reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Czesc wszystkim ;) dolaczam do tych niewyspanych:( padlam po 1 zeby z przerwami spac do 11 no ale co z tego jak wstawalam 4 razy i ani sie potem ulozyc ani zasnac :(

Ja jeszcze nie mam zadnego stanika do karmienia, moj rozmiar zmienil sie z D do F przy obwodzie 65 ktory zmienil sie na 75, bede tak w okolicach 37tc szukaca jak nie znajde to zostanie mi internet, i moze komus pomoze Stanik do karmienia – matczyny niezbędnik mocno niedoceniany | Dzieciowo mi!

mam dzis dzien lenia:D obiad robia tescie a ja jeszcze jestem w pizamie :D i zjadlam tabliczke czekolady na sniadanie :D

Pomozcie mi :) wiem ze byl juz chyba poruszany temat witamin, robie ostatnie zamowienie na gemini i sie zastanawiam nad K+D w sprayu, miala ktoras?

reklama
ALPINE - jesli chodzi o witaminy to ja z syniem kupowalam najzwyklejsze w kropelkach, z cora skusilam sie najpierw na kapsulki ale szczerze mowiac nie dosc ze drozsze to jeszcze rece cale sie kleily od wyciskania ich wiec osobiscie polecam kropeli, a sprayu nie probowalam wiec w tym temacie nie pomoge

kara podziwiam za sama chec do recznego prania , ja nie pamietam kiedy wykonawalam takie czynnosci:-D no chyba,ze plame jakas przeprac na szybko.. Mysle,ze dziewczyny maja racje i ze wzgledu na plukanie powinnas uzyc jednak pralki. skora noworodka jest naprawde baardzo delikatna, lepiej jej niczym nie podraznic.
Ja w ogole piore wszystko, rozki, kocyki, nawet fabrycznie zafoliowane- to z kolei moje zboczenie:-D

alpine korzystaj ile wlezie z tego slodkiego lenistwa! och jakbym ja tez chciala. no coz pozostaje pozazdroscic:-p

marysia witaj z powrotem, chociaz szczerze mowiac bij zabij, a nie moge sobie ciebie przypomniec , chyba ciazowe zgabczenie dziala... a gdzie bylas, kiedy cie nie bylo i co tam u Ciebie?

ANUSIASZYMKA - dwojka dzieci, praca, troche problemow i tak zlecialo, a teraz kiedy mam wiecej luzu i coraz blizej porodu to czlowiek wraca do tematu :-) razem razniej i jest sie gdzie wygadac. A u mnie coz ciaza leci szybciutko i odpukac bezproblemowo tak jak dwie poprzednie, we czwartek mam kolejna wizyte wiec moze dowiem sie czy to rzeczywiscie dziewczynka.

Jestem zwarta i gotowa wizualnie do porodu .. gorzej tylko z torbą, bo niespakowana :-D człowiek od razu lepiej się czuje jak fryz na głowie jak ta lala ;-)

Ja prałam wszystko w pralce - rożki, koce, ochraniacze, wyściółkę fotelika i nic sie nie stało, zatem polecam- szybko i bez problemów :-)

Dostałam wit. k+d w kapsułkach, więc i wybrzydzać nie będę, jakoś sobi poradzę z wyciskaniem. Tylko szczerze mówiąc na razie nie wiem kiedy podawać i w jaki sposób- no ale potem pomożecie :-)
Mi właśnie mąż dzwonił, że ma szansę kupić fotelik z bazą od kolegi, rok używany i pewniak, że bezwypadkowy. Cena też połowę mniiejsza niż w sklepie. Chyba się pokusimy. W ogóle okazało się, że moje auto też ma mocowania isofix, czym byłam zaskoczona, bo myślałam, że tylko te nowsze mają.

Witaj Marysia, ale szczerze mówiąc także ciebie nie pamiętam... a termin na kiedy?

Maltanka ja cabrio fixa bez bazy miałam przy Neli i Dominiku i byłam zadowolona :)

Teraz chyba bardziej skłaniam się ku pebble lub be safe izi go

A wy na jaki się zdecydowaliście?

Ostatnia edycja:
Joani ja bym skorzystala z takiej okazji, szczegolnie ze jest z pewnego zrodla. W moim aucie nie ma isofixu a w meza jest wiec kupilam baze ktora ma mozliwosc montazu na dwa sposoby.

Też tak myślę, że to mega okazja.
Czy wasze dzieciaczki mają często czkawki? Franek od tygodnia min. 3 razy dziennie a czasem i po każdym dobrym posiłku.. i mam dziwne uczucie w okolicach dupci, jak mi podskakuje :-D

reklama
Witam się, niby dziś chłodniej a ja się słabiej czuje.

Anusia jeśli pytasz o bóle kosci lonowej to ja bardzo ale to bardzo narzekałam jeszcze dwa tyg temu i mój ginekolog zalecił mi branie miały forte jednej na dzień i jest jak ręką odjal :) więc polecam :)

Ritta mówiłam dziś gin o tych bólach palcow i powiedział ze to pewnie od kregoslupa i po ciazy pusci.

Wczoraj dostałam od rodziców na urodziny które mam dopiero 22.08 książke "Pierwszy rok życia dziecka".
Jest super :) tym bardziej, ze "W oczekiwaniu na dziecko" całe przestudiowalam :)

Na wiecej nie mam dziś siły hehe :) chyba muszę skorzystać z baseniku ;)

Miłego dnia ;)

Do góry