reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Elleni, ooo 6j do posiłku to u cb już naprawdę chyba sporo :D
Ale ważne, że jest ok. I tak jak piszesz sama sobie teraz insulinę dostosuje i kurczaki z lodówki na najbliższy rok wyrzuce :D

I sałate razem z nimi... Fuj :))
Podejrzewam, że i słodkich kg nabiorę ;)

Fajnie jak jesteś bo zawsze czegoś nowego od cb się dowiaduje. Jesteś bardziej pomocna niż moja diabetolog :)) ona tylko w książkę pomiarów zerknie, receptę da i każe spadać :)

reklama
Witajcie
U mnie leje od wczoraj :baffled:i zimno. Dzisiaj mąż zabrał małego do przedszkola i samochód więc jestem uziemiona, biorę się za sprzątanie mieszkania, bo nic jak tylko spać się chce w taką pogodę.

anusiaszymka
ja mam taki sam plan jak ty, pójść, urodzić i szybko do domu:tak:
nexiss jej nic nie mów na temat hemoroidów, mi się porobiły po porodzie:baffled: potem ciężko się tego pozbyć:angry:

EM_Ka no widzisz, czasami trzeba ostro żeby dotarło

koko oj współczuję przeglądania faktur, my długo nie mogliśmy się za to zabrać bo się nie chciało

Sawi to nie ciekawie to wygląda.. Będę się dowiadywać czy wszystko ok z dokumentami..
Maltanka moja matka też po porodzie ma, moja sis niedawno rodziła też ma, także ja bankowo musiałam też dostać...

Sawi to nie ciekawie to wygląda.. Będę się dowiadywać czy wszystko ok z dokumentami..
Maltanka moja matka też po porodzie ma, moja sis niedawno rodziła też ma, także ja bankowo musiałam też dostać...

nexiss nie możesz doprowadzać do zaparć, mi wtedy najbardziej dokuczało to, ratuję się jogurtami przynajmniej jedne dziennie, a tak normalnie to zazwyczaj jak się @ zbliżała to się ujawniało, na co dzien nie, aż się boję co tera będzie

Hania, to nie są moje toki rozumowania, tylko lekarza, w dodatku chwilowe. Jak pisała elleni, po 2h ona ma cukier ok i jej spada, a mi nie i mam zmierzyć jaka jest wartość, nie wiem czego tu nie rozumieć. Poprzestańmy już na tym, bo to błędne koło...
Obiad "przepyszny" zrobiłam i oczywiście jak podejrzewałam jogurt nat. do sosu to był zły pomysł, ale zjemy ... :-D dobrze, że mąż nie jest za wybredny i jak powiedział poświęci się dla syna ;-)nie wyobrażam sobie gotować na 2 garnki.
A można jakoś zapobiec tym hemoroidom?wiem, że nie mozna dopuścić do zaparć, ale jest jeszcze jakiś środek zapobiegawczy czy po prostu trzeba czekać i wypatrywać.. ? ;-)

joani mi się zrobiło bezpośrednio po porodzie w momencie gdy dziecko naciska główką, więc u mnie pewnie było nieuniknione, a tak poza tym to właśnie ciekawe czy da się uniknąć, na pewno siedzący tryb życia zwiększa ryzyko

Akurat u mnie jest teraz tak, że mniej piję wody bo mi się zwyczajnie nie chce, ale widzę że muszę wmuszać w siebie. Jeśli chodzi o kefiry to one na mnie nie działają. A mojej rodzince hemoroidy pojawiły się w trakcie porodu ;/

ja co wizyta mam badanie ginekologiczne
sprawdza mi szyjke
bo na początku skracała się
brałam od początku duphaston ,później luteine dopochwową

ale szczerze...nie nawidze jak mi tam zaglądają
i chciałabym mieć 2 badania w czasie całej ciaży :-D

Rajo a opisz ten swój ból,bo możliwe że mam podobne dolegliwości
ale cieżki mi opisać ten ból
skurcze to znam,ale moga być przepowiadajace
ale dziwny ból brzuch taż mam którego nie potrafie opisać
jak przepuklina, drętwienie

Ja wczoraj podczas chodzenia miałam przy każdym kroku ból, ale to takie ciągnięcie w dole brzucha, czasem przy większym kroku takie kłucie. Jak odpoczywałam i leżałam na plecach to mi się tak w przeciągu 15 minut 2 razy brzuch tak mocno spiął, zrobił się twardy, tak się postawił i trwało to kilka sekund i puściło. A później pod wieczór to nie mogłam stać wyprostowana, tylko taka pochylona lekko bo taki czułam brzuch jakbym cały czas mięśnie brzucha napinała i wydawał mi się taki ciężki. Ale dziś jest już mi lepiej, choć też mam zamiar dziś odpoczywać.
A powiedz mi, jak brałaś luteinę to jakoś długo ? Bo mi lekarz przepisał receptę, kupiłam i wg recepty mam dwa opakowania, co starcza na miesiąc, a ja się tak zakręciłam, że nie wiem czy on mi mówił przez jaki czas mam to brać czy nie. No ale skoro wypisał mi dwie, to znaczy chyba, że muszę je wszystkie wybrać. Jak myślisz?

reklama
Czyli po prostu przy porodzie można się "nabawić"... no dobrze, zatem trzeba się przygotować na różne atrakcje ;-)

Do góry