reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

My dzisiaj cały dzień na działeczce u rodziców :D

Koko hahah dobre z tymi paniami :D:D no właśnie ja nie wiem co to małe robi miesiąc temu na 99% było dziewczynką a tu nagle, że może jednak chłopiec? No człowiek głupieje ;P ale mój wewnętrzny głos mówi, że to będzie dziewczynka a lekarz tak na wszelki wypadek powiedział, żeby nie było na niego ;P

Maltanka a ja słyszałam, że norma do 15kg jest...

reklama
Dwa dni u teściów tylko a mam wrażenie, że 10 kg przytyłam.. cały czas coś pod nos, wszystko dla zdrowia wnuczka :-) na szczęście zgrzeszyłam tylko ciachem, bo tak większość mamuśka się postarała dietetyczne robić. Nawet nazbierała jagód dla synowej i mnie nimi karmiła :-D mąż (jedynak nota bene) aż zazdrosny był, że jego mamuśka koło mnie skacze. Ach te chłopy... powinien się cieszyć, że żona nie ma wrednej teściowej ;-)
Cieszę się, że wychodzicie już z kurzów i tylko zostało to, co najlepsze.
Ja też uwielbiam jeździć autem i trochę tylko mi ciśnienie wzrasta jak jestem w dużym mieście, a nie daj Bóg jeszcze tramwaje :szok: Ja jak odebrałam prawko, to a drugi dzień wsadzili mnie w auto i kazali się wieść 250 km nad morze. Sraczkę miałam, że hej, ale dzięki temu odważyłam się jeździć i tak cały czas. Czasem jak miałam urlop i 2 dni nigdzie nie jeździliśmy, to wsiadałam sama i jeździłam po wiochach okolicznych, ot tak aby pojeździć.
Hania, te 2-3 h dzień przed dużo dają, ale samo podejście faceta już nie zbyt fajne było.
Kusiak, dobrze, że u małego to tylko jakaś niegroźna wysypka.
Shiran, łączę się w bólu z jedzeniem, ale ja czasami sobie coś tam podjem niedozwolonego, raz nie zawsze ;-)
Co do przybierania na wadze lekarz mi powiedział, że fajnie by było, gdybym nie przybrała więcej niż 15 kg. Na dzień dzisiejszy mam +8. Teraz mogę szybciej przybierać niż dotychczas bo do tego dochodzi zbieranie się wody i opuchlizny. Mam nadzieję, że przybędzie mi jak najmniej :-)
Wczoraj kupiliśmy odkurzacz, bo stary padł i się już nie podniósł, no i jak przyjechaliśmy do teściów okazało się, że nie działa.... mąż dzwonił na infolinię i już nie przytoczę dialogu jaki się odbył, ale min. pan stwierdził, że może nie ma prądu w gniazdku albo mąż nie umie wcisnąć przycisku start :-D Jutro mąż rano jedzie do sklepu oddać, nie wiem co się tam będxie działo i czy przyjmą, bo towar kupiony, nieużywany i nie działa... Może któraś mądra głowa wie co się robi z takim fantem....?
Boshe, leże na własnej kanapie, mecz oglądam i tak zawsze mi się ciepło na duszy robi, że mam własny kąt i nie muszę się gnieździć u którejś mamusi... ;-)

Maltanka przyrost wagi zależy od wagi początkowej i wzrostu (czyli BMI). U mnie norma to 12-15 kg. Póki co jest +9,5 kg. Mój lekarz mów że jest ok a ja liczę że w tych 15 się zmieszczę ;-)

Witam porannie :)
M już w robocie, ja wstałam bo głód i córa mnie obudzili :)
Pogoda nie nastraja do niczego zbiera się na deszcz.
Planów też żadnych nie mam na dziś, trochę ogarnę chałupę i może się wezmę za prasowanie ubranek..
Coś muszę sobie na obiad dziś wymyśleć, tylko co? może gotowany cyc? nie przepadam..

Jak któraś dziś wizytuje to trzymam &&
Miłego

Dzień dobry :)

Mnie też głód obudził :) no i poranne kopniaki oczywiście ;)

Asia jeśli chodzi o przepisy to tu jest zwykła odpowiedzialność sprzedawcy za produkt niezgodny z umową i możliwość żądania wymiany na nowy albo naprawy. W praktyce sklepy często w przypadku gdy wiadomo że produkt nie był używany zazwyczaj wymieniają od razu produkt na nowy bez żadnej zabawy w składanie i rozpatrywanie "reklamacji" w ciągu 14 dni. Ale to raczej wynika z praktyki, nutę z przepisów.

Ja dziś jadę do rodziców więc przynajmniej myślenie o obiedzie mam z głowy...

Kciuki za wizyty i miłego słonecznego dnia dla wszystkich!

Dzień dobry :)
Mnie obudziły dziwne sny. Jednak już jestem głodna i zabieram się za śniadanie. Na obiad jeszcze nie wymyśliłam co zrobić. Nie mam rybki żadnej hmm.
Idę dziś zamówić kwiaty do kościoła przed ołtarz i dla siebie i w sumie będzie już praktycznie wszystko, potem dopłacić tylko kilka rzeczy :)
maltanka dojechał i już się zadomowił, po ślubie i tak dużo czasu nie będziemy mieli eh.. no jeszcze trochę trzeba wytrzymać, mam nadzieję że już się zacznie coś układać, zmieniać, bo przenieśli go blisko granicy i w miejsce gdzie jest więcej możliwości.

Ja mam na szczęście obiad z wczoraj. Mąż pojechał oddać odkurzacz i zobaczymy czy przywiezie nowy... ja idę zaraz do kosmetyczki i potem na big zakupy lodówkowe. Pogoda do bani, a mieliśmy sobie pograć w badmintona a tu du....
Ann, widzę prawie dopięłaś wszystkiego, gratulacje :-)
Ja już nocki zaczynam mieć co raz "lepsze", ciężko mi się przewracać na bok, bo jednak klocek przede mną już spory, mam wrażenie, że ciągnie mi brzuch w dół jak na boku leżę i zaczya boleć. Muszę się chyba poobkładać poduszkami, ale w nocy jak zmienię pozycję, układankę trzeba zacząć od nowa... :rofl2: tragedija, mówię wam ;-)

dzien dobry :-)
a mnie moj skowronek obudzil przed szosta wolajac z pokoju na przemian mamaaaa taaaatiii :-D do budzika mialam jeszcze godzinke,ale coz zrobic ;-)

u nas cieplutko,normalnie nak nie w Irlandii, slonko swieci ,a temp w aucie pokazywala 21 stopni ! apropos auta ja tez uwielbiam jezdzic,szczegolnie sama... muzyka na full,autostrada moja czuje,ze oddycham- taki moj tylko czas.

co do kg to faktycznie zalezy od wagi wyjsciowej. ja narazie mam 6 kg na plusie,jestem w szoku bo z corcia n tym etapie mialam.juz plus 11... no ,ale tym razem zupelnie inaczej.. tyle mam.bieganiny,ze pewnie szybciej spalam. grunt,ze maluszek przyybiera prawidlowo :-)

milego piatku kochane!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam porannie

zjadłam śniadanko i kiepsko sie czuje...
a niebawem wybywam do stolicy,zawioze zwolnienie,u teści będę spać a jutro z rana ide do galerii na to darmowe usg 4D

Do góry