reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

ja umowie sie na prenatalne gdzieś 6 marca , a wy rozumiem że prywatnie te prenatalne??

mniam zjadłam drożdżówkę mi to na mdłości pomaga heheh
Mnie skierowanie wypisał ginekolog prowadzący ciążę prywatnie i na to skierowanie mam 3 prenatalne za darmo (wpisał, że niby jakieś nieprawidłowości w usg) więc się bardzo cieszę, że nie muszę płacić :) I tak słono będą mnie kosztować badania krwi bo część rodzinny mógł mi wypisać ale te specjalistyczne już nie no i jak sobie policzyłam to 170 zł jak nic wyszło...

reklama
Hej dziewuszki :)
Ja właśnie szamam owsiankę. Na mdłości pomaga mi obojętnie co zjem, nawet w małej ilości, mam mdłości połączone z głodem więc narazie to pomaga. Chociaż w ostatnią niedziele to mnie tak mdliło, że nic nie pomagało, aż miałam za każdym razem ochotę mojego M. samochód zatrzymywać i rzygać jak kot na środku drogi :baffled:

Wczoraj wieczorem znów miałam mega mdłości, brzuch bolał, wzdęty jakiś bardzo i tylko sen mi się włączył, mój M. biedny amory mu się wieczorem włączyły i obszedł się smakiem.. no cóż..

Dziś też jadę na spacer z matulą, tak fajnie pójść, powdychać trochę powietrza, a nie ciągle w chałupie siedzieć, tylko dziś strasznie wiatr wieje.

Ja nie prywatnie ale mieszkam w UK i to bedzie moje pierwsze usg :) kolejne dopiero w 20 tyg i koniec :)

2 kanapki zjedzone z sałatą pomidorkiem i ogórkiem.. no i solą.. ale mdłości nie przeszły :p na szczęści mi się jeszcze nie zdarzyło żęby wymiotować... z corką w 6 miesiącu dopiero to mnie dopadło zwykle po umyciu zębów...
córka szczęśliwa bo zrobiłam jej kanapki z pomidorkiem a ona go uwielbia :)

smokyeyes nie kuś zupką :) ja mam buraczki akurat jeszcze ze wsi swoiskie :) uwielbiam botwinkę:) tylko zielska już brakło ...

prenatalne widzę będziemy mieć dzień po dniu hehe :)
ja mam z nfz :) w katowicach :) lekarka coś tam zaznaczyła specjalnie że coś wyszło nie tak :)

kusiak kiepsko masz z tymi mdłościami.. mi zapachy nie przeszkadzają bo katar mam.. może i to lepiej ...
a ten bol brzucha to jaki ?? taki ciągnący czy raczej tępy ??

koko hehe pół mózgu :) nie lubię za bardzo czytać nie umiem się skupić na tym w szczegolności przy małej teraz :) więc wole bajki :) a w szczegolności że też te bajki lubię to i czasem sobie popłaczę na nich hehe :-D

Terminy Badań prenatalnych FEMINA Śląsk - badania genetyczne, USG prenatalne 3D i 4D, USG płodu, wykrywanie wad płodu tutaj możecie sobie wyliczyć kiedy jakie badania trzeba zrobić :)

Ania a jeszcze nie dawno Wam marudzilam ze nie mam zadnych objawow a tu jak zlapalo to meczy strasznie ;) ja przed chwila wlasnie zeby mylam i tez mialam odruch wymiotny :p musze isc do dentysty ale chyba poczekam az mi mdlosci przejda bo pani dentystka moze byc srednio zadowolona z moimi odruchami :p a co do bolu to wlasnie sama nie wiem... Raczej nie ciagnacy...

zawsze możesz wziąść sobie no spę :) przejdzie i nie będziesz się martwić :)

ja wczoraj też wziełam plus tabletkę czysty paracetamol.. bo nie umiałam wytrzymać z bolu tych nóg i bioder...

ja jutro jadę do dentysty z m on będzie robił zęby a mi zrobi szybki przegląd i wpiszę w kartę ciąży..:)
aż wstyd się przyznać ale u dentysty nie byłam chyba z 4 lata... tak się boję tego i nie lubię że szok...

Mi też moja gin powiedziała że coś mi tam wpisze żebym miała prenatalne na nfz...

Kusiak mi moja gin zabroniła robić cokolwiek z zębami w pierwszym trymestrze, tak że zanim coś zrobisz to się może skonsultuj najpierw

oo kara a ja byłam tydzień temu u dentysty na leczeniu powiedzialam ze jestem w ciąży i mi ząbek zrobili

Mi też moja gin powiedziała że coś mi tam wpisze żebym miała prenatalne na nfz...

Kusiak mi moja gin zabroniła robić cokolwiek z zębami w pierwszym trymestrze, tak że zanim coś zrobisz to się może skonsultuj najpierw

mi też powiedziała żę jak jakieś lekkie leczenie to robić.. a jak coś bardziej skomplikowane po 12 tygodniu.. :D

reklama
Kara i tak mysle ze do konca pierwszego trymestru nie pojde przez te mdlosci. Jak mi przejda w drugim trymestrze to wtedy sie wybiore :)

Ania nie moge nospy bo nie mam a nie wiem jaki odpowiednik nospy jest w UK plus jakos wolalabym nic nie brac w pierwszym trymestrze. No chyba ze bede zdesperowana ale ja ogolnie tabletek brac nie lubie i zawsze czekam jak najdluzej moge i biore jak juz nie wytrzymuje z bolu. Ten bol jest do wytrzymania, raczej bardziej mnie martwi i dziwi niz dokucza :)

Do góry