reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Rajo tą luteinę musisz wybrać te dwa opakowania, podobno nie można sobie tego tak o odstawić, ja brałam na początku ciąży i tak mi przedłużał chyba koło 10 tyg. dopiero mi ostawił

joani a no niestety, ja się nie spodziewałam i nikt u mnie w rodzinie nie miał, przynajmniej nie słyszałam o tym.

reklama
hemoroidy... jejj mam niemiłe wspomnienia. Po 1 porodzie miałam tą cudowną przypadłość... na szczęście przy 2 mnie to omineło. Bolesne i nieprzyjemne jak diabli, ze 2 miesiące z nimi walczyłam

hej,

Pogoda troszke sie zepsuła, ale nie ma tragedii. Niestety spacerek chyba i tak sobie odpuścimy, bo moja księżniczka gorączkuje od wczorajszego wieczora. Innych objawów brak, tylko temepratura.. Obstawiam zabki, ale dość wysoko jej podchodzi , bo do 38,7 :-(

hemoroidy buuuu czy my się jeszcze mało musimy wycierpieć przy porodzie,żeby jeszcze z tym dziadostwem walczyć? mi wyszły parę dni przed porodem, dopiero niedawno sie uporałam , ale pewnie nie na długo... zobaczymy jak będzie tym razem.

kusiak zapomniałam się wczoraj zapytać- czy na tą kość łonową są jakieś ćwiczenia? Ja pprzy następnej wizycie muszę się dowiedzieć, bo mi z kolei biodra bardzo dokuczają i kość ogonowa...

rajo podejrzewam,że doświadczyłaś skurczy przepowiadających :-) nic złego, dobry objaw, ale postaraj się troszke odpocząć i stosuj sie do zaleceń doktorka :-)

maltanka plan świetny7 i tego bedziemy się trzymać! We wrzesniu poopowiadamy jak było :-D

joani i jak cukier? spada po pomiarach?

Chyba z nerwów tak, bo jest w normie :-D zobaczymy po większej dawce kalorii, czyli obiedzie ;-) jestem w ruchu w sumie i też się spala a jak się siedzi na glukozie bezczynnie, do tego leżałam, bo było słabo, to może i tak wyszło trochę ponad... cholera wie ;-)
A te doświadczone mamy hemor. później nam opowiedzą, co robiły, żeby się tego pozbyć :-)
Zrobiłam kefir z truskawkami i moje dziecię szaleje- tylko jak zgadnąć czy lubi czy też nie... ;-)

Ostatnia edycja:
Anusia bol bioder i kosci ogonowej moze byc objawem tego rozejscia ale tez nie koniecznie ale na pewno o to zapytaj :) na to sie chodzi do fizjoterapeuty i oni Ci moga tam dac taki specjalny pas podtrzymujacy brzuch i kule do chodzenia jak jest bardzo zle. Mowia Ci tez co trzeba i jak trzeba sie poroszac zeby nie bolalo i czego nie wolno robic. Oczywiscie nie wszystko sie da do zycia przystosowac jak sie ma male dzieci...
Wpisz sobie w google SPD oraz PGP in pregnancy i Ci wyskoczy duzo informacji to bedziesz mogla sprawdzic czy to to czy cos innego :)

Joani no niestety hemoroidy to albo przez zatwardzenie w ciazy albo przez wysilek w trakcie porodu.

Hania powodzenia w walce z cukrzyca, oby sie wszystko unormowalo.

Nexiss wspolczuje. Ja tez w kazdej ciazy mialam problemy z zatwardzeniem i hemorojdami ale tylko na samych poczatkach ciazy. Potem przechodzilo na szczescie.

Rajo tez mi sie wydaje ze to tylko przepowiadajace.

Ostatnia edycja:
U nas hemoroidy to przypadłość rodzinna. W ciąży z Antkiem parę razy mi się zdarzyło, że strasznie bolało po wyjściu z toalety, minęło i spokój. Teraz miałam przy zaparciach podobnie, ale doszło właśnie krwawienie po wypróżnieniu i straszny ból przez jakiś czas po. Ale jak na razie przeszło i spokój. Oby nie wróciło, bo moja mama mówi., że największemu wrogowi nie życzy, takie to nieprzyjemne.

Ja wczoraj podczas chodzenia miałam przy każdym kroku ból, ale to takie ciągnięcie w dole brzucha, czasem przy większym kroku takie kłucie. Jak odpoczywałam i leżałam na plecach to mi się tak w przeciągu 15 minut 2 razy brzuch tak mocno spiął, zrobił się twardy, tak się postawił i trwało to kilka sekund i puściło. A później pod wieczór to nie mogłam stać wyprostowana, tylko taka pochylona lekko bo taki czułam brzuch jakbym cały czas mięśnie brzucha napinała i wydawał mi się taki ciężki. Ale dziś jest już mi lepiej, choć też mam zamiar dziś odpoczywać.
A powiedz mi, jak brałaś luteinę to jakoś długo ? Bo mi lekarz przepisał receptę, kupiłam i wg recepty mam dwa opakowania, co starcza na miesiąc, a ja się tak zakręciłam, że nie wiem czy on mi mówił przez jaki czas mam to brać czy nie. No ale skoro wypisał mi dwie, to znaczy chyba, że muszę je wszystkie wybrać. Jak myślisz?
ja luteine miałam dopochwową,na tą szyjke skracającą
i brałam 2 x1 (2 tabl. raz dziennie)
na wieczór
bardzo podobne masz objawy do moich...oszczedzac się trzeba,ale też nie przesadzajmy bo później sił na porodówce nie będziemy miały :-D

No to ja też się dołączam, bo stękam jak babcia jak się przewracam na boki, o leżeniu na wznak też mogę zapomnieć. Jak wstanę i zacznę chodzić, to po chwili ustępuje i jest ok.

reklama
Te objawy są teraz normalne :) nie martwcie się będzie jeszcze gorzej :p na wznak to nie dość że tyłek i krzyż boli to jeszcze oddychać nie idzie...

Rajo mnie się też wydaję że to co Cie męczy to przepowiadające.. też czasami mam..

a my na obiadek spaghetti z dużą ilością sera :) jakieś smaki mam :)

Do góry