reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie:)

zmobilizowalam sie i poprasowalam wszystkie ciuchy do rozm. 68! A co jak szalec to szalec. Burza przyjemnie schlodzila powietrze to trza bylo to wykorzystac. Jutro robie segregacje rozmiarowaipakuje torbe, przynajmniej dla malej.
Obstawialam ze nie zmieszcza sie ciuszki do dwoch szuflad, a tymczasem sa takie malusie ze wszystko weszlo do jednej!

Rajo, ja tez myslalam przy Oli ze 62 wystarcza, po co 56, skoro moj maz 190 cm wzrostu, ja 173, a moja bratanica urodzila sie ponad 4 kg. A potem maz jechal do smyka i kupowal na gwalt pajace i body, bo te po prostu wisialy i nie dalo sie podwinac ;) a wiesz jak to z mezami, a co to body, a co to pajac, juz nie wspomne o wzorach;)

Pobrala mi polozna dzisiaj wymazy, do 7 dni wyniki. Tradycyjnie wieczorem mam skurcze krzyzowe i strasznie ciagnie szyjka. Wzielam podwojna dawke magnezu.Ciekawe swoja droga kiedy gin kaze mi odstawic magnez :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Dopiero nadrobiłam wasze weekendowe wpisy bo 2 dni spędziłam z rodziną na wycieczce :) upał był nieziemski ale basen wynagrodził długie spacery i hipciowe nóżki wracały do normy :) dobrze było się oderwać od domu, ale teraz po powrocie kompletujemy resztę rzeczy. Trochę pracy w pracy także jest więc niestety czasu na forum brakuje :-(

Marciątko - współczuję widoku cierpiącej babci, wiem coś o tym...
Emka - to ty już niedługo pozostaniesz Panną :-D
Hania - dużo zdrówka kochana :*

Co do rozstępów, póki co nic nie wykryłam, mam nadzieję, że rzeczywiście ich nie ma :)
co do liczenia ruchów, lekarz kazał policzyć do 10 ruchów w godzinach 9-16 :szok: wstaję rano i po pół godzinie mam już policzone... dziwna metoda i tak wsłu****ę się kiedy maluszek jest aktywny :)

Miłego wieczoru kochane!

Rajo ja tez bym kupiła trochę w rozmiarze 56 i powiem wam, że u mnie naprawdę widać różnicę między 56 a 62.:confused:
Mai musiałam jeszcze podwijać rękawki w ciuszkach 56 więc i teraz mam po kilka sztuk.
Fakt, że co firma to rozbieżność w rozmiarówce.

wracając do wilgoci, to najbardziej dołujące jest to, że dotyczy to komód w świeżo wyremontowanym, zrobionym od podstaw pokoju ;(
a taki osuszacz powietrza to trzeba przenosić z pokoju do pokoju czy jak?

zrobiłam sobie ciasto na pocieszenie, bo z sali zabaw i mrożonej kawki nic nie wyszło - za późno się zorientowałam, że czynne tylko do 19 ;/
jutro będę się zażerać snikersem
20140804_200706.jpg

Załączniki

• 20140804_200706.jpg
    20140804_200706.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki :-)

Ja od wczoraj jakoś słabo, w nocy prawie nie spałam i dziś w ciągu dnia nadrabiałam. Okropny ból pleców mnie męczył wieczorem, całą noc i rano też :( nospa nie pomogła, myślałam że może chociaż trochę coś da ale nic :( w dzień trochę przeszło ale jeszcze troszkę czuję :(

Alicja - wygląda smakowicie :D

Co do ciuszków to ja mam poprane i poprasowane od rozmiaru 50 do 80 ale i tak znając życie coś się "po drodze" jeszcze kupi czy dostanie to przybędzie jeszcze :-)

Wykończona jestem... Po tym jak gin powiedział, że mi się mocno szyjka skróciła, wydaje mi się, żę coś tam się dzieje i zaczynam schizować... Jak to mówią, siła podświadomości...
Nie ma co, jutro pakuję torbę do szpitala. I poproszę szwagierkę, żeby mi gondolę od wózka wyprała. I fotelik... I kupię pampersy, bo to mi jeszcze tylko brakuje. Moża w ten sposób "zaczaruję" Franka i zechce posiedzieć w brzuchu do września.

Maltanka smarowałam mu altacetem dla dzieci i mam też jakiś żel po ukąszeniach. Niektóre bąble już mu się zmniejszyły, ale ze 2-3 jeszcze takie duże ma. Ale dziwne. że mnie i męża nic nie pogryzło, a Antka tak. I to dośc mocno.

Ostatnia edycja:
Rajo kup troche na 56 :) ja tam mam nawet na 54 ale to moje 3 dziecko i wiem ze ja rodze male dzieci i potrzebuje troche takich.

Alicja ten pochlaniacz (przynajmniej ten ktory my mamy) wchlania wilgoc z kilkudziesieciu metrow kwadratowych wiec jak stoi w jakims dobrym miejscu to moze sciagnac nawet z calego mieszkania. Ale my nasz i tak po pokojach nosimy bo lepiej. I uzywamy go tylko jesienia i zima, teraz nie potrzebujemy.

Wesolutka zazdroszcze energi :)

Alicja- mniamniuśne to ciacho ;-)
Maddlena, może przejdź się lepiej do innego na usg, żebyś się uspokoiła albo podjedź na IP, zawsze można coś wymyślić a cię zbadają.
Mi coś wieczorkiem słabo się robiło jak leżałam i czułam jak mi uszami wychodzi jakby ciśnienie, ale mierzyłam i jest ok. Chyba mały juz mi tak napiera i narządy mają mało miejsca.. dyszę jak po maratonie. A no i pani zgaga się odezwała, wredota jedna ;-)
To teraz będziemy już chyba tak narzekać i codziennie coś się będie nowego "przyjemnego" działo.. :-D

Kusiak, ja na prawde mam przeczucie ze urodze kolo 20 sierpnia... zreszta chyba bym i chciala, wiec zostaje niewiele czasu na przygotowanie wszystkiego, a do tej pory zamowilam tylko paczke z apteki, kocyk i upralam wozek.
Jutro robie ogorki, w tym tygodniu tez chce zrobic przeciery pomidorowe. I hmmm przegapilam chyba wisnie, a chcialam zrobic nalewke. Takze jutro pojde na bazar moze ktos jeszcze bedzie mial.
I musze zerknac na liste wyprawkowa, bo totalnie nie wiem czego nam brakuje :)

Haha żadna nie chce zaczac sierpniowej serii:)

Maddlena - odpoczywaj ile się da teraz, i spakuj torbę tak na wszelki wypadek :-) za 2 dni zacznie Ci się 36 tydzień więc jeszcze tak z 2 tygodnie jakbyście wytrzymali to byłoby już super :-) odpoczywaj i duuużo leż :-)

Alicja - nie zazdroszczę tej wilgoci, mieszkaliśmy z mężem 3 lata na poddaszu w kamienicy. Jak byliśmy tam to nawet tego nie czuliśmy a jak się przeprowadziliśmy to czuć wilgocią było z takich jednorazowych woreczków foliowych, nie wspominając o ciuchach :( osuszacze powietrza podobno są skuteczne ale sama nie stosowałam więc nie mam niestety odniesienia.

reklama
Do góry