reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

o jaa ale mi pyszna buraczkowa wyszła :-) tego mi było trzeba! Dzieci też już pochłoneły , nawet im nie przeszkadzało że gorąca.

reklama
oo kara a ja byłam tydzień temu u dentysty na leczeniu powiedzialam ze jestem w ciąży i mi ząbek zrobili

Skoro powiedziałaś i zrobili top znaczy że pewnie robią normalnie... Nie znam się na tym zupełnie, powtarzam tylko co mi moja gin powiedziała... Myślę że różni lekarze są na różne rzeczy wyczuleni :)

Co do obiadku to ja chyba dziś pójdę na łatwiznę i wyciągnę z zamrażalnika pierogi z soczewicą i podsmaze z cebulą bo mi się nie chce nic robić...

Ale Wam dziewczyny zazdroszcze ze mozecie normalnie gotowac. Ze macie jakas zachcianke i mozecie ja zrobic. Eh....

Kusiak mi tez się nie chce od kiedy jestem w ciąży to z 4 razy gotowałam a tak to coś szybkiego kilbaska, pierogi, moj też gotowal jak byłam u niego :) bo on lubi gotowac

Ale Wam dziewczyny zazdroszcze ze mozecie normalnie gotowac. Ze macie jakas zachcianke i mozecie ja zrobic. Eh....

to nie takie proste :D Wcale mi sie gotowac nie chce, ja na to przeznaczam naprawde ostatki sił :tak: Gołąbki robiłam przez dwa dni :-p W sumie do każdej rzeczy sie tak zabieram, ze jednego dnia przygotowuje a kolejnego dnia kończe i jest mi niesamowicie niedobrze od zapachu :nerd: Dzis to już w ogole mam jakiś "zjazd" nie moge sie pozbierać. Bylam rano na zakupach i myślam że fikne po dordze, tak mi się w glowie kreciło :nerd:

Hello!

Ja dzis na szczescie w domu...od 3 dni trzyma mnie przeziebienie - katar i bol gardla - i nie chce przejsc:-(
Normalnie ledwo zyje - i mimo ze nie mam mdlosci, to od tego kataru dzis rano normalnie bylo mi niedobrze....
Wlasnie przygotowalam sobie syrop z czosnku, miodu i cytryny....tylko musi troche postac....Oby zadzialal;-)

kusiak skad w UK jestes? Dopiero dotarlo do mnie,ze ty tez z UK ;-) Ja z Sheffield..

Felicity ze Szkocji :)
Nimfii to tez wspolczuje.
Candy nie ze mi sie nie chce a poprostu nie jestem w stanie. Tylko wejde do kuchni to mam odruch wymiotny.

Felicity ze Szkocji :)
Nimfii to tez wspolczuje.
Candy nie ze mi sie nie chce a poprostu nie jestem w stanie. Tylko wejde do kuchni to mam odruch wymiotny.

Ja dziś gotuję "normalny" obiad chyba pierwszy raz od miesiąca :szok: na początku ciąży wszystkie zapachy mnie doprowadzały do mdłości a teraz te zapachy nawet mi się podobają dlatego postanowiłam spróbować z tym gulaszem. Na razie pyrka, w żołądku spokój... :)

reklama
Ja już po spacerku, byłam w sklepie, zakupiłam potrzebne rzeczy i pora nastawić obiad:tak:

maltanka ale przepis na twój dzisiejszy obiadek poproszę :) jakis sos pieczarkowy robisz?

ania
pieczrki trę na tarce albo drobno pokroić i się zazwyczaj nie chce i trę, podsmażam na masełku dodaję przyprawy, sól, pieprz, czosnek, na końcu podsmażone wcześniej piersi kurczaka pokrojone w kostkę i zagęszczam mąką

ja to mam takie naloty, raz mi niedobrze od zapachów, raz nie, ale ja to lubię siedzieć w kuchni także jak tylko mogę to to wykorzystuję:tak:

Do góry