reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Oczywiście nie próbuję nikogo namawiać do cc ale jak już będzie taka konieczność to nie taki diabeł straszny ;-)

jeszcze jest czas więc jak mnie strach sparaliżuje, a wybór mam;-)

a ze zawsze ralizuje swoje cele to to tez sie uda:)

i takie podejście mi się podoba:-)

no właśnie to jest to ja o 23 urodziłam po 3 dniach skurczy a o 1-2 bo mała cyca puścić cyca nie chciała :D
chciałam iść na sale na nogach tak samo i najchętniej to jeszcze pod prysznic :) ale nie pozwoliły mi więc punkt 6 poszłam :) i śmigałam po oddziale jak głupia hehe :) i dziecko cały czas przy sobie to jest najważniejsze :)

Ritta bez znieczulenia też się da :) bez problemu a bol się zapomina :)
ale każdy ma jakiś tam prog bolu więc to też różnica :)

po 3 dniach skurczy? ja czułam jakies lekkie skurcze i pojechałam o 23 do szpitala, i zaczęłam wymyślać, że ja nie chce kroplówki, że to że tamto, i tak przechodziłam całą noc, rano była zmiana lekarza dostałam oxytocynę, od momentu jak mi już wody przebili 2,5 h potem dwa skurcze parte i po wszystkim, najgorzej wspominam te 2 h, jednak pamiętam ten ból, pod prysznic jak pod prysznic, a do łazienki później się bałam iść:-D

EM_Ka ja miałam położną która miała i sn i cc, no bo ja się uparłam że ja nie będę rodzić bo mnie boli i chcę cc, myślałam tylko jak ich oszukać, że nie daje rady, potem już jak widziałam, że nic z tego wzięłam się za siebie i szybko poszło, ale położna mi mówi, że miała i to i to i wybrała by tylko sn, później mi mówiła i widzisz zobacz jak leża te dziewczyny po cc i nie mogą się ruszać, no ja trafiłam akurat że tak było

ps. hehe dobry filmik

Ostatnia edycja:
EM Ka dla pierwszego dziecka to nie pare rzeczy hehe :) troszkę tego jest :)
swój biznes to marzenie :) ja też tak mówie :) myślałam nawet o tym żeby otworzyć tutaj u nas taką narzie małą siłownie bo solarium fitness wszystko jest ale siłowni nie ma specjalnie blisko :)
ale na to wszystko tyle kasy trzeba że szok może za 2 lata pomyśle żeby dofinansowanie dostać do interesu z urzedu zobaczymy :)

no właśnie jest jakaś mamusia co rodziła i tak i tak?? może to być ciekawe :)
fajny filmik :)

Cześć dziewczyny :-)
aż nie mogę za wami nadążyć, co zacznę pisać to kolejne posty wyskakują i teraz nie wiem czy pamiętam co komu odpisać więc muszę zwracać się do was ogólnie :zawstydzona/y:
odnośnie śląskiej gwary to ja też z województwa Śląskiego :-) nie mogę powiedzieć, że ze Śląska bo mieszkam w Zagłębiu a dla Ślązaków to duuuuża różnica ;-D
w każdym razie mogę podrzucić zwrot: "daj mi kusiola!" wie któraś co to znaczy?? :rofl2:
Ja ruchów jeszcze nie czuję, mimo, że jestem szczupła.. ale że to I ciąża to pewnie pomylę je z gazami :szok: cały czas mam takie rewolucje że szok.
Ciuszki ciążowe kupuję w H&M bo tylko tam znajdę swój mały rozmiar. W C&A też jest moda ciążowa ale na większe panie :-( krótkie spodenki na wyjazd i lato zamówiłam na allegro i czekam aż przyjdą.
Co do porodu, ciężka sprawa. Na ostatniej wizycie, mój lekarz tak na mnie spojrzał i mówi: "ale pani to chyba byłoby ciężko urodzić siłami natury, ze względu na delikatną budowę". tak więc biorąc to pod uwagę, a także pozostałe schorzenia muszę się przyzwyczaić, że będę miała cc i tyle... a rodzić będę już na Śląsku, w Bytomiu ;D
grauluję kolejnych udanych wizyt i trzymam kciuki za następne!!! :-)
co dziś na obiad??? mam kwaśnicę z wczoraj, a na drugie co?? hmm...

Ania dlatego sie z niego smialam ze biedny sobie nie zdaje sprawy co nas czeka - wiesz on teraz zajmuje sie mieszkaniem bardziej - gniazdka , oswietlenie ledy i te inne meske sprawy:D a ja mam czas na szukanie innych informacji o maluszku i to jest dla mnie wazniejsze dlatego tez daje mu wiekszy luz z mieszkaniem i dlatego zalezy mi zeby w czerwcu juz tam mieszkac aby mogl sie tez troche zainteresowac zakupami dla dzidzi:)
Koko a gdzie mieszkasz teraz?:) Kusiole sa fajne:D:D:D w Bytomiu bedziesz rodzico przenosisz sie tam, bo z zaglebia to kawalek jednak.... ja wlasnie od niedawna tez poznaje te okolice.... moze do czerwca uda nam sie pozwiedzac jeszcze ogrodzience i te inne:D
ja na obiad dzis rosolek,a drugiego zapowiedzialam ze nie robie - moj se zrobi swoja wolowine na swoj sposob jak przyjdzie - zas zadymi cale mieszkanie:D ale ugotuje mu ziemniaczki i sobie zjem z jajkiem sadzonym i moze jakas maslanka:) o to jest bardzo dobry pomysl:D

hmm to od jakiego rozmairu najlepiej wyjsc ? bo ja to sie boje ze za malo nakupuje ... ok tez ide cos ogarnac do zjedzenia bo juz mi slinka poleciala na ten obiad wiec czas zjesc drugie sniadanie:D

Koko ja też nie nadążam za dziewczynami, co chcę coś napisać to dochodzą nowe posty i się zaczytuję:-D Hmm.. dla mnie to brzmi jak "daj buziaka":-) Ja bioderka mam, więc myślę, że nie będę miała problemu z SN:)

Ja mialam znieczulenie zewnatrzoponowe. Igle wbijaja przy skurczu wiec nic nie czuc, zadnego bolu, nawet malego wklucia nie poczulam. Ruszac sie moglam zaraz po porodzie. Oni caly czas dodaja ten lek przez rurke ktora jest podlaczona do kregoslupa i monitoruja dawke. Jak wiedza ze jest juz duze rozwarcie i zaraz trzeba bedzie pchac to nie daja duzo leku i przy pchaniu czujesz co robisz. Oczywiscie zaczyna tez wtedy troche bolec ale jest to taki tepy nie ostry bol jak bez znieczulenia. Poza tym to polozna monitoruje twoje skurcze i jak ty ich nie czujesz to ona wie kiedy sa i mowi kiedy musisz pchac. Jak porod sie spowalnia przez ten lek bo tak moze byc to daja ci jakis inny lek ktory moze przyspieszyc skurcze i porod wraca do normy. Ja milo wspominam to wszystko :) caly porod trwal 5 godzin i to bylo moje pierwsze dziecko. Z drugim bylo inaczej. Rodzilam 10 godzin i nie chcieli mi dac tego znieczulenia a jak juz chcieli to doktor byl wtedy bardzo zajety i musialam bardzo dlugo czekac. W koncu sie doczekalam ale nikt nie sprawdzil ze mialam juz 10 cm rozwarcia... Wiec w sumie to dali mi go a ja zaraz po tym musialam pchac :p z reszta i tak nie do konca lek zadzialal :p takze w zasadzie to urodzilam bez znieczulenia, gaz na mnie w ogole nie dzialal tylko niedobrze mi od niego bylo i krecilo mi sie w glowie wiec przestalam uzywac.
Tym razem chce zeby mi dali lek ktory jest na bazie heroiny :D

KOKO masz kusiola :*
przynajmniej u nas oznacza buziaka mi M zawsze jak sie posprzeczamyto mówi kusiola byś mi dała a nie patrzysz się jak na wroga :) no i co jak takiemu nie dać :) hehe

znalazłam fajną listę od wrześniówek 2013 może wkleimy?? czy wolicie żebyśmy same stworzyły??:)

reklama
KOKO masz kusiola :*
przynajmniej u nas oznacza buziaka mi M zawsze jak sie posprzeczamyto mówi kusiola byś mi dała a nie patrzysz się jak na wroga :) no i co jak takiemu nie dać :) hehe

znalazłam fajną listę od wrześniówek 2013 może wkleimy?? czy wolicie żebyśmy same stworzyły??:)

Ha to jednak trafiłam z tym buziakiem:-D No jak mówisz, że fajna ta lista to wrzuć, jak coś to będziemy ją edytować po swojemu:))

Do góry