reklama
elleni
Fanka BB :)
Fajnie jak jesteś bo zawsze czegoś nowego od cb się dowiaduje. Jesteś bardziej pomocna niż moja diabetolog ) ona tylko w książkę pomiarów zerknie, receptę da i każe spadać
Yyyy to chyba mamy tę samą diabetolog hahaha. Moja podobnie ale widzi,że sama sobie radzę z dawkowaniem to nic nie mówi
Ja mam takie parcie na truskawki, że aż mąż wczoraj się śmiał jak poprosiłam go żeby truskawki mi kupił,a on przyniósł w reklamówce 2 kg… ja mówię, a to dla kogo tyle??? A on w śmiech… ile bym nie kupił to i tak zjesz z Szymonem no i miał rację, dzisiaj rano kończyliśmy je, a już na stole w kuchni kolejne dwa kg stoją świeżutkich Mogłabym na śniadanie,obiad i kolację jeść truskawki, mniam !
animka90
Kusiak a mi właśnie lekarz zalecił leżenie na plecach bo w tedy mam tętno w normie, prawy bok ujdzie a na lewym mam zakaz i weź tu kobieto bądź mądra...
elleni mi już truskawki bokiem wychodzą, ale faktem jest, że przez całe swoje życie tyle nie zjadłam to w trakcie ciąży;-). Teraz mnie na czereśnie wzięło i mój S kupił mi dzisiaj dosłownie kilka sztuk, bo to sam syf jeszcze no i ta cena 23zł/1kg. Wciągnęłam w 3sek z takim apetytem, że szok
elleni mi już truskawki bokiem wychodzą, ale faktem jest, że przez całe swoje życie tyle nie zjadłam to w trakcie ciąży;-). Teraz mnie na czereśnie wzięło i mój S kupił mi dzisiaj dosłownie kilka sztuk, bo to sam syf jeszcze no i ta cena 23zł/1kg. Wciągnęłam w 3sek z takim apetytem, że szok
N
nexiss
Gość
Heh z tymi czereśniami to moja sis mi się przypomniała, jak leżała w szpitalu przed porodem to moja mama i jej mąż mieli przyjechać do niej, to zakomunikowała, że bez czereśni mają się nie pokazywać, moja matka latała po całym mieście i w końcu jakieś znalazła w sklepie po ponad 10zł za kg a był to lipiec.
animka90
nexiss to ciekawe jakie ceny będą w tym roku
Najgorsze jest to, że mnie orzechy w tym roku ominą ;P takie wiecie jeszcze mokre co trzeba obierać...o ludzie ale bym zjadła dobra koniec z tym jedzeniem bo przecież o czym nie pomyślę, albo czego mi nie pokażą w tv to zaraz mam na to ochotę ciąża mnie zadziwia
Najgorsze jest to, że mnie orzechy w tym roku ominą ;P takie wiecie jeszcze mokre co trzeba obierać...o ludzie ale bym zjadła dobra koniec z tym jedzeniem bo przecież o czym nie pomyślę, albo czego mi nie pokażą w tv to zaraz mam na to ochotę ciąża mnie zadziwia
Animka to nie wiem czemu Ci tak lekarz kazal, moze sie przejmuje Twoim zdrowiem ale malucha to chyba nie... Jak lezysz na plecach to w tej chwili lozysko i dzidzius juz sa tak duze i ciezkie ze naciskaja na Twoja aorte i do Twojego serca dociera mniej krwi wiec np mozesz zemdlec w trakcie snu i do malucha dociera wtedy mniej krwi czyli i mniej tlenu i wszystkich wartosci odzywczych...
Ostatnia edycja:
sawi
szczęśliwa żona i mama
czemu cię ominą orzechy?nexiss to ciekawe jakie ceny będą w tym roku
ja Heluśke urodziłam w sierpniu ,karmiłam piersią i jadłam orzechy,nic się nie działo....
Koko88
Joani, no i u mnie kefirek się robi z truskawkami i bananem :-)
Podobnie jak wy, mogłabym truskawki wciągać o każdej porze, nigdy dość
Ale jestem dziś nie do życia :/ tylko dziecko w brzuchu szaleje więc chyba mu taka pogoda odpowiada... a może się nudzi no i zaliczyliśmy czkawkę, wcześniej się zastanawiałam nad paroma ruchami ale dziś te rytmiczne podskoki brzucha to już na pewno to :-)
Kusiak, ja się w nocy bardzo pilnuję, żeby pozostać całą noc na lewym boku ale nie zawsze się udaje i czasami ląduję na plecach... ale mam pod prawym bokiem rogala więc tak całkiem płasko nie leżę :-)
Podobnie jak wy, mogłabym truskawki wciągać o każdej porze, nigdy dość
Ale jestem dziś nie do życia :/ tylko dziecko w brzuchu szaleje więc chyba mu taka pogoda odpowiada... a może się nudzi no i zaliczyliśmy czkawkę, wcześniej się zastanawiałam nad paroma ruchami ale dziś te rytmiczne podskoki brzucha to już na pewno to :-)
Kusiak, ja się w nocy bardzo pilnuję, żeby pozostać całą noc na lewym boku ale nie zawsze się udaje i czasami ląduję na plecach... ale mam pod prawym bokiem rogala więc tak całkiem płasko nie leżę :-)
anusiaszymka
kusiak dzięki, za tydzień mam wizytę, to podpytam o te biodrowo-ogonowe sprawy
co do leżenia na plecach trzeci trymestr, to już na pewno brak wskazań do takiej pozycji. Może być wręcz niebezpieczne, ja niestety też czasem w nocy budzę się na plecach, ale ten rogal i u mnie zawsze gdzieś się ''pałęta'', więc tez nigdy na płasko nie jestem.
A dieta matek karmiących ? mi powiedziano- zakazane są alkohol i narkotyki, innych przeciwskazań nie ma. . :-)
co do leżenia na plecach trzeci trymestr, to już na pewno brak wskazań do takiej pozycji. Może być wręcz niebezpieczne, ja niestety też czasem w nocy budzę się na plecach, ale ten rogal i u mnie zawsze gdzieś się ''pałęta'', więc tez nigdy na płasko nie jestem.
A dieta matek karmiących ? mi powiedziano- zakazane są alkohol i narkotyki, innych przeciwskazań nie ma. . :-)
reklama
joani
No, moje drogie, może ze mną nie będzie źle, bo po obiadku cukier 87. Muszę po prostu jeść bardziej dietetycznie i już. Kefir trusk. wypiłam do ostatniej kropelki i jutro polecę po następne- kobiałkę tym razem wezmę. Czereśni objadłam się w tym roku jak dzika świnka, nie ma to jak swoje z ogrodu, pychotka... ale jak będą na rynku te typowo "czarne" też nie pogardzę
Lekarz mówił, że jak się leży na brzuchu, bardzo często brzuch podskakuje i ma się wrażenie, że dziecko ma czkawkę, a to się okazuje jest ucisk na aortę i tak organizm reaguje.
Lekarz mówił, że jak się leży na brzuchu, bardzo często brzuch podskakuje i ma się wrażenie, że dziecko ma czkawkę, a to się okazuje jest ucisk na aortę i tak organizm reaguje.
Ostatnia edycja: