reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Dziewczyny ale Wy nie lezcie na plecach!!! Tylko boki nam zostaly niestety, od czego mnie np bola czasami biodra i zebra.

reklama
Fajnie jak jesteś bo zawsze czegoś nowego od cb się dowiaduje. Jesteś bardziej pomocna niż moja diabetolog :)) ona tylko w książkę pomiarów zerknie, receptę da i każe spadać :)

Yyyy to chyba mamy tę samą diabetolog hahaha. Moja podobnie ale widzi,że sama sobie radzę z dawkowaniem to nic nie mówi ;)

Ja mam takie parcie na truskawki, że aż mąż wczoraj się śmiał jak poprosiłam go żeby truskawki mi kupił,a on przyniósł w reklamówce 2 kg… ja mówię, a to dla kogo tyle??? A on w śmiech… ile bym nie kupił to i tak zjesz z Szymonem :D no i miał rację, dzisiaj rano kończyliśmy je, a już na stole w kuchni kolejne dwa kg stoją świeżutkich :p Mogłabym na śniadanie,obiad i kolację jeść truskawki, mniam !:rofl2:

Kusiak a mi właśnie lekarz zalecił leżenie na plecach bo w tedy mam tętno w normie, prawy bok ujdzie a na lewym mam zakaz :oo2: i weź tu kobieto bądź mądra...

elleni mi już truskawki bokiem wychodzą, ale faktem jest, że przez całe swoje życie tyle nie zjadłam to w trakcie ciąży;-). Teraz mnie na czereśnie wzięło i mój S kupił mi dzisiaj dosłownie kilka sztuk, bo to sam syf jeszcze no i ta cena 23zł/1kg. Wciągnęłam w 3sek z takim apetytem, że szok :p

Heh z tymi czereśniami to moja sis mi się przypomniała, jak leżała w szpitalu przed porodem to moja mama i jej mąż mieli przyjechać do niej, to zakomunikowała, że bez czereśni mają się nie pokazywać, moja matka latała po całym mieście i w końcu jakieś znalazła w sklepie po ponad 10zł za kg a był to lipiec.

nexiss to ciekawe jakie ceny będą w tym roku :p

Najgorsze jest to, że mnie orzechy w tym roku ominą ;P takie wiecie jeszcze mokre co trzeba obierać...o ludzie ale bym zjadła :p dobra koniec z tym jedzeniem bo przecież o czym nie pomyślę, albo czego mi nie pokażą w tv to zaraz mam na to ochotę :p ciąża mnie zadziwia :D

Animka to nie wiem czemu Ci tak lekarz kazal, moze sie przejmuje Twoim zdrowiem ale malucha to chyba nie... Jak lezysz na plecach to w tej chwili lozysko i dzidzius juz sa tak duze i ciezkie ze naciskaja na Twoja aorte i do Twojego serca dociera mniej krwi wiec np mozesz zemdlec w trakcie snu i do malucha dociera wtedy mniej krwi czyli i mniej tlenu i wszystkich wartosci odzywczych...

Ostatnia edycja:
nexiss to ciekawe jakie ceny będą w tym roku :p

Najgorsze jest to, że mnie orzechy w tym roku ominą ;P takie wiecie jeszcze mokre co trzeba obierać...o ludzie ale bym zjadła :p dobra koniec z tym jedzeniem bo przecież o czym nie pomyślę, albo czego mi nie pokażą w tv to zaraz mam na to ochotę :p ciąża mnie zadziwia :D
czemu cię ominą orzechy?
ja Heluśke urodziłam w sierpniu ,karmiłam piersią i jadłam orzechy,nic się nie działo....

Joani, no i u mnie kefirek się robi z truskawkami i bananem :-)
Podobnie jak wy, mogłabym truskawki wciągać o każdej porze, nigdy dość :-D
Ale jestem dziś nie do życia :/ tylko dziecko w brzuchu szaleje więc chyba mu taka pogoda odpowiada... a może się nudzi :-D no i zaliczyliśmy czkawkę, wcześniej się zastanawiałam nad paroma ruchami ale dziś te rytmiczne podskoki brzucha to już na pewno to :-)
Kusiak, ja się w nocy bardzo pilnuję, żeby pozostać całą noc na lewym boku ale nie zawsze się udaje i czasami ląduję na plecach... ale mam pod prawym bokiem rogala więc tak całkiem płasko nie leżę :-)

kusiak dzięki, za tydzień mam wizytę, to podpytam o te biodrowo-ogonowe sprawy :-D
co do leżenia na plecach trzeci trymestr, to już na pewno brak wskazań do takiej pozycji. Może być wręcz niebezpieczne, ja niestety też czasem w nocy budzę się na plecach, ale ten rogal i u mnie zawsze gdzieś się ''pałęta'', więc tez nigdy na płasko nie jestem.
A dieta matek karmiących ? mi powiedziano- zakazane są alkohol i narkotyki, innych przeciwskazań nie ma. . :-)

reklama
No, moje drogie, może ze mną nie będzie źle, bo po obiadku cukier 87. Muszę po prostu jeść bardziej dietetycznie i już. Kefir trusk. wypiłam do ostatniej kropelki i jutro polecę po następne- kobiałkę tym razem wezmę. Czereśni objadłam się w tym roku jak dzika świnka, nie ma to jak swoje z ogrodu, pychotka... ale jak będą na rynku te typowo "czarne" też nie pogardzę :-D
Lekarz mówił, że jak się leży na brzuchu, bardzo często brzuch podskakuje i ma się wrażenie, że dziecko ma czkawkę, a to się okazuje jest ucisk na aortę i tak organizm reaguje.

Ostatnia edycja:
Do góry