reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Aniam ale masz tesciow, masakra...

Sawi a Twoja to tez dobra z tym pokojem :D

Wesolutka mam nadzieje ze rewolucji zoladkowych jednak nie dostaniesz :)

Ja bylam u poloznej. Cisnienie mialam wysokie wiec wziela mi krew do badania i jutro beda wyniki, jak nie zadzwonia to znaczy ze wszystko w porzadku. GBS tez pobrala. Nastepne spotkanie za 2 tyg. I wiesiolka pozwolila brac takze chyba od jutra zaczne lykac :)

reklama
Emka ten concord ma świetną gondolę :))
I jaka zabudowana. Super zakupik :*

Nela ma niewiadomo co :p
Wstępnie ustaliliśmy trzydniówkę jutro idzie normalnie do przedszkola z czego bardzo się cieszy.

Olę zapisaliśmy na rehabilitację na nfz na 16 września, ale dadza nam tylko 2 x w tygodniu.
Tak więc do 16 września prywatnie w tym samym ośrodku będziemy małą rehabilitować, a potem 1 dzień musimy wykupić sami jeżeli chcemy trzymać się zaleceń :eek:

pokój pamiątkowy po to żeby pokazywać rodzinie,jak muzeum rozumiesz:-D
ale na szczęście mój mąż ma to samo zdanie co ja i nie mysli nawet o takim rozwiązaniu

cieżki dziś mam
jakaś taka ociężała
położyłam się na chwile i jakoś tak dziwnie mnie tam w środku boli

EM_Ka i jak podłogi pomyte?ja się wzięłam i pomyłam,ps.no co ty teraz to nie ma wyjścia musimy urodzić,ja też się boję
Amalie a to nie pierzesz w proszku dla dzieci?hmm nie wiem...

Wesolutka my też właśnie wróciliśmy z placu zabaw

Alicja i jak córka bo pamiętam,że bałaś się tego spotkania

Aniam współczuję ja bym sobie nie pozwoliła,pewnie bym wojny toczyła

My dopiero wróciliśmy z placu zabaw,internet coś mi się popsuł,aj nie lubię z tel.pisać

Bubless Właśnie z miłą chęcią już bym poszła na tą porodówkę:)

EmKa z miłą chęcią wpadnę i do Ciebie:) Sama jestem w szoku skąd mam tyle energi, zamiast właśnie oszczędzać siły.... Narobię się cały dzień i w którąś tam noc mnie złapie że będę padnięta:) ale z drugiej strony nienawidzę jak mam syf w mieszkaniu i aż lżej jak będę w szpitalu i będę wiedzieć że w domku mam wszystko wysprzątane... chociaż znając mojego męża... to wrócę i będę miała sprzątania... obym się myliła:) A też wolę teraz jak później bo przy takim maluszku raczej ciężko jakieś większe sprzątanie ogarnąć:)

Amelie ja tak piorę, też mam mało białego prania... chociaż dla dziecka mam większość bieli i zakupiłam do białego i koloru...;) A dla nas w zeszłym tygodniu wzięłam w promocji Vizir z 59 zł na 29 przeceniony... w Kauflandzie nieraz mają fajne promocje... w sumie teraz trochę żałuję bo mogłam za taką cenę i do białego wziąć.

Alicja kurdę widzisz to będę jej najwyżej robić z samej soli morskiej chyba że pojadę dziś do miasta na kawkę jak mąż wróci z pracy to wejdę do apteki jej coś kupić.

A ja mam kawkę i przysiadam na chwilkę na czterech literach... nasz pokój ogarnięty ... łazienka lśni... kuchnia też:D ehhh jak fajnie w mieszkaniu... jeszcze Nadusi pokój... no i te kochane okna:D Ale coś powera mam to sprzątam:D Obiadek się robi... Nadusiek chodzi i kicha... ehhh biedna....:(

połowa łazienki zrobiona
IMG_3132.jpgIMG_3134.jpg

ja wszystko piore w proszku/płynie do kolorów
mimo tego ze mam od groma białego
i nic nigdy się nie działo

Załączniki

• IMG_3132.jpg
    IMG_3132.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 62
  • IMG_3134.jpg
    IMG_3134.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 53
Maltanka - córka jeszcze nie wróciła od ojca, dopiero wieczorem i się denerwuję. Po weselu my wróciliśmy z Wojtkiem do domu, a ojciec Mai zabrał ją do siebie na dwa dni. Zgodziłam się, bo bardzo mała chciała jechać, ale nie byłą i nie jest to dla mnie łatwa decyzja. Chociażby dlatego, że wg mnie on nie zajmuje się nią dobrze, wiecznie wraca chora, przeziębiona z odparzoną pupką i sieczką w głowie, bo jej moi byli teściowie głupoty wciskają do główki. Zawsze po powrocie jeden dzień dochodzi do siebie tzn jest drażliwa, kłótliwa, płacze, histerie odstawia itd, musi odreagować, ale mija miesiąc, dwa, pół roku - zależy kiedy sobie o niej tatuś przypomni - i ona znów chce jechać jakby nigdy nic, ech...geny czy co.

Sawi- bardzo ładna łazieneczka

Aniaam - na zakupowym wstawiłam fotki tego stanika z lidla

Aniaam ja bym tym bardziej zaczęła
Wyrażać swoja opinie ;) taka przekora jestem ... Pamietam jak pojechaliśmy do niej teściowej 1raz i ona taka zdziwiona po 2dniach, ze zdziwiona że ja sie nie stresuje i swobodnie sie zachowuje a ja do niej , ze stresowalam sie pierwsze 5 min, a teraz co mam sobie zapewniać stres albo mnie polubi albo nie a to i tak jej syn ma byc ze mna szczęśliwy nie ona ;P a dopiero potem okazało sie ze ona taka wrażliwa na to co sie do niej mowi ale co tam ;) nie miesza wiec najwazniejsze ;) teściowa 1000 km dalej czysty skarb ;)
Hahahaha co za rada teściowki dobre to dobre i w sumie trochę prawdziwe ja tego tez nie robię wprost zawsze pytam sugeruje dziwie sie ze maz sam mowi to co ja myśle ;)
Sawi Twoja tez niezłe pogrzalo , trzeba było dać jej wszystkie pamiątki zeby zrobiła u siebie ;)

Alicja dziekuje ;-*
Btw świetne kazanie trzeba zapytac księdza skąd je wzial i czytać mężom podczas snu i robić małe hipnotajzing ;))
Nie martw sie na pewno eksio bedzie jechał ostrożnie w koncu wiezie kogoś kto wyszedł mu najlepiej na świecie ;*
Kochana dzieci kochają bezwarunkowo to sie nie zmieni ...

Hania ale krótka boje sie co zima jak wyrośnie ... ;( wyglada super i mozna ja tez wozić w aucie to plus na długie podróże, a jeszcze nie zamówiliśmy czekamy na cenę z hurtowni;) moze uda sie taniej niz na rynku ;)
Dobrze ze u Nelki jednak tylko 3dniowka, patrz z tym NFZ to śmiech na sali zalecenia lekarza 1 a to co faja 2;/ szkoda ze nie mozna tych składek przeznaczyć na priv opiekę ...

Maltanka chyba mi sie juz nie chce puscilam jeszcze pranie , zrobiłam do konca obiad, jeszcze potem przygotować obiadek dla męża i spotkanie z babka jutro se umyje juz dzis dopuszczam pogoda do bani i udzieliło mi sie ...
Ta teraz musimy urodzić wiem dlatego rozkladam prace na 2 dni co by miec choć trochę siły na poród , u nas w rodzinie sie długo rodzi ... Btw Candy opisała w wątku swoje przeżycie ?

Katka to widzę ze mamy podobie ;)tez wole porobić sama i boje sie co bedzie jak bede w szpitalu choć cicho liczę na to ze maz poprosi mojego ojca pedanta o pomoc w ogarnięciu mieszkania zanim wrócę ;P na szczescie on z moimi rodzicami żyje dobrze ale na szczescie sie nie narzucają a jesli juz to ja ich tez potrafię spasować a duzo nam pomagają ;) wiec fajnie bo małż docenia wczoraj jak skręcił ta komodę i cos mu nie pasowalo to mowi ze jak bedzie tata to niech spróbuje rzucić okiem moze uda mu sie to zrobic lepiej - a to fajne akurat ze nie ma takich chorych ambicji tylko raczej widzi autorytet pod tym wzgl i to mi sie podoba ;)
Katka ale Ty faktyczne trochę sił na ten poród to se zostaw ;)

Sawi fajna ta łazienka ;)

Jestem i ja :) cały dzień siedzimy w domu bo leje..
pranie schnie od wczoraj... kurde.. nie lubię tak..
zaraz biorę się za prasowanie.. M pojechał prosto po pracy na garaż z moim bratem bo wypadek wczoraj miał i muszą auto sprawdzić czy nadaje się do jazdy na kraków ( tam brat mieszka)
na obiad ser smażony :)
Sawi co do teściowej.. to ma kobieta pomysły hehe.. rozbawiła mnie..
zazdroszczę tak dużej łazienki :)

Aniamm widzę teściowie ciężkostrawni są.. może lepiej zwrócić uwagę choć troszeczkę bo w końcu wejdą na głowe ..
A złote rady są najlepsze haha

shiran znajdzie się spokojnie :) a jak nie to myśle że bez problemu wystawią nowe :)

Amellie co do prania to ja też kupuję tylko do koloru i nigdy nic z białym się nie działo :)

Koko zjadła bym nawet takie coś :) można przepis?? :)

Hania super że Nelcia jutro do przedszkola :) może faktycznie trzydniówka :)
A jakie koszta rehabilitacjii prywatnie?? co za kraj.. to powinno być darmowe i tyle ile dziecko potrzebuję...

Katka no rozumiem sami nie dawno remont skończyliśmy to też syfu co nie miara... :) do mycia okien też zapraszam :)
takiej gorącej czekolady też bym się napiła :) pogoda taka akurat...

reklama
Ja wróciłam z zakupów- udało mi się dopaść na Tandecie 2 tanie staniki do karmienia bawełniane, poduszkę do karmienia i koszulę do szpitala. Po powrocie jeszcze umyłam podłogi w mieszkaniu i padam… A wieczorem musimy się jeszcze skoczyć na jakieś większe zakupy do Auchan bo lodówka zaczyna świecić pustkami…

EmKa ja raz czekałam 5 dni, a raz 6 (ale zawsze zamawiałam jakoś przed weekendem)…

Amaliee ja też często biorę białe rzeczy w proszku/płynie do kolorowych i nie widzę specjalnej różnicy szczerze mówiąc.

Aniaam przykra sytuacja z teściami :sorry2:

Wesolutka współczuję odgłosów zza okna… Ja po kolejnych takich pobudkach zaczynam tęsknić za domem rodziców na wsi gdzie co najwyżej budził mnie czasem pies sąsiada, ale nie było to aż tak uciążliwe…

Sawi nieźle teściowa wypaliła z tym pokojem… Łazienka zapowiada się super!!! Bardzo ładne kolorki! Koniecznie pochwal się całością!

Alicja ja też właśnie boję się zamawiać prze Internet, bo jakaś mało wymiarowa jestem pod względem staników… A ładnego na razie nie szukam bo boję się, że po porodzie jeszcze mi się rozmiar zmieni więc nie chcę kasy wyrzucać ;) Dlatego zakupiłam na Tandecie (taki nasz krakowski targ) 2 bawełaniane staniki do karmienia, każdy po 10 zł :-) Na sportowe też patrzyłam ale boję się, że ze sportowego będzie mi trudno jednak wyciągać do karmienia…

Hania masakra z tym naszym niz. ;/ Super że Nela wraca do przedszkola!

Do góry