reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Ania a jak ten ser smazony robisz??? Uwielbiam sery, u mnie w domu wszyscy je uwielbiaja! U nas jesiennie jest juz od jakiegos czasu i tez mi pranie schnie dlugo co mnie denerwuje...

Alicja to szkoda ze masz takie relacje z tata malej bo to dziecka szkoda jak mu dziadkowie glupie rzeczy wkladaja do glowy.

reklama
Ania//za godzinę 80zł a to ponoc i tak tanio. Czyli w dwóch pierwszych tygodniach wyparuje 480zł z portfela,a potem tygodniowo po 80 czyli znośnie. Jakoś trzeba dać radę.
Narazie większość kontroli specjalistów mamy w szpitalu. Jedynie do okulisty prywatnie musimy iść jak Ola skończy 3.5 msc. Na nfz terminów brak, a w szpitalu wizyta okulist dopiero za pół roku.

ale się rozpisałyście dzisiaj dziewczynki :)
udało mi się załatwić co potrzebowałam na spokojnie już wszystko więc trochę więcej czasu zajmuje, ale nie przejmuję się. Trzeba pomału zwalniać tępo.

Kara zrobiłaś mi tym daniem smaka i wieczorkiem zrobię risotto :-)
Aniaam, Emka współczuję teściów, ale silne kobietki z was jak widać.
Emka super że mężu taki zaangażowany i skręca pilnie mebelki
Hania fajnie że Nelka już lepiej i do przedszkola jutro.
ania współczuję deszczu, u mnie umiarkowanie ciepło więc przyjemnie. Smażony ser? w sensie panierowany zamiast mięsa tak
sawi pomysł z pokojem muzealnym jest super, a co jak już cała rodzina go zwiedzi kogo teściowa będzie oprowadzać? co za pomysły ludzie mają. Łazienka super duża i ładne kolory, czekamy na efekty końcowe.
Alicja tak właśnie córcia zawsze będzie tęskniła za tatą jaki by nie był, na pewno dotrą cali ;-)

Mam takie pytanie z innej beczki wybaczcie, że tak wyskoczę...
Podawała, któraś z was dziecku ten nowy bebilon z tym pronutra?
Ja dziś kupiłam Dominikowi i Neli bo coś znów cuda na kiju z mlekiem się zaczynają mam 3 i 4. Ogólnie moje pytanie brzmi czy to dobre mleko?? Składem zdaję się nie zachwyca ja głównie patrzę na zawartość żelaza to on podług nan, enfamilu i hippa miał najmniejszą dawkę, ale ta jego nowa receptura jest rozreklamowana wszem i wobec więc i mnie na dwie duże puszki naciągneli ;)
Lekarze ogólnie bebilon polecają nagminnie, bam comfort nie przypadł do gustu ale może z tym będzie ok? Wieczorem pierwszy test, a wy dajcie znać czy to mleko warte jest swojej ceny :)

Emka no ja do tej pory enfamil podawałam na przemian z nestle junior. I ogólnie ja na temat tego mleka mogłabym ochy i achy napisać. Dla mnie rewelacja.

Ale Dominik to z tych cudujących z mm więc czas zmienić producenta bo wypić chce mleko, ale nie to co w domu :))
Dlatego postawiłam na bebilon i to odrazu puszki 800g bo mniejszych nie było :eek:
Ola teraz jest na bebilonie nenatal dla wcześniaków i są na nim problemy ze wzdęciami... Jakieś ciężkie to mleko...
Zobaczymy co ze starszymi będzie o Nelę się nie martwie bo ona każde wypije, ale co z młodym :p

Ostatnia edycja:
To nie jestes pierwsza ktora skarży sie na wzdęcia po bebilonie, jak byłam w kwietniu w szpitalu to maluszek z mojej sali jak był
Dokarmiany w szpitalu wlasnie tym mleczkiem to bardzo płakał i w 2 dobie dostał takiej biegunki ze 4 pampersy szły na 2h...

Ania, u nas też od rana deszcz :-/ aż mnie mierzi ta pogoda... a z plowem zabawy nie ma bo zaczynasz od podsmażenia cebulki, czosnku, potem wrzucasz jakąś kiełbaskę w kostkę, warzywa jakie masz pod ręką (brokuły, marchewka, groszek i inne) osobno gotujesz ryż, a na koniec dorzucasz go do gara :-D każdy plow wychodzi inaczej bo zależy co się ma w lodówce (w prawdziwej wersji jest wołowina zamiast kiełbasy, a w całym daniu pływa nieobrana główka czosnku, która się dusi i na koniec się ją wyjmuje, skórka odchodzi sama:)

Ależ mam dzisiaj kiepski dzień, niby lepszy od wczorajszego bo udało mi się sporo popracować ale i tak jest do bani... podświadomie się stresuję, jutro wizyta, a ostatni tydzień mija pod znakiem braku apetytu. Mam nadzieję, że to nie wina stresu a uciśniętego żołądka...

reklama
Hello!

Ale zescie sie rozpisaly...
Ja po scanie - wszystko z lozyskiem ok, podnioslo sie, Hania dalej jest Hania i wazy lekko ponad 2.5kg...raczej mala nie bedzie ;-)
Jeszcze krew pobrali na badania i spoko...Nastepna wizyta 7.10 w 41 tyg. na wywolanie (jesli wczesniej nie urodze ;-))...
Chyba czas zaopatrzyc sie w tabletki z lisci malin :-D

jako,ze wrocilismy kolo 13 do domu, to postawilam dzis na szybki obiadek: makaron z zielonym pesto i szpinakiem posypany serem....Dzieci jak zobaczyly, to sie skrzywily, ale jak sobie przypomnialy smak, to zjadly szybciutko ;-)

Teraz dopychamy sie na podwieczorek domowymi goframi z domowym dzemem morelowym :-)

Do góry