reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
A to widze, ze tylko ja sie tak pospiesylam na te prenatalne, bo mam juz za dwa tyg.

Ja mam USG juz za tydzien i to bedzie 10TC, gin am tak zalecil, wiec zobaczymy czy uda im sie zebrac pomiary. Przeziernosc karkowa i przegrode nosowa zawsze badaja plus przeplywy.

co do słonych rzeczy typu chipsy,popcorn itp....a może wystarczy troszkę soli zjeść (albo posolić mocniej pomidora,ogórka itp...)

Mozna, ja sie trzymam tej opcji bo od sztucznch chipsow mnie odrzuca.

Hej :-) ależ mam ochotę na buraczkową, chyba zaraz nagotuję...

I ja tez :D

ja umowie sie na prenatalne gdzieś 6 marca , a wy rozumiem że prywatnie te prenatalne??

mniam zjadłam drożdżówkę mi to na mdłości pomaga heheh

Zawsze chodzilam na NFZ. Mialam badane przeziernosc karkowa i przegrode nosowa normalnie. kolezanka co sie zna na rzeczy mi wyjasnila ze prywatnie USG genetyczne sie niewiele rożni czesto jest po prostu na lepszym sprzecie, albo w 3D ale generalnie pomiary zbieraja te same. Zobacze co tam bedzie widac za tydzien. Jaby co to ja na genetyczne 3D platne pokusilabym sie po 18tc.

Witajcie

Wczoraj jak zwykle na wieczór dopadły mnie mdłości, może nie tyle mdłości co czuję że jestem pełna, nawet jak zjem małą kanapkę, mam wrażenie, że żołądek mi pęknie...:dry:do tego plecy coś mnie bolały
Dzisiaj od rana jest w porządku, ale zjadłam parówkę i momentalnie wszystko oddałam:sorry2:

Widzę, że piszecie o chipsach i fast foodach, mi nie podchodzą jakoś chipsy teraz ale MC Donalda bym zjadła, jak nigdy.

aaa nie mam pomysłu na obiad dzisiaj, zrobię pierś z pieczarkami i makaronem, ale jaką zupę?

Maltanka ja tez bym sie pokusila na mcdonalda, zwlaszcza frytki :D ale z drugiej strony przez te mdlosci to na malo co mam ochote... A zupe moze buraczkowa? I sie z nami podzielisz ;) bo widze ze troche dziewczyn ma na nia ochote, tez bym zjadla :)

Ja na szczęście nie wymiotuje chyba ominęło mnie to,

A dziś na obiad schabowy zrobie

Mnie jak dotąd też się udaje bez większych nudności i wymiotów, mam nadzieję, że tak pozostanie bo nie widzę już siebie chudszej...Candy, gdzie masz suwaczek?:)

Maltanka ja tez bym sie pokusila na mcdonalda, zwlaszcza frytki :D ale z drugiej strony przez te mdlosci to na malo co mam ochote... A zupe moze buraczkowa? I sie z nami podzielisz ;) bo widze ze troche dziewczyn ma na nia ochote, tez bym zjadla :)

ja to z rana zawsze mam ochotę na fast fooda, wieczorem mi nie wchodzi, czuję się przepełniona,
o buraczkowa dawno nie robiłam...więc przejdę się do sklepu po buraczki zwłaszcza, że tak ładnie u mnie słoneczko świeci:tak:

My mamy tortille jeszcze tak jak wczoraj :) bo mięska nam zostało tylko warzywa pokroić trzeba :)

maltanka ale przepis na twój dzisiejszy obiadek poproszę :) jakis sos pieczarkowy robisz?

dzien dobry :)
a propo obiadku to za mna chodzi dzisiaj gulasz pieczarkowy z kasza mhmm :) ktoras zna jakis fajny przepis bo ja z poczatkujacych kucharek :) wczesniej narzeczony gotowal bo krocej pracowal :) a teraz sie skonczylo dobre :)

reklama
maddlena a zrobi ci gin prenatalne tak wcześnie ?? bo to chyba nie będzie jeszcze 12 tdz, co ?? ja mam wizytę 14 lutego czyli półtora tyg, będzie tego dnia 11tdz i 6 dzień i gin mówił, ze to za wcześnie i na kolejnej prenatalne zrobi. Je robi się od 12 do 13+6 tyg

AJa ciążę prowadzę prywatnie ale w pierwszej miałam prenatalne na NFZ ze względu na wady genetyczne w rodzinie i In vitro. Mam nadzieję,że teraz będzie podobnie bo to jednak koszt 180-200 zł.

Ehh wy tu o obiedzie, a mi tak barszczu ukraińskiego się chce, a do sklepu nie chce się iść :p
Na drugie danie chyba babkę ziemniaczaną zrobię bo nie mam siły przy mięsie stać :]

Do góry