reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Emka ja tez slyszalam zeby wosku lepiej nie ruszac. Z powodu bolu i z powodu bardziej wyczulonej skory i podraznien.

Anusia mnie tez czasami lapia bole w kroczu ale ja mam to SPD i wiem ze to od tego. W nocy tez czasami nie moge spac ale od bolu zeber a nie bioder :) zawsze cos :p

My sie z chlopakami chyba dzis wybierzemy na soft play :)
Milego dnia dziewczyny :)

reklama
anusiaszymka - Ja kilka razy jakiś tam ból poczułam ale ogólnie nie dokucza mi, a częściej natomiast czuję ból kości miednicy, może mi się trochę rozszerzają ?
Alicja - to ja też się wpraszam na ciasto bo uwielbiam takie !!!

Ja na początku miałam plan prać wszystko ale teraz w sumie nie wiem, rożek mam nowy, a się martwię żeby czasem coś się z nim nie stało po praniu, no ale zobaczę jeszcze :) Muszę zobaczyć na metce jakie są wskazania do prania.

Ja mam niby termin na 24 września ale wolałabym żeby było wcześniej :) Ruchy małej pierwszy raz poczułam 10 kwietnia, a teściowa mówi, że tak jak się ruchy poczuło to tego można urodzić. 10 września byłoby dla mnie super :) ale zobaczymy :)

maltanka
- dobrze, że nie ma bakterii :)

A powiedzcie, moje drogie, gdzie kupowałyście staniki do karmienia? Jaka cena, czy usztywniane czy nie? Bo ja niby kupiłam dwa nieusztywniane, ale nie czuję się w takich komfortowo i wolałabym coś innego..

Dzień dobry :)

Dziś jadę do rodzinnej by wypisała mi ten papier do becikowego i będziemy papiery składać.

Państwo wózek zabrali, podobał się bardzo i stratni tylko albo aż jesteśmy 600zł :)

Sawi no właśnie nie wiem jaki będziemy zamawiać tak powiem troszkę się boję co by nie zapeszyć wrazie gdyby...
Zastanawiamy się nad sevillą i carera do tego fotelik maxi cosi pebble albo cabrio fix. Bazę dokupię, ale używaną za pół ceny. Nie ,a sensu przepłacać
I jest jeszcze jedna opcja maxi cosi mura ale używana z fotelikem bazą wszystkimi dodatkami, niezniszczona ale w cenie nowego prawie z fotelikiem więc nie wiem czy warto.

Miłego dnia!

Hejka dziewuszki.
Ja już po spaniu, nockę znów miałam kiepską, wstawałam co 1-2 godziny na siku a wstanie i położenie się spowrotem to była masakra, złapały mnie bóle krzyżowe, nawet swoimi jękami obudziłam M ale co on miał mi pomóc w tym.. Straszny ból, ani się obrócić ani nic, najlepiej mi się spało na plecach ale za to mała zaraz uciskała i złapać oddechu nie mogłam.. Mam już dość...

Dziś szkoła rodzenia, druga część o pielęgnacji maluszków, pewnie na lalkach będziemy ćwiczyć przewijanie i mycie.

Obiad mam z wczoraj, tylko ziemniaki dogotować. Pranie muszę zrobić, pogoda pochmurna i czasem deszczowa więc trochę będzie schło, ale się nie pali.

Dziś nie mam siły ale jutro może jak trochę siły będzie to wezmę się za te ubranka, posegreguje i poprasuje, zobaczymy jak to będzie.

Alicja kusisz tym ciachem :)

Wesolutka, Anusia dzieci jak się same bawią są takie pocieszne :-D

Emka już coraz bliżej i będziesz "zaobrączkowana" :) spokojnie :) i czekamy na fotorelację w kreacjach :)

Za wizyty trzymam &&
Miłego :)

Kara ja bym odpuscila pranie reczne chociazby ze wzgledu na plukanie. W rekach nigdy nie wypluczesz tak jak w pralce.

Rajo ja nie mam ani jednego biustonisza do karmienia ale z checia dowiem sie od innych jakie polecacie.

Hania tez tak zrobilam. Kupilam uzywana baze za pol ceny i jest w bardzo dobrym stanie

Witam z rana....

Normalnie jestem w szoku,ze dzieci wstaly dzis o 8:20:-)
Ja juz o 7:35 nie moglam spac i 5 min. pozniej sie zwloklam z lozka....

Dzis zapowiada sie znowu ladny dzien - wiec wybierzemy sie do parku gdzie oprocz normalnego placu zabaw sa roznego rodzaju fontanny i inne rzeczy do pluskania sie...

Wczoraj jakos dzien tak szybko zlecial - bo dopiero kolo 12 wybylismy na zakupy - musialam zaopatrzyc corke w buty i toczek do jazdy konnej - bo po ostatnim weekendzie moje dziecko jest zdecydowane,ze chce sie uczyc jezdzic ;-)
Potem ledwo wrocilismy, posiedzielismy chwile i potem trzeba bylo jechac na karate, na pilke nozna i tak zlecial caly dzien...

A no wlasnie - a propos stanikow do karmienia - to tez nie wiem jaki kupic - poza tym z rozmiarem tez nie wiem - czy kupic 1 miseczke wieksza niz teraz? czy jaki? Od poczatku ciazy mam juz 2 miseczki wieksze niz przed wiec nie wiem zupelnie...

Hej wrzesnióweczki!
z rana zapraszam na ciasto, niestety panie cukrzycowe musza odpuścić ;(, słodkie jest niemiłosiernie. W dodatku zaczęłam dzień od naleśników z kremem czekoladowym i zagryzłam tym snikersem i to chyba było przegięcie :baffled:

EM ka podziwiam Cię, że zdecydowałaś się na ślub pod koniec ciąży, no ale skoro mówisz, że wszystko masz zaplanowane i pod kontrolą to musi być dobrze i impreza na 102 :D wosk boli. tyle na temat wosku, więc unikałabym jak ognia :p chociaż dla niektórych depilator też jest nie do zniesienia, więc to chyba zależy od człowieka.

Hania udanego odpoczynku nad morzem :) też chętnie bym pojechała, ale 6 godzin w aucie już niestety odpada, od wczoraj wieczór ataki rwy kulszowej ;/ jestem połamana.

Jeśli mowa o ukąszeniach to ostatnio odkryła moja mama specyfik, który rewelacyjnie likwiduje bąble i uśmierza świąd i pieczenie - dermophenazol w sprayu. Mama aż była przez bąble u lekarza i jej to polecił. Bez recepty, w aptece. Pogryzły ją bąki, muchy czy też inne paskudztwa i łydka spuchła cała a po tym leku szybko widać było poprawę, na komary tez działa. Mogłam nieco nazwę przekręcić, ale chyba dobrze napisałam.

Rajo ja kupiłam w H&M dwa miękkie biustonosze do karmienia, ale też średnio się w nich czuję, chciałabym taki na fiszbinie, do połowy piersi z kryjącego, sztywniejszego materiału, a górna część z koronki/ siateczki. Ale to dopiero jak laktacja się rozkręci będę szukała, bo z Majusią kupiłam przed porodem, a piersi jeszcze się powiększyły i dupa blada była. Niestety ja nie umiem kupować biustonoszy przez internet ze względu na niestandardowe rozmiary mojego biustu, muszę łazić i mierzyć.
Miłego dnia, u mnie całą noc padało i jest dziś znośnie, tyle że duszno, albo mi ciągle duszno, trudno stwierdzić.

Witajcie - baaaardzo dawno mnie nie bylo, witalam sie z Wam na poczatku kiedy ujrzalam 2 kreseczki, potem jakos czasu brakowalo i juz od paru dni sie czaje czy napisac czy tez nie. Podczytuje i mniej wiecej wiem co u ktorej slychac. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie spowrotem ?

Co do pranie to ja generalnie mam jakieś takie zboczenie, że piorę ręcznie dużo ubrań, które uważam za delikatne. Z ciuszkami tak chcę zrobić, bo jakoś ufam, że wtedy im się nic nie stanie jeśli chodzi o kolor itd. Ale skoro mówicie, że w pralce lepiej to będę to przemyśliwywać jeszcze…

Kusiak a co to soft play?

Rajo ja kupiłam jeden w Lidlu jak kiedyś były chyba po 30 zł, ale szczerze mówiąc już jest przyciasnawy więc nie wydaje mi się żeby się do czegoś nadawał po porodzie… Chyba kupię teraz jakiś sportowy, który będę mogła traktować na początku jako taki do karmienia i po porodzie zobaczę jak będzie z rozmiarem… Bo jeśli mi się jeszcze powiększą piersi to nie chce teraz na darmo kasy wydawać…

Alicja to nieźle szalejesz ze słodyczami ;)

Wróciłam właśnie z zakupów w biedronce, a teraz chyba ugotuję kompot bo od rodziców przywieźliśmy jabłka i porzeczki więc trzeba wykorzystać :)

reklama
Kusiak i jak udało się wyjście? zabrałaś chłopaków

Rajo ja się nie rozglądałam za stanikami jeszcze, mam po poprzedniej ciąży, muszę wyciagnąć zobaczyć, czy się do czegoś nadają, jedyne co ci mogę powiedzieć to kupowałam na fiszbinach, jakoś lepiej się w takich czuje

hania my zrezygnowaliśmy z maxi cosi cabrio fix ze względu na to, że bez bazy dostał w testach tylko 3 gwiazdki, ale jak ty zamierzasz dokupić bazę to jak najbardziej i pewnie też bym kupiła używaną,

Alicja aj zjadłabym coś tak słodkiego:-p

Marysia witaj

kara z kolorem ci się nic nie stanie w pralce zwłaszcza, że i tak to pierzesz w tych dziecięcych proszkach, a one są delikatne

Do góry