reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie :)
pustka od rana a ja mam 5 stron do przeczytania lohohoh :D

Hania, trzymam kciuki za Nelcie, zebyscie mogli na weekend pojechac nad morze. Nawet z czerwonym gardelkiem lepiej jej zrobi takie powietrze nadmorskie :)

anusia, haha Ola dzwoni tez do min. do baby. w sumie ma 3 ulubione osoby baba, gaba, ania :)
Tez dzisiejsza noc tragiczna, najpierw 2 godziny meczyly mnie bole krzyza i szyjki a potem Ola dawala czadu....

joani, hihi a tu maluch zrobi psikusa i posiedzi jeszcze 8 tyg i bedziesz szla jeszcze raz na upiekszenie :)

Rajo, ja tez wszystko piore, niezaleznie czy w folii czy nie - takie skrzywienie :)

kurcze ja mam staniki do karmienia po Oli, mam nadzieje ze beda pasowaly :p
Ogladalam kiedys program bosackiej o stanikach do karmienia i pamietam ze mowila zeby zapiac na ostatni zatrzask stanik, bo potem spada obwod biustu i wtedy sie przepnie. No i mowila zeby na poczatku nie brac z fiszbinami bo moga sie zastoje robic. Dopiero jak sie unormuje laktacja to mozna usztywnienie.
Ja kupowalam w triumphie i atlanticu

kara, ja na szczescie mam program pranie reczne w pralce :p

reklama
Witam popołudniowo :-)

U nas po 3 dniach wyszło słonko więc jakoś tak radośniej :-)

Dzień leniwy, noc nieprzespana. ogólnie nic się nie chce :-) na szczęście nic nie muszę :-)

Choco - też mam obie książki ale jeszcze tej o pierwszym roku życia nie zaczęłam, mam nadzieję że też będzie tak fajnie napisana jak pierwsza część :-) i duuużo siły na słabszy dzień życzę :-)

Wesolutka - ja mam jeden taki ale z fiszbinami i tak mi się wydaje, że może być niewygodny. Muszę jakiegoś poszukać, bo później może być za późno ;-)

Joani - super, że jesteś zadowolona z fryzurki :-) a z fotelikiem super okazja, zwłaszcza że sprawdzony :-)

Maltanka - super, że wynik ujemny i kciuki trzymam za jutrzejszą wizytę :-)

Emka - najlepiej poradź się kosmetyczki, są też pasty cukrowe więc na pewno kosmetyczka dobierze odpowiedni specyfik :-) ja byłam cała zestresowana w dniu ślubu aż do pierwszego tańca, jak już zakończyliśmy to wszystko ze mnie zeszło i bawiliśmy się całą noc :-) to była najlepsza impreza w moim życiu :-)

A_nka - zdrówka dużo dla Ciebie i Neli :* trzymam kciuka, żeby się udało pojechać nad morze :-)

A mnie dziś normalnie tak "ciągnie" do mojego męża, że głowa mała :-( a tu jeszcze tyle tygodni nic a nic :(

Miłego popołudnia i trzymajcie się w tą pogodę :-)

amaliee
ja bez pralki też jak bez reki... no i bez zmywarki, do tego coś mi się zaczęłam psuć pralka i chyba czeka nas wydatek nieplanowany

joani ty uważaj, bo moja koleżanka też tak poszła do fryzjera i na paznokcie i mówiła, że gotowa do porodu, a za dwa dni na porodówce wylądowała

hania my kupiliśmy w końcu taki: kiddy evolution pro:  kiddy nie mogliśmy znaleźć nigdzie gazy używanej, a i ten lepiej leżał u nas w samochodzie i tak zostało

wesolutka ja miałam z fiszbinami i nie miałam żadnych zastojów, wogóle nie wiem co to zapalenia itp.

aniam u nas też leniwie, nawet z obiadem poszłam na łatwiznę

chocolatequa, Aniaam polecam obie ksiazki....a nawet 3. z serii (Drugi i trzeci rok z zycia dziecka)....Mialam wszystkie 3 przy pierwszym dziecku - i bardzo sie przydaly - daja taki ogolny swiatopoglad - zwlaszcza jak sie nie ma doswiadczenia ;-) Teraz w maju oddalam wszystkie 3 mojej siostrze, ktora wtedy urodzila swoja pierwsza coreczke

Moja Hania tez ma czkawki pare razy na dzien :-)

Wlasnie pieke muffinki marchewkowe....w niedziele bylo ciasto cukiniowe (a dzis z tego samego ciasta tylko z marchewka i w postaci muffinek)...Pychota!

Plac zabaw i splash park zaliczony, obiad tez....wiec jak tylko wylacze piekarnik - bede sie relaksowac ;-)

Skoro tak lubią nasze maluchy ćwiczyć połykanie, to niech i tak będzie, przeżyję :-)
Ja się jeszcze nie mam zamiaru wybierać do porodu i tego się trzymam.. lekarz niech urlopuje i sił na mnie nabiera a ja cierpliwie czekam :-)
Lecę do siostry trochę pobawić się z urwisami, bo przy tej przeprowadzce to babcia ciągle z nimi i potrzebują odmiany ;-)

Hej Dziewczyny :)
Nie było mnie kilka dni i dopiero teraz doczytałam co u was słychać.

Przede wszystkim chciałabym powiedzieć Hani jak bardzo mi przykro z powodu Elenki. Niech odpoczywa malutka w spokoju
[*]

Ja wciąż u teściów i w czwartek jedziemy do Ustki potem wracamy do domu kończyć kompletowanie wyprawki.

Mnie od tygodnia męczy skóra która swędzi na brzuchu, trochę to irytujące, ale już niedługo.

Emka super że wszystko dopięte już na ostatni guzik i w sobotę będziesz miała swój wspaniały ślub ;) trzymam kciuki za pogodę.
Co do wosku to może faktycznie zależy od progu bólu, ja jednak przez całą ciążę korzystam i nic mi nie jest.

A moja to chyba czkawki nie ma albo ja nie odczuwam lub nie rozróżniam :p

Już po szkole, najpierw ćwiczenia potem myłyśmy na sucho lalki i położna pokazywała co i jak i z czym.. Jeszcze jedno spotkanie za tydzień zakończające i koniec. Radźcie sobie same :-D hehe

Cały dzień miałam spokój a teraz znów bóle krzyżowe mnie łapią.. miło to chyba do końca już mnie nie odpuszczą..

reklama
Bylismy :) chlopcy jak wychodzili to byli cali mokrzy i z wypiekami na twarzach tak sie wybawili :) ja tez niestety musialam troche za nimi biegac wiec tez jestem wykonczona. Soft play to chyba inaczej sala zabaw dla dzieci :D

Ja dzisiaj tez kolejne pranie ciuszkow zaliczylam. Piore wszystko bo to przeciez caly proces robienia przechodzilo i na pewno nie bylo to zbyt czyste, te wszystkie maszyny, fabryki, ludzkie rece i magazyny, wszystko w Chinach czy innych krajach. Mysle ze lepiej wyprac :)

Do góry