reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

ja umowie sie na prenatalne gdzieś 6 marca , a wy rozumiem że prywatnie te prenatalne??

mniam zjadłam drożdżówkę mi to na mdłości pomaga heheh
Mnie skierowanie wypisał ginekolog prowadzący ciążę prywatnie i na to skierowanie mam 3 prenatalne za darmo (wpisał, że niby jakieś nieprawidłowości w usg) więc się bardzo cieszę, że nie muszę płacić :) I tak słono będą mnie kosztować badania krwi bo część rodzinny mógł mi wypisać ale te specjalistyczne już nie no i jak sobie policzyłam to 170 zł jak nic wyszło...

reklama
Hej dziewuszki :)
Ja właśnie szamam owsiankę. Na mdłości pomaga mi obojętnie co zjem, nawet w małej ilości, mam mdłości połączone z głodem więc narazie to pomaga. Chociaż w ostatnią niedziele to mnie tak mdliło, że nic nie pomagało, aż miałam za każdym razem ochotę mojego M. samochód zatrzymywać i rzygać jak kot na środku drogi :baffled:

Wczoraj wieczorem znów miałam mega mdłości, brzuch bolał, wzdęty jakiś bardzo i tylko sen mi się włączył, mój M. biedny amory mu się wieczorem włączyły i obszedł się smakiem.. no cóż..

Dziś też jadę na spacer z matulą, tak fajnie pójść, powdychać trochę powietrza, a nie ciągle w chałupie siedzieć, tylko dziś strasznie wiatr wieje.

Ja nie prywatnie ale mieszkam w UK i to bedzie moje pierwsze usg :) kolejne dopiero w 20 tyg i koniec :)

2 kanapki zjedzone z sałatą pomidorkiem i ogórkiem.. no i solą.. ale mdłości nie przeszły :p na szczęści mi się jeszcze nie zdarzyło żęby wymiotować... z corką w 6 miesiącu dopiero to mnie dopadło zwykle po umyciu zębów...
córka szczęśliwa bo zrobiłam jej kanapki z pomidorkiem a ona go uwielbia :)

smokyeyes nie kuś zupką :) ja mam buraczki akurat jeszcze ze wsi swoiskie :) uwielbiam botwinkę:) tylko zielska już brakło ...

prenatalne widzę będziemy mieć dzień po dniu hehe :)
ja mam z nfz :) w katowicach :) lekarka coś tam zaznaczyła specjalnie że coś wyszło nie tak :)

kusiak kiepsko masz z tymi mdłościami.. mi zapachy nie przeszkadzają bo katar mam.. może i to lepiej ...
a ten bol brzucha to jaki ?? taki ciągnący czy raczej tępy ??

koko hehe pół mózgu :) nie lubię za bardzo czytać nie umiem się skupić na tym w szczegolności przy małej teraz :) więc wole bajki :) a w szczegolności że też te bajki lubię to i czasem sobie popłaczę na nich hehe :-D

Terminy Badań prenatalnych FEMINA Śląsk - badania genetyczne, USG prenatalne 3D i 4D, USG płodu, wykrywanie wad płodu tutaj możecie sobie wyliczyć kiedy jakie badania trzeba zrobić :)

Ania a jeszcze nie dawno Wam marudzilam ze nie mam zadnych objawow a tu jak zlapalo to meczy strasznie ;) ja przed chwila wlasnie zeby mylam i tez mialam odruch wymiotny :p musze isc do dentysty ale chyba poczekam az mi mdlosci przejda bo pani dentystka moze byc srednio zadowolona z moimi odruchami :p a co do bolu to wlasnie sama nie wiem... Raczej nie ciagnacy...

zawsze możesz wziąść sobie no spę :) przejdzie i nie będziesz się martwić :)

ja wczoraj też wziełam plus tabletkę czysty paracetamol.. bo nie umiałam wytrzymać z bolu tych nóg i bioder...

ja jutro jadę do dentysty z m on będzie robił zęby a mi zrobi szybki przegląd i wpiszę w kartę ciąży..:)
aż wstyd się przyznać ale u dentysty nie byłam chyba z 4 lata... tak się boję tego i nie lubię że szok...

Mi też moja gin powiedziała że coś mi tam wpisze żebym miała prenatalne na nfz...

Kusiak mi moja gin zabroniła robić cokolwiek z zębami w pierwszym trymestrze, tak że zanim coś zrobisz to się może skonsultuj najpierw

oo kara a ja byłam tydzień temu u dentysty na leczeniu powiedzialam ze jestem w ciąży i mi ząbek zrobili

Mi też moja gin powiedziała że coś mi tam wpisze żebym miała prenatalne na nfz...

Kusiak mi moja gin zabroniła robić cokolwiek z zębami w pierwszym trymestrze, tak że zanim coś zrobisz to się może skonsultuj najpierw

mi też powiedziała żę jak jakieś lekkie leczenie to robić.. a jak coś bardziej skomplikowane po 12 tygodniu.. :D

reklama
Kara i tak mysle ze do konca pierwszego trymestru nie pojde przez te mdlosci. Jak mi przejda w drugim trymestrze to wtedy sie wybiore :)

Ania nie moge nospy bo nie mam a nie wiem jaki odpowiednik nospy jest w UK plus jakos wolalabym nic nie brac w pierwszym trymestrze. No chyba ze bede zdesperowana ale ja ogolnie tabletek brac nie lubie i zawsze czekam jak najdluzej moge i biore jak juz nie wytrzymuje z bolu. Ten bol jest do wytrzymania, raczej bardziej mnie martwi i dziwi niz dokucza :)

Do góry