góry