reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie:)

zmobilizowalam sie i poprasowalam wszystkie ciuchy do rozm. 68! A co jak szalec to szalec. Burza przyjemnie schlodzila powietrze to trza bylo to wykorzystac. Jutro robie segregacje rozmiarowaipakuje torbe, przynajmniej dla malej.
Obstawialam ze nie zmieszcza sie ciuszki do dwoch szuflad, a tymczasem sa takie malusie ze wszystko weszlo do jednej!

Rajo, ja tez myslalam przy Oli ze 62 wystarcza, po co 56, skoro moj maz 190 cm wzrostu, ja 173, a moja bratanica urodzila sie ponad 4 kg. A potem maz jechal do smyka i kupowal na gwalt pajace i body, bo te po prostu wisialy i nie dalo sie podwinac ;) a wiesz jak to z mezami, a co to body, a co to pajac, juz nie wspomne o wzorach;)

Pobrala mi polozna dzisiaj wymazy, do 7 dni wyniki. Tradycyjnie wieczorem mam skurcze krzyzowe i strasznie ciagnie szyjka. Wzielam podwojna dawke magnezu.Ciekawe swoja droga kiedy gin kaze mi odstawic magnez :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Dopiero nadrobiłam wasze weekendowe wpisy bo 2 dni spędziłam z rodziną na wycieczce :) upał był nieziemski ale basen wynagrodził długie spacery i hipciowe nóżki wracały do normy :) dobrze było się oderwać od domu, ale teraz po powrocie kompletujemy resztę rzeczy. Trochę pracy w pracy także jest więc niestety czasu na forum brakuje :-(

Marciątko - współczuję widoku cierpiącej babci, wiem coś o tym...
Emka - to ty już niedługo pozostaniesz Panną :-D
Hania - dużo zdrówka kochana :*

Co do rozstępów, póki co nic nie wykryłam, mam nadzieję, że rzeczywiście ich nie ma :)
co do liczenia ruchów, lekarz kazał policzyć do 10 ruchów w godzinach 9-16 :szok: wstaję rano i po pół godzinie mam już policzone... dziwna metoda i tak wsłu****ę się kiedy maluszek jest aktywny :)

Miłego wieczoru kochane!

Rajo ja tez bym kupiła trochę w rozmiarze 56 i powiem wam, że u mnie naprawdę widać różnicę między 56 a 62.:confused:
Mai musiałam jeszcze podwijać rękawki w ciuszkach 56 więc i teraz mam po kilka sztuk.
Fakt, że co firma to rozbieżność w rozmiarówce.

wracając do wilgoci, to najbardziej dołujące jest to, że dotyczy to komód w świeżo wyremontowanym, zrobionym od podstaw pokoju ;(
a taki osuszacz powietrza to trzeba przenosić z pokoju do pokoju czy jak?

zrobiłam sobie ciasto na pocieszenie, bo z sali zabaw i mrożonej kawki nic nie wyszło - za późno się zorientowałam, że czynne tylko do 19 ;/
jutro będę się zażerać snikersem
20140804_200706.jpg

Załączniki

• 20140804_200706.jpg
    20140804_200706.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki :-)

Ja od wczoraj jakoś słabo, w nocy prawie nie spałam i dziś w ciągu dnia nadrabiałam. Okropny ból pleców mnie męczył wieczorem, całą noc i rano też :( nospa nie pomogła, myślałam że może chociaż trochę coś da ale nic :( w dzień trochę przeszło ale jeszcze troszkę czuję :(

Alicja - wygląda smakowicie :D

Co do ciuszków to ja mam poprane i poprasowane od rozmiaru 50 do 80 ale i tak znając życie coś się "po drodze" jeszcze kupi czy dostanie to przybędzie jeszcze :-)

Wykończona jestem... Po tym jak gin powiedział, że mi się mocno szyjka skróciła, wydaje mi się, żę coś tam się dzieje i zaczynam schizować... Jak to mówią, siła podświadomości...
Nie ma co, jutro pakuję torbę do szpitala. I poproszę szwagierkę, żeby mi gondolę od wózka wyprała. I fotelik... I kupię pampersy, bo to mi jeszcze tylko brakuje. Moża w ten sposób "zaczaruję" Franka i zechce posiedzieć w brzuchu do września.

Maltanka smarowałam mu altacetem dla dzieci i mam też jakiś żel po ukąszeniach. Niektóre bąble już mu się zmniejszyły, ale ze 2-3 jeszcze takie duże ma. Ale dziwne. że mnie i męża nic nie pogryzło, a Antka tak. I to dośc mocno.

Ostatnia edycja:
Rajo kup troche na 56 :) ja tam mam nawet na 54 ale to moje 3 dziecko i wiem ze ja rodze male dzieci i potrzebuje troche takich.

Alicja ten pochlaniacz (przynajmniej ten ktory my mamy) wchlania wilgoc z kilkudziesieciu metrow kwadratowych wiec jak stoi w jakims dobrym miejscu to moze sciagnac nawet z calego mieszkania. Ale my nasz i tak po pokojach nosimy bo lepiej. I uzywamy go tylko jesienia i zima, teraz nie potrzebujemy.

Wesolutka zazdroszcze energi :)

Alicja- mniamniuśne to ciacho ;-)
Maddlena, może przejdź się lepiej do innego na usg, żebyś się uspokoiła albo podjedź na IP, zawsze można coś wymyślić a cię zbadają.
Mi coś wieczorkiem słabo się robiło jak leżałam i czułam jak mi uszami wychodzi jakby ciśnienie, ale mierzyłam i jest ok. Chyba mały juz mi tak napiera i narządy mają mało miejsca.. dyszę jak po maratonie. A no i pani zgaga się odezwała, wredota jedna ;-)
To teraz będziemy już chyba tak narzekać i codziennie coś się będie nowego "przyjemnego" działo.. :-D

Kusiak, ja na prawde mam przeczucie ze urodze kolo 20 sierpnia... zreszta chyba bym i chciala, wiec zostaje niewiele czasu na przygotowanie wszystkiego, a do tej pory zamowilam tylko paczke z apteki, kocyk i upralam wozek.
Jutro robie ogorki, w tym tygodniu tez chce zrobic przeciery pomidorowe. I hmmm przegapilam chyba wisnie, a chcialam zrobic nalewke. Takze jutro pojde na bazar moze ktos jeszcze bedzie mial.
I musze zerknac na liste wyprawkowa, bo totalnie nie wiem czego nam brakuje :)

Haha żadna nie chce zaczac sierpniowej serii:)

Maddlena - odpoczywaj ile się da teraz, i spakuj torbę tak na wszelki wypadek :-) za 2 dni zacznie Ci się 36 tydzień więc jeszcze tak z 2 tygodnie jakbyście wytrzymali to byłoby już super :-) odpoczywaj i duuużo leż :-)

Alicja - nie zazdroszczę tej wilgoci, mieszkaliśmy z mężem 3 lata na poddaszu w kamienicy. Jak byliśmy tam to nawet tego nie czuliśmy a jak się przeprowadziliśmy to czuć wilgocią było z takich jednorazowych woreczków foliowych, nie wspominając o ciuchach :( osuszacze powietrza podobno są skuteczne ale sama nie stosowałam więc nie mam niestety odniesienia.

reklama
Do góry