reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Tylko tu ją wrzucić czy do temattu zakupy dla maluszka??:) myśle że fajna jest fakt zawsze się znajdą mało potrzebne rzeczy bo ja traz już wiem że nie wszystko potrzebne :)

reklama
Coraz lepiej wam idzie z tym śląskim godoniem :-) odwzajemniam wam kusiola :*
EMka, ja mieszkam w powiecie będzińskim, w niewielkiej wsi w okolicy Pyrzowic :-) w Bytomiu urodził się mój mąż i mamy tam babcię. Ja sama też tam studiowałam więc dobrze znam miasto :-) no i padnie, że właśnie tam nasz maluch przyjdzie na świat :)

Ja miałam dwie CC i próbę porodu SN

I dla mnie SN było katorgą, nie mogłam małej wypchnąć na skurczu się cofała,a trzymali mnie tak prawie dwie godziny z partymi.

CC dla mnie było błogosławieństwem.
Wkłucie nic nie boli. Potem też nie jest źle. Pionizację wspominam jakoś neutralnie. Nie pamiętam by tak strasznie bolało.
Za to pobieranie krwi po cieciu było straszne żyły mi pękały, robiły się wielkie wylewy i strasznie bolało...

Drugi poród lajtowy z ustalonym terminem CC w 30 tygodniu. Po trzech dobach szłam do domu. Na drugi dzień Domi był już ze mną, jedynie na noc położne zabierały.

Ja proponuję założyć nowy temat np. Wyprawka lub coś podobnego.
Tam będziemy wklejać propozycje list z wyprawką, wymieniać doświadczenia ile czego i jeszcze rzeczy do szpitala.
W zakupowym raczej zastanawiamy się co, a nie ile ;)

a_nka w 30 tygodniu :szok: Czy to pomyłka ?

Anusia pytalas o chlopakow :) oni nigdy mi nie daja odpoczac, maja stasznie duzo energii :D
Fajnie ze widzialas maluszka ale nie rozumiem dlaczego lekarz nie powiedzial Ci czemu musisz znowu przyjsc na badania. Takie trzymanie w niepewnosci bardzo stresuje.

Zgadzam się z Rittą co do wątku wyprawka, w zakupowym lista się gubi. Teraz już jestem troszkę mądrzejsza z zakupami. A co do rzeczy do szpitala to dowiedzcie się czy tam gdzie chcecie rodzic potrzebne są ubranka dla maluszków, czy dają szpitalne. i Zakupy ubranek proponuje robić od rozmiaru 62, jak urodzi się dużo mniejsze to zawsze można coś szybko dokupić.

KOko może spotkamy się na porodówce, ja też będę rodzić w Bytomiu:-), nie wiem czy u mnie też nie skończy się CC.

Co do CC to bardzo źle wspominam, sam zabieg ok, dodam że wszystko widziałam w odbijającej lampie, trochę mdlałam, więc mnie cucili:-(. Samo znieczulenie zewnątrzoponowe ok, chyba nawet nie poczułam, gorzej było z cewnikiem.
Po zabiegu zaczął się hardcore kiedy już zmniejszano mi środki przeciwbólowe:-(, nie mówiąć o kichaniu, kaszlu siadaniu i chodzeniu:szok::szok:, do tego jak widziałam te kobiety po SN, które tam śmigały po korytarzu, to żal mi było, że nie potrafię się tak jak one zająć swoim maleństwem.
Teraz chyba bym wolała spróbować naturalnie....

Kusiole dla Was!

masz rację :)
no to ja się tym nie zajmę poczekamy na Ritte :) niech założy wątek i bedzie przynajmniej ład i porządek :)

haha Ritta przepraszam przecież to ty napisałas :) tak też zróbmy :)

aiwpa ja bym kupowała jednak od 56 ( pare ubranek) córa sie urodziła 58 cm i 3400 i ubierałam 56 z 62 na zmianę chyba z 1,5-2 miesięcy :) rozmiar rozmiarowi nie równy :)
własnie u mnie w szpitalu piekne jest to ze dziecko ubieraja w szpitalne ubrania tylko trzeba mieć na wyjscie :) nie trzeba dużo nosić ciuchy szpitalem nie przesiąkają, niczym nie trzeba się przejmować:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja proponuję założyć nowy temat np. Wyprawka lub coś podobnego.
Tam będziemy wklejać propozycje list z wyprawką, wymieniać doświadczenia ile czego i jeszcze rzeczy do szpitala.
W zakupowym raczej zastanawiamy się co, a nie ile ;)

Popieram pomysł. Na większości wątków dziewczyny mają taki temat i myślę, że się jak najbardziej przydaje. Sama podglądałam takie listy na innych miesiącach. :tak:

Do góry