reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Pytanie do dziewczyn bioracych duphaston. Ile dziennie go bierzecie i na jak dlugo lekarz Wam przypisal? Pytam, bo ja po tych plamieniach dostalam od polskiej lekarki, ale sama jakos nie zwrocilam uwagi, a ona mi wypisala do konca 11 tygodnia po 2 tabletki. Pamietam,ze z corcia bralam do konca 13 po 2 tabletki, a potem jeszcze przez tydzien po 1. Kurcze nie wiem, co mam teraz zrobic. Jechac do niej po recepte i zostawic 100wke, to nie bardzo. Sama nie wiem , czemu tak glupio mi wypisala. A moze wlasnie po to,zebym wrocila...

!
Ja brałam 3x1, od momentu kiedy dowiedziałam się o krwiaku do wczoraj, okazało się, że już nie go nie ma.
Co do grzeszków jedzeniowych to ja mam dużo, jakoś po fastfoodach mnie nie mdli a normalnej kanapki nie potrafię przełknąć. Nawet do coli mnie ciągnie a przed ciążą nie piłam nic gazowanego.
Ja też piję pepsi, bo mnie po prostu ciągnie. I frytki za mną strasznie chodzą... Nie ma co się martwić i przesadzać ani w jedną, ani w drugą stronę...Wszystko z umiarem, a na pewno nie zaszkodzimy maluszkom

reklama
Ja dziś robię tzw zdrowe frytki: gotuję ziemniaki w mundurkach, potem je obieram i kroje na frytki i takie wrzucam do piekarnika na 15-20 minut :) wiem że to nie to samo ale też są smaczne i czasem udaje mi się oszukać tym moją zachciankę na frytki :)

Ja staram się jak mogę jeść zdrowo, mój mąż w sumie badziej ma bzika na punkcie zdrowego i nie tłustego jedzenia bo trenuje co drugi dzień ale zdarzają nam się małe występki jak np. wczoraj. Przy filmie pochłonęliśmy razem wielką paczkę chipsów a potem było nam głupio :-p
Frytki... mniam!! Uwielbiam:laugh2:

A dziś robię na obiad eksperymentalnie łososia pod pierzynką wg. przepisu Gesslerowej. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo przepis na bejce był conajmniej dziwny. :sorry2:

Hej dziewczyny, nie bylo mnie tu pare dni. Pracowalam w weekend i chyba bylam bardzo przemeczona bo moje mdlosci mnie dorwaly ze zdwojona sila ale dzis sie w koncu wyspalam i juz mi lepiej nawet placki ziemniaczane bylam w stanie usmazyc znowu :) co uwazam za niezly cud bo normalnie kuchnie omijam duzym lukiem :) wiec moze pomalu mi przechodzi tylko weekend byl pechowy no ale z przemeczenia na pewno.
Za to dopada mnie cos innego bo jak nie urok to.... :/ w drugiej ciazy mialam rozejscie spojenia lonowego i w tej zaczyna mi dokuczac juz teraz, troche szybko. Ledwo chodze :/

Co do snow to tez mam niezle ale moze lepiej bedzie jak nie bede opowiadac ;)

U nas usg to w 13 tyg zawsze jest przez powloki brzuszne. Jak mialam to w 8 tyg bo krwawilam to tez bylo przez brzuch i bylo wszystko pieknie widac, calego dzidziusia, raczki, nozki. Po prostu maja tu bardzo dobry sprzet i nie musza inaczej co mnie w sumie cieszy :)

Aha no i witam nowe dziewczyny, widze ze duzo nas :)

Witam się:)

powodzenia dziewczyny na wizytach :) &&&& zaciśnięte :)

mówicie o diecie hmmm... dziś na śniadanie racuchy z jabuszkiem :) hehe

my dzis do ikei i leroy merlin także miły wieczorek nas czeka :)

miłego dnia :)

Dowiadywałam się o USG prenatalne w tej przychodni do której chcę się umówić i powiedziano mi, że każde USG 3D/4D jest wykonywane u nich przez powłoki brzuszne:tak:

reklama
Hej. Wokół panuje jakiś wirus i w weekend całą rodzinką siedzieliśmy w toalecie :-/ na szczęście to taki jednodniowy. Pół zerówki synka dopadło i obok w przedszkolu też grasuje. Ojj mam ochotę na jakiegos fastfooda ale boję się jak to się skończy.Mnie znowu męczą mdłości, mam już dość, no ile można :-/

Do góry