reklama
maddlena
Fanka BB :)
Witam Was dziewczynki. U mnie wiosennie, słoneczko świeci, aż chce się iść na spacer...
Teraz też był krwiak, ale nie plamiłam. Miałam się oszczędzać, nie dźwigać, nie napinać brzucha i brać też Duphaston. Jeszcze dwa tyg temu krwiak był, a wczoraj już ani śladu. Także oszczędzaj się, a wszystko powinno być w porządku. Krwiaki z reguły wchłaniają się do ok 13 tyg.
No a to co piszesz z tymi lekarzami, to posiadanie dwóch to chyba duży stres, bo jeden tak, drugi tak i w końcu nie wiadomo kogo słuchac i nie potrzebnie się denerwujesz.. Ja bym zrezygnowała z jednego.
Ritta, kasica212 kciuki za wizyty, powodzenia Będzie dobrze!
Dziwne,. że musisz robić badanie grupy krwi, skoro masz potwierdzenie w książeczce krwiodawcy. Ja badanie grupy robiłam w pierwszej ciąży i później już nie musiałam, bo miałam ten druczek z laboratorium i to wystarczyło. Jak leżałam po poronieniu w szpitalu, to sami mi zrobili, chociaż tamten miałam przy sobie. Teraz tylko pokazałam ten co mam i tyle. Też uważam bez sensu robić, skoro masz czarno na białym oznaczone.Powiedzcie mi, jak jest z badaniem grupy krwi. Drugi lekarz mowi mi, ze skoro mam przy sobie ksiazeczke dawcy krwi, z grupa potwierdzona pieczatka (ba, nawet wbita grupa jest pieczatka), to badan juz robic nie musze. Dla mnie to idiotyzm robic badania na vos co mam potwierdzone
Ja miałam krwiaka i w pierwszej ciąży i teraz. W pierwszej przy tym plamiłam i miałam bezwzględny nakaz leżenia, wstawałam tylko do wc i najeść się. Trwało to dwa tyg, a potem było już dobrze.A, no i brałam DUPHASTON.Na razie troszkę zgłupiałam bo byłam w piątek na kontroli u lekarz, który ma prowadzić teraz mi ciąże i jego zdaniem krwiak jest duży ( we wtorek u innego gina był większy ale zdaniem lekarza nie ma się czym martwić) zwiększył mi dawkę leku ( ten we wtorek zmniejszył) nakazał leżeć i nic nie robić... Troszkę mnie nastraszył i nie wiem, czy ten we wtorek zbagatelizował, czy ten w piątek wyolbrzymia sprawę. Mam kolejną wizytę w piątek a na pożegnanie usłyszałam "powodzenia" . Tak więc ten tydzień siedzę w domu, córki już w ogóle nie podnoszę ani nic innego.
Teraz też był krwiak, ale nie plamiłam. Miałam się oszczędzać, nie dźwigać, nie napinać brzucha i brać też Duphaston. Jeszcze dwa tyg temu krwiak był, a wczoraj już ani śladu. Także oszczędzaj się, a wszystko powinno być w porządku. Krwiaki z reguły wchłaniają się do ok 13 tyg.
No a to co piszesz z tymi lekarzami, to posiadanie dwóch to chyba duży stres, bo jeden tak, drugi tak i w końcu nie wiadomo kogo słuchac i nie potrzebnie się denerwujesz.. Ja bym zrezygnowała z jednego.
O to super, że w końcu Ci przeszło. Odetchniesz trochę wreszcieJoani, to ty szcześciara jesteś z mdłościami. Moje mdłości nie dawały mi wytchnienia ponad miesiąc i to dzień w dzień ale naszczeście już po nich. Przynajmniej mam taka nadzieje bo póki co od dobrego tygodnia mam spokój.
Akurat włączyłam BB i tak się udało[/FONT];-)
Maddlena dziękuję za szybką reakcję;-)
Ritta, kasica212 kciuki za wizyty, powodzenia Będzie dobrze!
animka90
A ja myślałam, że wydziwiam z tymi snami ale widzę, że to normalne ;-)
kasica212
Sanka & Samka
Witam się i ja, udało mi się zajrzeć ;-)
Dzięki dziewczyny za kciukasy. Mnie zjadają nerwy, właśnie ogórkową z tego wszystkiego robię Już tylko 5h
Dziewczyny mają jeszcze do 12 bajki bo Kucyki Pony muszę być, po kucykach robimy czarny ekran będzie płacz
Ja nawet nie rozważam testu papa więc nigdy się nie interesowałam co to i na czym polega.
Dzięki dziewczyny za kciukasy. Mnie zjadają nerwy, właśnie ogórkową z tego wszystkiego robię Już tylko 5h
Dziewczyny mają jeszcze do 12 bajki bo Kucyki Pony muszę być, po kucykach robimy czarny ekran będzie płacz
Ja nawet nie rozważam testu papa więc nigdy się nie interesowałam co to i na czym polega.
maddlena
Mój lekarz od razu powiedział, że będzie test robiony i będą pobierać mi krew. W mojej przychodni robią to z marszu wszystkim . Koszt badania u mnie to 62zł, więc chyba nie jest tak źle.
No widzisz. Tak jak mówiłyśmy, zależy od lekarza i od miejsca, w którym robisz.
A 62 zł, to malutko. Tam, gdzie ja robiłam, to 180 zł.
No i Ritta ma rację. Test PAPPa jest nieinwazyjny, jest to badanie z krwi.
Ostatnia edycja:
smerfetka88
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny,
czytam o tych Waszych snach i sama mam podobnie.. Od jakiś niecałych może 2 tyg. nie ma nocy, żeby jakiegos dziwacznego snu nie było... Standardowo 2-3 w nocy pobudka i później spać juz nie mogę... Ale skoro nie tylko ja tak mam, to się uspokoiłam
Co do diety, to u mnie kiepsko. Niestety zapachy sa moim wrogiem, więc zmuszam sie do jedzenia czegokolwiek. Czasem zdarza mi się jakiś fastfood, ale lekarka się śmiała, że lepiej zjeść cokolwiek niż nic
czytam o tych Waszych snach i sama mam podobnie.. Od jakiś niecałych może 2 tyg. nie ma nocy, żeby jakiegos dziwacznego snu nie było... Standardowo 2-3 w nocy pobudka i później spać juz nie mogę... Ale skoro nie tylko ja tak mam, to się uspokoiłam
Co do diety, to u mnie kiepsko. Niestety zapachy sa moim wrogiem, więc zmuszam sie do jedzenia czegokolwiek. Czasem zdarza mi się jakiś fastfood, ale lekarka się śmiała, że lepiej zjeść cokolwiek niż nic
anusiaszymka
hej,
witam sie na szybko, bo z pracy :-)
Jeszcze raz zycze udanych wizyt i czekam na relacje :-)
U nas testy pappa tez dopiero, jak usg wykarze jakies nieprawidlowosci. moje prenatalne juz za 8 dni , jak ja sie nie moge doczekac!
Pytanie do dziewczyn bioracych duphaston. Ile dziennie go bierzecie i na jak dlugo lekarz Wam przypisal? Pytam, bo ja po tych plamieniach dostalam od polskiej lekarki, ale sama jakos nie zwrocilam uwagi, a ona mi wypisala do konca 11 tygodnia po 2 tabletki. Pamietam,ze z corcia bralam do konca 13 po 2 tabletki, a potem jeszcze przez tydzien po 1. Kurcze nie wiem, co mam teraz zrobic. Jechac do niej po recepte i zostawic 100wke, to nie bardzo. Sama nie wiem , czemu tak glupio mi wypisala. A moze wlasnie po to,zebym wrocila...
mdlosci mnie nie opuszczaja, waga juz nie spada, ale brzuszek rosnie :-)
milego dnia kobitki!
witam sie na szybko, bo z pracy :-)
Jeszcze raz zycze udanych wizyt i czekam na relacje :-)
U nas testy pappa tez dopiero, jak usg wykarze jakies nieprawidlowosci. moje prenatalne juz za 8 dni , jak ja sie nie moge doczekac!
Pytanie do dziewczyn bioracych duphaston. Ile dziennie go bierzecie i na jak dlugo lekarz Wam przypisal? Pytam, bo ja po tych plamieniach dostalam od polskiej lekarki, ale sama jakos nie zwrocilam uwagi, a ona mi wypisala do konca 11 tygodnia po 2 tabletki. Pamietam,ze z corcia bralam do konca 13 po 2 tabletki, a potem jeszcze przez tydzien po 1. Kurcze nie wiem, co mam teraz zrobic. Jechac do niej po recepte i zostawic 100wke, to nie bardzo. Sama nie wiem , czemu tak glupio mi wypisala. A moze wlasnie po to,zebym wrocila...
mdlosci mnie nie opuszczaja, waga juz nie spada, ale brzuszek rosnie :-)
milego dnia kobitki!
maddlena już nie planuję wizyt u dwóch lekarzy, teraz zależało mi na skierowaniu tam gdzie mam wykupiony abonament. A z leków biorę luteinę 100, teraz już 5 tabletek dziennie, zobaczymy w piątek.
Co do grzeszków jedzeniowych to ja mam dużo, jakoś po fastfoodach mnie nie mdli a normalnej kanapki nie potrafię przełknąć. Nawet do coli mnie ciągnie a przed ciążą nie piłam nic gazowanego.
Co do grzeszków jedzeniowych to ja mam dużo, jakoś po fastfoodach mnie nie mdli a normalnej kanapki nie potrafię przełknąć. Nawet do coli mnie ciągnie a przed ciążą nie piłam nic gazowanego.
P
paulamc
Gość
witajcie
dzisiaj już o wiele lepiej już nie miałam przygody z kibelkiem na szczęście
na śniadanko jadłam kabanosy z lodami i sok pomidorowy
u mnie tez sny bardzo realne masakra
za mna tez chodza fast foody szczególnie hamburgery
dobra lece robic obiadek ziemniaczki z koperkiem sosik z wołowiny i surówka z kapusty kiszonej
miłego dnia i powodzenia na wizytach &&&&&&&!!!
dzisiaj już o wiele lepiej już nie miałam przygody z kibelkiem na szczęście
na śniadanko jadłam kabanosy z lodami i sok pomidorowy
u mnie tez sny bardzo realne masakra
za mna tez chodza fast foody szczególnie hamburgery
dobra lece robic obiadek ziemniaczki z koperkiem sosik z wołowiny i surówka z kapusty kiszonej
miłego dnia i powodzenia na wizytach &&&&&&&!!!
reklama
Witaj Cherie :-) Możesz coś naskrobąc o sobie, bo my się już trochę z resztą grupy znamy.
Rajo a Ty widziałaś już bijące serduszko czy jeszcze nie? Bo jak nie, to ja bym zrobiła gdzieś badanie, nawet płatne, żeby sprawdzić czy jest ok.
Właśnie nie widziałam nic poza pęcherzykiem ciążowym w 6 tyg bo tylko wtedy miałam USG. I chyba zrobię jak mówisz i pójdę wcześniej prywatnie, tylko znajdę jakiegoś gina, który nie weźmie tak jak poprzedni 200zł. Rozmawiałam wczoraj też z koleżanką, która urodziła w listopadzie i jest w miarę na świeżo i powiedziała mi, że te badania w 11-14tyg są ważne i lepiej żebym poszła gdzieś prywatnie. A tak czy siak na ten kwiecień się umówię.