reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Sonia ja przy Weronice nie miałam skurczy przepowiadających, cała akcja zaczęła się dopiero po odejściu wód. A co do olejku to na lipcówkach jest dziewczyna, która chyba testowała wszystkie możliwe sposoby wywoływania porodu i tak urodziła pod w końcówce 42
joani no właśnie ja się dziś zmobilizuję z tą torbą bo do tej pory to jakoś wydawało mi się, że jeszcze dużo czasu

Ostatnia edycja:
reklama
I d**a, nie dostałam nigdzie mąki krupczatki i robię jednak kluski na parze z tym sosem :)

Poprałam firanki, teraz schną na balkonie, jutro M może mi powiesi :)

Co do tego olejku to czytałam ostatnio w gazecie "twój maluszek" który dostałyśmy na szkole rodzenia, że nie jest on wskazany w ciąży aby go zażywać nawet na wywołanie porodu, ale nie mogę teraz odnaleźć artykułu dlaczego.

Tu jest też conieco dlaczego lepiej go nie stosować Olej rycynowy a poród | parenting.pl

Ostatnia edycja:
ania witaj :) fajnie że się wyszaleliście na weselu :) My najblizsze mamy za rok (chyba nas zaprosza bo to bliska rodzina meza) :p

Hania, no to Olenka szaleje wagowo :) a rehabilitacje bedziecie miec na miejscu? :)

ide kapac mala i potem Was doczytam :*

Dziewczyny ja juz w domu, mam nakaz bezwzględnego lezenia...ale zaraz po wyjściu ze szpitala poleciałam do smykolandu na ostatnie zakupy, a w domu wiadomo jak po paru dniach nieobecności to wygląda...dopiero usiadłam. Padam na twarz, jutro postaram sie nadrobić zaległości. Ten szpital mnie wykończył ehh

Ania - to się naprawdę wyszaleliście, nie dziwię się, że wszyscy w szoku :-)
Furciaczek - witaj w domku! dobrze, że już u siebie, odpoczywaj :-)
A my po spotkaniu z Sis, przywieźli nam zestaw ciuszków 52 dla maluszka bo ich maluszek właśnie z nich wyrósł ;-D

ania fajnie że się pobawiliście bez stresu o maluszka :)
furciaczek w domu najlepiej, szkoda tylko że musisz do końca leżeć, ale wszystko dla dziecka co najlepsze :)

Ja w ciągu dnia złożyłam wniosek o wymianę prawka i w szoku byłam bo o ile za dowód nic nie zapłaciłam to za prawko aż 100 zł już trochę przesada za kawałek plastiku sobie żądają.

U nas burza na całego i zimno się zrobiło brrrrr... nie muszę za to kwiatów podlewać na tarasie...
Ann, ja jeszcze nie wymieniłam prawka, bo terminowe dają a mam to w nosie, najwyżej karę zapłacę jak mnie złapią ;-)
Furciaczek, to sobie "odpoczęłaś" po szpitalu, nie ma co ;-)
Dziewczyny nie szalejcie z tymi specyfikami, bo kto wie jak organizm zareaguje a każdy jest inny, a po drugie do września nam nikt nie zostanie ;-)

Wesolutka oni by chcieli w bydgoszczy w tej ich poradni, ale jako że będziemy mieli wizyty 3x w tygodniu to dla mnie jedynie włocławek wchodzi w grę. Skierowanie mamy więc jutro zapiszemy Olę. Zobaczymy jakie terminy, niby wrazie jakiegoś mega odległego terminu mamy do szpitala dzwonić i rehabilitantka to załatwi, ale wiecie jak jest. W każdym razie z opieki w bydg jestem bardzo zadowolona i każdej polecałabym ich neonatologię :)
Nela ma lekki stan podgorączkowy i jutro znów do lekarza :(
Dominik ładnie do 16.30 był w przedszkolu troszkę po południu już płakał, ale tragedi nie było ciekawe co jutro będzie. Narazie wogóle kręci głową jak mówię, że do przedszkola idzie i musi iść spać :))
Ola po espumisanie śpi już 3h ;) jadła na śpiocha totalnego.
To jednak wzdęcia być musiały :))

reklama
Hania, super super super :) Jeszcze tylko zdiagnozowac i wykurowac Nelcie i bedzie na jakiś czas sytuacja ogarnięta :)))))
Mąż w końcu oko zmruży ;)))
A miałam pytać jeżdziśz autem, czy teraz mąż przejął stery? Noi Ty czy sie wysypiasz jako tako?

Do góry