reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Sonia ja przy Weronice nie miałam skurczy przepowiadających, cała akcja zaczęła się dopiero po odejściu wód. A co do olejku to na lipcówkach jest dziewczyna, która chyba testowała wszystkie możliwe sposoby wywoływania porodu i tak urodziła pod w końcówce 42
joani no właśnie ja się dziś zmobilizuję z tą torbą bo do tej pory to jakoś wydawało mi się, że jeszcze dużo czasu

Ostatnia edycja:
reklama
I d**a, nie dostałam nigdzie mąki krupczatki i robię jednak kluski na parze z tym sosem :)

Poprałam firanki, teraz schną na balkonie, jutro M może mi powiesi :)

Co do tego olejku to czytałam ostatnio w gazecie "twój maluszek" który dostałyśmy na szkole rodzenia, że nie jest on wskazany w ciąży aby go zażywać nawet na wywołanie porodu, ale nie mogę teraz odnaleźć artykułu dlaczego.

Tu jest też conieco dlaczego lepiej go nie stosować Olej rycynowy a poród | parenting.pl

Ostatnia edycja:
ania witaj :) fajnie że się wyszaleliście na weselu :) My najblizsze mamy za rok (chyba nas zaprosza bo to bliska rodzina meza) :p

Hania, no to Olenka szaleje wagowo :) a rehabilitacje bedziecie miec na miejscu? :)

ide kapac mala i potem Was doczytam :*

Dziewczyny ja juz w domu, mam nakaz bezwzględnego lezenia...ale zaraz po wyjściu ze szpitala poleciałam do smykolandu na ostatnie zakupy, a w domu wiadomo jak po paru dniach nieobecności to wygląda...dopiero usiadłam. Padam na twarz, jutro postaram sie nadrobić zaległości. Ten szpital mnie wykończył ehh

Ania - to się naprawdę wyszaleliście, nie dziwię się, że wszyscy w szoku :-)
Furciaczek - witaj w domku! dobrze, że już u siebie, odpoczywaj :-)
A my po spotkaniu z Sis, przywieźli nam zestaw ciuszków 52 dla maluszka bo ich maluszek właśnie z nich wyrósł ;-D

ania fajnie że się pobawiliście bez stresu o maluszka :)
furciaczek w domu najlepiej, szkoda tylko że musisz do końca leżeć, ale wszystko dla dziecka co najlepsze :)

Ja w ciągu dnia złożyłam wniosek o wymianę prawka i w szoku byłam bo o ile za dowód nic nie zapłaciłam to za prawko aż 100 zł już trochę przesada za kawałek plastiku sobie żądają.

U nas burza na całego i zimno się zrobiło brrrrr... nie muszę za to kwiatów podlewać na tarasie...
Ann, ja jeszcze nie wymieniłam prawka, bo terminowe dają a mam to w nosie, najwyżej karę zapłacę jak mnie złapią ;-)
Furciaczek, to sobie "odpoczęłaś" po szpitalu, nie ma co ;-)
Dziewczyny nie szalejcie z tymi specyfikami, bo kto wie jak organizm zareaguje a każdy jest inny, a po drugie do września nam nikt nie zostanie ;-)

Wesolutka oni by chcieli w bydgoszczy w tej ich poradni, ale jako że będziemy mieli wizyty 3x w tygodniu to dla mnie jedynie włocławek wchodzi w grę. Skierowanie mamy więc jutro zapiszemy Olę. Zobaczymy jakie terminy, niby wrazie jakiegoś mega odległego terminu mamy do szpitala dzwonić i rehabilitantka to załatwi, ale wiecie jak jest. W każdym razie z opieki w bydg jestem bardzo zadowolona i każdej polecałabym ich neonatologię :)
Nela ma lekki stan podgorączkowy i jutro znów do lekarza :(
Dominik ładnie do 16.30 był w przedszkolu troszkę po południu już płakał, ale tragedi nie było ciekawe co jutro będzie. Narazie wogóle kręci głową jak mówię, że do przedszkola idzie i musi iść spać :))
Ola po espumisanie śpi już 3h ;) jadła na śpiocha totalnego.
To jednak wzdęcia być musiały :))

reklama
Hania, super super super :) Jeszcze tylko zdiagnozowac i wykurowac Nelcie i bedzie na jakiś czas sytuacja ogarnięta :)))))
Mąż w końcu oko zmruży ;)))
A miałam pytać jeżdziśz autem, czy teraz mąż przejął stery? Noi Ty czy sie wysypiasz jako tako?

Do góry