reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

faktycznie produkcja dzis jak w dobrej fabryce :-)

Mi taka lista potrzebnych rzeczy bardzo sie przydala, bo bylam zielona w temacie. chociaz i tak nakupowalam za duzo ciuszkow w rozmiarze 56, corcia urodzila sie dluga i czesci w ogole nie zalozylam :-( Poza tym po paru dniach zycia wlozyli mi ja w te szelki na skorygowanie bioderek, wiec do 3 miesiaca nie ubralam jej zadnych spodenek/spodniczek :-( Zaraz po zdjeciu tej uprzezy nadrobilysmy z plusem :-)

Fajny ten slaski :-D kusiole dla Was zatem :-*

A slyszalam nie raz,ze od gazu dziewczynom bylo nie dobrze, ale zawsze od tych, ktore mialy rowniez zewnatrzoponowe. nie wiem, jaki zwiazek- moze taki,ze jak ja rodzilam bez zadnego znieczulenia, to zawroty glowy, byly pikusiem przy bolach i gaz mialam caly czas przy ustach :-D

kto pisal,ze drobniutki i ciezko bedzie z sn? mam kolezanke cale 152 cm wzrostu, nieco ponad 40kg, dwoje dzieci, za kazdym razem sn bez znieczulenia, bo nie bylo na nie czasu :-0 takze glowa do gory!

reklama
Też jestem za osobnym wątkiem Wyprawkowym:tak: Przynajmniej te ważne informacje nam się nie zgubią:))

Dziewczyny mój pęcherz od wczoraj chyba zwariował:szok:

Dziewczyny sprzedaję na allegro rzeczy , które zamówiłam na wyprzedaży z C&A. Niestety są na mnie za luźne w ramionach. Przed ciążą nosiłam rozmiar małe XS teraz mam S, rzeczy są raczej na osoby noszące S/M.
Sweter nietoperz jest bez metki ubrałam go tylko raz do mierzenia ale źle się czuję w tym fasonie
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif

Sweter tunika ciążowa C&A roz. S 36 (4072169706) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bluza sweter ciążowy C&A rozm. S/M 36/38 (4072264235) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy:)

kto pisal,ze drobniutki i ciezko bedzie z sn? mam kolezanke cale 152 cm wzrostu, nieco ponad 40kg, dwoje dzieci, za kazdym razem sn bez znieczulenia, bo nie bylo na nie czasu :-0 takze glowa do gory!

Ja mam 162 i waga 45. Bioderka mam swoje całkiem całkiem ;) ale też miałam jako dziecko operację oka i pod wpływem wysiłku wada mogłaby wrócić. I dodatkowo kilka innych rzeczy składa się ku CC... a tak bym chciała naturalnie....
dziewczyny, ja dzidzi jeszcze nic nie kupiłam :szok: jestem zielona, więc temat wyprawki się przyda :tak:

właśnie miałam dopisać, że z tymi rozmiarami to masakra i lepiej patrzeć. U nas córa miała 57cm ale waga 4050 i bodziaki na 56 miała może raz, czy dwa.teraz też wariuję jak mam kupować ubrania bo niby ma 87 cm ale niektóre na 86 są już za małe inne pasują 80. Więc cm w rękę i do sklepu. W Rudzie ubierają dzieci w szpitalne ubranka więc jak się urodzi malutkie to szybko coś kupimy.
a co do bioderek to nie o nie chodzi tylko o kości miednicy i wielkości główki dziecka. ja probowalam sn i skonczylo sie wysokim prostym wstawieniem glowki.
bole parte od 11 , pełne rozwarcie po 13 a decyzja o cc dopiero po 14 :(

Ostatnia edycja:
ach koko, jesli dochodza inne sprawy zdrowotne, to oczywiscie, ze cc. Wazne jest tez, zebys ty po porodzie i powrocie do domu czula sie dobrze. Bedziesz potrzebna w pelni sil dla maluszka :-)

kusiak potrafie sobie tylko wyobrazic iloe masz biegania... Ja za swoja jedna czasem nie nadazam i juz na czworakach za nia zasuwam :-D
Jeden plus z tego, ze po takim intensywnym dniu pewnie nie masz absolutnie problemow z zasypianiem :-) ?
a nie szykuja ci sie jacys goscie z polski? milo by bylo dac chlopakow chocby na spacer i wziac dluga relaksujaca kapiel :-)

Mój pęcherz od początku zwariował :) na szczęście teraz w nocy wstaje już tylko 2 razy a nie 4 tak jak wcześniej:) idzie się przyzwyczaić hehe :) tak samo bóle krzyża mam od jakiegoś 9 tygodnia:) jednak wydaje mi się, że teraz rzadsze a mocniejsze:)
No i najlepsze - skleroza:) nie pamiętam spraw i rzeczy na bieżąco:) i szczerze - fajnie mi z tym;)
A z ubraniami dla siebie na razie nie szalałam - kupiłam dwie pary spodni na allegro i legginsy z panelem. I czekam aż zrobi się cieplej :) bo nie chce kupować takich grubszych rzeczy na chwilę :)
Poza tym u mnie w mieście nie ma sklepów z ubraniami dla kobiet w ciąży. Towar deficytowy hehe :)

A czy może któraś z Mamuś jest z Warszawy albo z okolic?? :)

reklama
Anusia no z zasypiamiem nie mam problemow :D
Niestety gosci nie bedzie :( ale ja sie wybieram sama do Polski na 6 dni :) chlopaki zostaja w domu z tata, takze troche sobie odpoczne :) to moj prezent urodzinowy :D

Do góry