reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dziewczyny ale Wy nie lezcie na plecach!!! Tylko boki nam zostaly niestety, od czego mnie np bola czasami biodra i zebra.

reklama
Fajnie jak jesteś bo zawsze czegoś nowego od cb się dowiaduje. Jesteś bardziej pomocna niż moja diabetolog :)) ona tylko w książkę pomiarów zerknie, receptę da i każe spadać :)

Yyyy to chyba mamy tę samą diabetolog hahaha. Moja podobnie ale widzi,że sama sobie radzę z dawkowaniem to nic nie mówi ;)

Ja mam takie parcie na truskawki, że aż mąż wczoraj się śmiał jak poprosiłam go żeby truskawki mi kupił,a on przyniósł w reklamówce 2 kg… ja mówię, a to dla kogo tyle??? A on w śmiech… ile bym nie kupił to i tak zjesz z Szymonem :D no i miał rację, dzisiaj rano kończyliśmy je, a już na stole w kuchni kolejne dwa kg stoją świeżutkich :p Mogłabym na śniadanie,obiad i kolację jeść truskawki, mniam !:rofl2:

Kusiak a mi właśnie lekarz zalecił leżenie na plecach bo w tedy mam tętno w normie, prawy bok ujdzie a na lewym mam zakaz :oo2: i weź tu kobieto bądź mądra...

elleni mi już truskawki bokiem wychodzą, ale faktem jest, że przez całe swoje życie tyle nie zjadłam to w trakcie ciąży;-). Teraz mnie na czereśnie wzięło i mój S kupił mi dzisiaj dosłownie kilka sztuk, bo to sam syf jeszcze no i ta cena 23zł/1kg. Wciągnęłam w 3sek z takim apetytem, że szok :p

Heh z tymi czereśniami to moja sis mi się przypomniała, jak leżała w szpitalu przed porodem to moja mama i jej mąż mieli przyjechać do niej, to zakomunikowała, że bez czereśni mają się nie pokazywać, moja matka latała po całym mieście i w końcu jakieś znalazła w sklepie po ponad 10zł za kg a był to lipiec.

nexiss to ciekawe jakie ceny będą w tym roku :p

Najgorsze jest to, że mnie orzechy w tym roku ominą ;P takie wiecie jeszcze mokre co trzeba obierać...o ludzie ale bym zjadła :p dobra koniec z tym jedzeniem bo przecież o czym nie pomyślę, albo czego mi nie pokażą w tv to zaraz mam na to ochotę :p ciąża mnie zadziwia :D

Animka to nie wiem czemu Ci tak lekarz kazal, moze sie przejmuje Twoim zdrowiem ale malucha to chyba nie... Jak lezysz na plecach to w tej chwili lozysko i dzidzius juz sa tak duze i ciezkie ze naciskaja na Twoja aorte i do Twojego serca dociera mniej krwi wiec np mozesz zemdlec w trakcie snu i do malucha dociera wtedy mniej krwi czyli i mniej tlenu i wszystkich wartosci odzywczych...

Ostatnia edycja:
nexiss to ciekawe jakie ceny będą w tym roku :p

Najgorsze jest to, że mnie orzechy w tym roku ominą ;P takie wiecie jeszcze mokre co trzeba obierać...o ludzie ale bym zjadła :p dobra koniec z tym jedzeniem bo przecież o czym nie pomyślę, albo czego mi nie pokażą w tv to zaraz mam na to ochotę :p ciąża mnie zadziwia :D
czemu cię ominą orzechy?
ja Heluśke urodziłam w sierpniu ,karmiłam piersią i jadłam orzechy,nic się nie działo....

Joani, no i u mnie kefirek się robi z truskawkami i bananem :-)
Podobnie jak wy, mogłabym truskawki wciągać o każdej porze, nigdy dość :-D
Ale jestem dziś nie do życia :/ tylko dziecko w brzuchu szaleje więc chyba mu taka pogoda odpowiada... a może się nudzi :-D no i zaliczyliśmy czkawkę, wcześniej się zastanawiałam nad paroma ruchami ale dziś te rytmiczne podskoki brzucha to już na pewno to :-)
Kusiak, ja się w nocy bardzo pilnuję, żeby pozostać całą noc na lewym boku ale nie zawsze się udaje i czasami ląduję na plecach... ale mam pod prawym bokiem rogala więc tak całkiem płasko nie leżę :-)

kusiak dzięki, za tydzień mam wizytę, to podpytam o te biodrowo-ogonowe sprawy :-D
co do leżenia na plecach trzeci trymestr, to już na pewno brak wskazań do takiej pozycji. Może być wręcz niebezpieczne, ja niestety też czasem w nocy budzę się na plecach, ale ten rogal i u mnie zawsze gdzieś się ''pałęta'', więc tez nigdy na płasko nie jestem.
A dieta matek karmiących ? mi powiedziano- zakazane są alkohol i narkotyki, innych przeciwskazań nie ma. . :-)

reklama
No, moje drogie, może ze mną nie będzie źle, bo po obiadku cukier 87. Muszę po prostu jeść bardziej dietetycznie i już. Kefir trusk. wypiłam do ostatniej kropelki i jutro polecę po następne- kobiałkę tym razem wezmę. Czereśni objadłam się w tym roku jak dzika świnka, nie ma to jak swoje z ogrodu, pychotka... ale jak będą na rynku te typowo "czarne" też nie pogardzę :-D
Lekarz mówił, że jak się leży na brzuchu, bardzo często brzuch podskakuje i ma się wrażenie, że dziecko ma czkawkę, a to się okazuje jest ucisk na aortę i tak organizm reaguje.

Ostatnia edycja:
Do góry