reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Emka zazdroszcze z przeprowadzka do nowego miejsca :D ja juz sie strasznie napalilam na tamto mieszkanie :p jak nic z tego nie wyjdzie (bo tu ostatnio zaostrzyli kwestie kredytow mieszkaniowych i nie wiemy czy teraz by nam dali) to bede sie czuc bardzo rozczarowana :(

Animka na ja tez mysle ze tetno miesci sie w normie :) odwinie sie jeszcze mala na pewno :)

Hania my tu caly czas trzymamy &&&& za malutkie! Lenka poradzi sobie na pewno i bedzie walczyc!

Wesolutka oj jak ja nie lubie robic zakupow z chlopakami (cala trojka). Maluchy sie nudza to zaczynaja biegac po sklepie albo marudzic a maz chodzi na wku.... wtedy :p zdecydowanie wole sama :D

reklama
witajcie kochane!
uff nadrobilam :-) u nas ostatnie pare dni upaly ogromne. ja ogolnie wole raczej umiarkowanu klimat,ale w ciazy to juz w ogole.. czekam na ochlodzenie i podziwiam mamy w Polsce!
moja lalka ostatnio na wszystko co znajdzie,a jej sie nie spodoba (np. scierka kuchenna,taty buty,szara gazeta) krzyczy radosnie ''bleee" i wrzuca do kosza na smieci :-D
ja jestem wlasnie w trakcie testu na glukoze. zaraz drugie pobieranie,potem jeszcze godzinka i nastepne i w koncu wyczekane sniadanko :-)
w sobote jedziemy na 3d,drogie diabelstwo,ale moze przy okazji uda sie podgladnac plec :-)

haniu kciuki i modlitwy za Twoje waleczne ksiezniczki sa kazdego dnoa! powodzenia na egzaminie z jazdy !

kusiak rewwlacja z mieszkankiem!trzymam kviuki za kredyt,ale szczerze nie zazdroszcxe.. przynajmmiej u nas ogromnie duzo warunkow do spelnienia :-/ jak moge cos poradzic,to biegnijcie zlozyc wniosek zanim dochodycbeda liczyc na 5osob. to na pewno ulatwi sprawe :-)

milego dziewczynki :-*

Hejka :)

Wreszcie się dziś wyspalam- wstaliśmy dopiero o 9:30 :) śniadanko zjedzone i teraz trzeba się brać za jakąś robotę...

Animka mój ma ostatnio za każdym razem ma 140 i doktorka mówi że jest ok :)

Kusiak życzę powodzenia z kredytem!

EmKa to teraz najprzyjemniejszy etap remontu-wprowadzanie się :)

Anusia trzymam kciuki żeby maluch się ujawnił!

Hania za księżniczki niezmiennie kciuki zaciśnięte!

Anusia u nas tez upaly az dziwne :D nie ma tak za czesto :p ale ja sie tam ciesze chociaz strasznie mi ciezko bo nie wiemy przeciez jak dlugo to potrwa :D
Co do kredytow to wlasnie bardzo ciezko tu dostac a teraz zaostrzyli jeszcze bardziej te warunki. Dlatego nie wiemy jeszcze czy sie uda no ale bedziemy probowac :) a co do dzielenia na 5 to maz mowi ze juz nie ma znaczenia jak jestem w ciazy... Ja tam sie nie znam :p to on wszystko pewnie bedzie zalatwiac bo kredyt bedzie tylko na niego a nie na nas razem, bo wtedy wiecej sie nam nalezy.

Witam się :)
Niedawno z kościoła wróciliśmy, nie dam rady na procesje. Duszno mi było i słabo, standardowo.
Dziś cały dzień lenistwa.
Wprowadzam w życie diete cukrzycową, ślinka mi cieknie jak widzę ciacha i lody, truskawki wczoraj M przywiózł, nawet nie wiem czy mogę :(
Pierwsze śniadanie zjedzone koło 8, zaraz idę jeść drugie bo już mnie ssie. Obiad noga z worka zapiekana i kasza gryczana.
Jakoś muszę dać radę. Czytam dużo w necie co mogę a co nie, trochę mnie to przerasta i boje się, że będzie ciężko mi wytrwać na tym, ale dziecko ważniejsze.

Kusiak super, że mieszkanko ładne a te 20 min do miasta to jeszcze tragedii nie ma.
Hania trzymam && za dzieciaczki :)
Anusia za Ciebie też && aby maluszek pokazał kim jest :)

I już zaczynam III trymestr :-) jeszcze tylko 3 miesiące :-D bardzo się cieszę i zaczynam obawiać porodu..

Miłego lenistwa Wam życzę :)

Hej:)

Podczytywałam was wczoraj, ale mój zajął lapka, a jakoś nie miałam weny na pisanie z telefonu, bo ostatnio mi się coś wieszało i wyrzucało z BB;)

Mogę się pochwalić, że Mąż sobie dzielnie poradził z komodą beze mnie, stoi cała i już jest na swoim miejscu(jak posprzątamy pokoik i wyniesiemy z niego zbędne rzeczy to pokażę jak wygląda):-D Na szkole rodzenia było fajnie, trochę poćwiczyłyśmy i była pogadanka o diecie w ciąży, przybieraniu na wadze itp. :)

A_nka kciuki za Elenkę, mam nadzieję, że jej stan szybko się polepszy, a Oleńka się czuje dobrze? Super, że udało Ci się z tymi jazdami i egzaminem, bardzo szybko wszystko załatwiłaś:tak: Na pewno dasz sobie świetnie radę:)

Kusiak fajnie, że się udało z mieszkaniem i wam się podoba, a czemu właściwie się przeprowadzacie? Ze względu na nowego członka rodziny szukacie czegoś większego? Trzymam kciuki, żeby się udało z kredytem:)
EM ka woow to już będziecie na swoim:-D A ekipa poprawiła wszystko tak jak trzeba?

Animka to mój na połówkowych miał 131 i nikt nie powiedział, że to za mało, a na normalnych wizytach jak położna mierzy dopplerem to ma 136-140:szok: Martwią się dlatego, że jest tą pępowina owinięta tak? Mam nadzieję, że mała modnisia zrezygnuje z szaliczka i mamusia będzie mogła spokojnie urodzić naturalnie:) No i lepiej, żeby się jednak nie okazała Kornelem:-D

My dzisiaj szykujemy imprezkę urodzinową mojego, dla znajomych, więc pewnie nie będzie za dużo czasu na BB:)

Shiran gratuluję III trymestru, teraz to już z górki:)

Aaa.. my zaczynamy dzisiaj 7 miesiąc, ale ten czas leci:-D

Miłego dnia:)

Buubles bo my teraz wynajmujemy a chcemy juz cos kupic i miec swoje :) tak wyliczylismy ze bysmy placili mniej miesiecznie kredytu niz teraz placimy na wynajem. Poza tym to teraz mamy dwie sypialnie i duzy pokoj a tamto mieszkanie to trzy sypialnie i duzy pokoj :) wiec nie dosc ze byloby tylko nasze to byloby tansze i o jeden pokoj wiecej :)

Furciaczek oj wiem co czujesz ja też bym mogła w samochodzie mieszkać.

Kusiak i jak wysypka dzisiaj? Trzymam kciuki za mieszkanie&

Hania kciuki za Twoje dziewczyny zaciśnięte

EM_Ka o widze przeprowadzka już.fajnie tak do swojego

Animka ale jaja może nyć chłopak?a tętno też mi się wydaje w normie

Shiran ja też z jednej strony nie mogę się doczekać końca,a z drugiej obawiam się porodu

Bubbles przybieranie na wadze, ja wczoraj stanęłam na wagę i się przeraziłam

Ja tak na szybko,bo z telefonu,a to takie pisanie. Jednak u mnie te urządzenia przegrywają z normalnym komputerem:p
A dzisiaj mamy gości to i czasu mniej na bb.

Miłego weekendu wszystkim.

kusiak to moze tu jednak troszke inaczej. my staralismy sie obydwoje,wtedy mielismy wiekszs zdolnosc a przy tym szanse na wieksze pieniazki. no i tu nie licza dziecka dopoki sie nie urodzi. faktycznie trzeba byc zamoznym czlowiekiem,zeby dostac kredyt.. my w chwili starania sie pracowalismyvoboje na pelny eteat,z jednym fzieckiem i w tych ich ramkach zmiescilismy sie prawie na styk :-/ w kazdym razie trzymam kciuki!!!!

moj babelek tez ma tetno zawsze ok. 140.

za chwile ide na ostatniexpobieranie,a potem na sniadanie do kafejki :-) szpital stawia :-D

reklama
Hej Mamusie :)
Hania oczywiście że nie przestajemy się modlić i kciuków trzymać za twoje maleństwa dzielne :)
Kusiak to w takiej sytuacji jak piszesz dobrze by było jakby udało się wam dostać ten kredyt na mieszkanie, powodzenia :)
Emka zakończyliście remont to teraz najprzyjemniejsze przeprowadzka i jest spokojnie czas na oczekiwanie maluszka i już we własnym mieszkaniu :-D
Bubbles to ja zaczynam razem z Wami :tak:
anusia oby maleństwo się wreszcie ujawniło

Ja dziś o 7 wstałam bo mój Ł. jechał do PL w nocy no i nie mogłam dłużej spać. Procesję w tym roku też odpuściłam bo za ciepło jest. Obiad gotowy bo wczoraj wieczorem zrobiłam chilli con carne, ostre ale pyszne :-p

Udanego i pomyślnego dnia dziewczyny :)

Do góry