reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Czasem jeźdżę tydzień temu sama z Olą byłam w bydgoszczy, ale jak jedziemy razem to on prowadzi, ja wolę pasażerem być jakoś mniej stresu ;)
Taaak wysypiam się od 2 do 4 :))bo a to piersi bolą, a to Ola płacze i wiesz jak to jest. Ja niby na górze, ale nie mogę spać jak ona tak krzyczy.

Jutro jeszcze bym chciała do rodzinnego podjechać po tabletki na zatrzymanie laktacji, ale nie wiem czy by mnie wcisneli dwa zobaczymy jaka pogoda będzie to teraz u nas mini tajfun ;)

reklama
Karola już prawie mi się ta sztuka udała, ale znów po ponad miesiacu wrócił i teraz mi dziwnie piersi dokuczają. A mam skierowanie na usg, chciałabym @ dostać i zacząć się zabezpieczać bezpiecznie.
A najbardziej ze wszystkiego to chcę uniknąć zapalenia piersi bo baaardzo się tego boję :(

Ogólnie to wcale nie musiałabym jechać do rodzinnego bo mam w domu bromegeron, ale nie wiem jak go brać na zatrzymanie laktacji...

czy tylko ja mam problemy z zaśnieciem.....
co do bromergonu to róznie zalecają
ale ja jak brałam na zatrzymanie
to kuracja 2 tyg.
3x1tabl.

Haniu zerknij na ulotke powinna byc tam informacja o zatrzymaniu laktacji

Witam sie wieczornie ;)
Dzis od rana zakupowo - zamówiłam w koncu mebelki lozeczko i komodę na szczescie mieli na miejscu i maz od powrotu z pracy wlasnie walczy z tym - kochany mój ;) jest juz strasznie zmęczony ale walczy dalej ;) No to kazalam mu skonczyc bo juz późno ... Jutro skończy najwyżej.

Furciaczku kciuki za Twoje wyjście ! A w zasadzie za trzymanie sie zaleceń lekarza bo dzis zaszalalas! A Ty Ty! Masz dbać o siebie!

Ritta super ze wyjazd udany :)

Felicity do pracy lol jak dajesz rade??

Ann mi kazał byc 2 września a w piątek zaczęłam 36 tc wiec niekoniecznie ;)
Kurcze niw pomyślałam ze i prawko tez mam zmienic i paszport przeciez tez ... Dobrze Was miec ;)

Maltanka nie martw sie i ja nie mam wszystkiego , wozka, fotelika, koszule mam jedna, na pozostałe czekam, na zamowienie apteczne czekam, dzis kupiłam mebelki, kołderki, pościel, rozka, na resztę gadżetów czekam, a jeszcze monitor oddechu dzis z niania, pierwsze pieluchy , ciuszków juz nie kupuje bo mam dostać po 2 chłopakach woec bede kupować dopiero wg potrzeb, damy rade a przeciez w razie czego mozna szybko zamówić ;) spokojnie zdarzymy ze wszystkim nie moze byc inaczej , choć mój maz dzis dzwoni i mowi"zono tak patrzę w kalendarz i musisz urodzić do 23, zeby syn był lwem nie panna" nie chciałam mu mowić ze panny sa fajne;) ale rozbawił mnie mocno ;) bo to ten który nie wierzy w horoskopy i te inne ;)

Sawi kciuki aby zdarzyli z laZienka ;)

O jednak maz skończył komodę widocznie bułeczki dodały mu sił ;)
Także super ;) bede miała gdzie wkładać ciuszki jupi ;)

Smokey ta seria jest boska ;) a rozmiar imponujący ;))) ja zamówiłam sobie z tego koszule przez Allegro wczoraj dla męża zeby jako mamuśka tez go pociągać hehehe a na all jest taniej niz od producenta wiec super ;)

Joani to dobrze ze noe wyszły to moze jeszcze trochę spokoju bedzie ;)

Sonia ten olejek to po co ? Mnie polozna od 25 sierpnia kazała łykać wiesiołek na rozluźnienie szyjki.1 kapsule dziennie.

Haniu super ze Ola
Ładnie rosnie ;) i ze espu pomógł ! A z choroba Neli No oby szybko przeszło bez względu na to do to !
Btomergonu nie bierz Pls bez konsultacji z lekarzem to paskudny lek na niektórych ma fatalne skutki uboczne podobno ...wiec ja bym nie ryzykowala bez badan odpowiednich.

Ania super ze dalas rade tak długo szacuneczek ;)

No nic trzeba iść spać choć mały nie daje ale trzeba niw ma co ;) spijcie dobrze ;)

Dziewczyny wiesiolka bedziecie lykac? Bo nam polozna na szkole rodzenia mowila, ze po 37 tygodniu dwa razy dziennie kapsulka dowcipnie, wiec juz sama nie wiem:p

Emka ja bromegeron brałam na prolaktynę podwyższoną i nie było tak tragicznie, chociaż momentami czułam się jak na haju :D
To jakoś zaraz po odstawieniu od cycka Domiska było, za dużo go nie wybrałam bo chyba z 15tabsów - brałam połówki i zaciążyłam :))
Tak więc spokojnie :)
Ale dziękuję za rady i troskę :-*

Sawi no właśnie ulotki to ja nie mam :)

Edit:

Ola je i śpi :)) nastała błogosłaeiona cisza!!! :)

Ostatnia edycja:
Hm No to z tym wiesiolkiem sama nie wiem mi kazała łykać chyba ... Zanotowane mam 1 kapsulke, przyjdzie to poczytam ulotkę ;)

Hania tez brałam to swego czasu na prolaktyne, ale lekarka kazała mi zaczynać od 1:4 leku i nic mi nie było, a siostra kolezanki miała podobno po tym niezła deprechę :/ poniżej ulotka
http://www.urpl.gov.pl/system/drugs/pn/ulotka/2013-03-05_bromergon_ulotka.pdf

Dzień dobry :)
Noc pięknie przespanan:)) pobudki co 3h na jedzonko, Nelka ma lekki stan podgorączkowy - na 11 lekarz.

Mąż pojechał odwieźć Dominika- histerii żadnej nie było) i skoczy do tesco bo niezła promocja na papresy active baby jest.
Narazie jeszcze ich nie założymy, ale już niedługo ;)
No i mm trzeba kupić w jakiejś aptece bo wczoraj nie mieli ponoć.
Głowa mi pęka. Chyba jakaś zmiana ciśnienia...

Ania// fajnie, że w końcu jesteś i zazdroszczę udanego weselicha :))

Emka no ja też słyszałam, że wiesiołek to dowcipnie aplikujemy. Dzięki za ulotkę :*
Fajnie, że mąż komodę złożył. Zaraz i resztw mebelków już mieć będziesz. A jaki wózek wybraliście?
Jak pisałaś to przepraszam, ale gdzieś mi umknęło ;)

Sawi mam nadzieję, że się wyśpisz chociaż.

Furciaczek super, że jesteś już w domku. Oszczędzaj się jak najwięcej! :)

Koko fajnie, że siostra maluśkie ciuszki ci dała. Zawsze się przydadzą, no chyba że Stefanek urodzi się kolosik ;)

Ann no koszt prawka to masakra, a jeszcze jak tyle za wymianę sobie życzą chyba o cipieli.

Shiran widzę, że wczoraj pracowity dzień miałaś. Oby chłop dziś zawiesił firanki.

Smoky dobrze byś jeszcze z tydzień wytrzymała, będę zaciskać za was kciuki :*

Ritta cieszę się, że wypoczynek nad morzem udany :) a teraz czas się wziąść za szpitalową torbę i resztę ;)

Miłego dnia wam życzę za wizytujące &&& zaciskam :)
3majcie się! :*

Ostatnia edycja:
reklama
Witam z rana!

a_nka dobrze,ze dzis juz jakos lepiej z dziecmi ;-)

Emka ja chodze do pracy jak najdluzej,zeby pozniej miec placone jak najdluzej i moc posiedziec z mala jak najdluzej ;-) Takze, macierzynski zaczynam 2 tyg. przed terminem....(platne tylko 39 tyg. - ale potem mozna 13 tyg. bezplatne - czyli w sumie rok)....Powiem Wam,ze szkoda,ze w Anglii nie ma czegos takiego jak wychowawczy....bo posiedzialabym troszke dluzej nawet za darmo ale zeby mi ktos zagwarantowal,ze mialabym potem prace ;-)

Ja juz na nogach bo dzis wybieram sie na usg na 10....
Niby szpital niedaleko, ale w miejscowosci obok, a ze dzis jestem bez auta - to musze zebrac swoja menazerie i wyjsc z domu kolo 8 ;-)
Mamy wiec wycieczke, bo dzieciaki oczywiscie zadowolone - one lubia podrozowac srodkami transportu + nie moga sie doczekac zeby zobaczyc Hanie na ekranie;-)

Zmykam, konczyc kawke :-)

Do góry