reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

hej :-)

W końcu udało mi się przysiąść :-) Jak jestem w domu, to nie mam czasu na nic, zawsze coś się znajdzie do roboty ... ech. No, ale teraz położyłam lalkę i sama też się położę :tak:.

Ale mi tu smaka narobiłyście na buraczkową! Jutro będę gotować, bo dziś ani grama buraka w domu :-( Ja robiłam warzywną, też była pyszna, no ale ta buraczkowa....
Mi mdłości nachodzą i odchodzą, także w międzyczasie mogę podjeść. A właśnie wtranżoliłam paczkę solonych chipsów... nieładnie :zawstydzona/y:

kusiak u nas odpowiednik nospy to buscopan- może u Was taki sam. Ja też nie lubię łykać tabletek, ale ratuję się w dużej potrzebie.

Kto dziś wizytuje no kto? kciuki tzrymam!

A jeszcze co do prenatalnych, to robi się je po skończonym 11 i przed skończonym 14, czyli każdy termin 11t..d aż do 13t6d. Mi szpital sam ustalił termin i mam wizytę w 11t4d.

Miłego wrześnióweczki!

reklama
Oj dziewczyny, chyba przestane was czytac, nie dosc, ze mam laknienie na poziomie 100 to jeszcze tu jakies zupki, gulaszki, golabki, no powariowaly , publicznie o tym pisac, a ja bym co chwile jadla gdybym mogla.

Dzien mam dzis z d... :angry: najchetniej bym go przespala. o 11 wzielam malego na gore, zamknelam bramke na schody, i zamknelam sie w sypialni. troche przyspalam. Wstalam , bo zbyt dlugo bylo cicho,az sie przerazilam, zagladam do malego, a on sobie siedzi i oglada ksiazeczki o kotkach w swoim pokoju. :-D

Ja jeszcze 5 dni do wizyty...

Wstalam , bo zbyt dlugo bylo cicho,az sie przerazilam, zagladam do malego, a on sobie siedzi i oglada ksiazeczki o kotkach w swoim pokoju. :-D

heh grzeczny maluszek ;-) ja ponoć też taka byłam, matka opowiadała, że potrafiła obłożyć mnie zabawkami i miała cały dzień prawie spokój ;-)

Ja właśnie piekę chlebek, od razu 2 bochenki wychodzą z przepisu, więc do sklepu nie muszę po chleb latać i mój M. będzie miał co jeść. Zapachy u mnie :blink:
Nie lubię teraz zbytnio chodzić do jakichś marketów, bo tamte zapachy na przyciągnięcie klienta teraz doprowadzają mnie do większych mdłości, więc szybko zakupy jak muszę i uciekam.

A na obiad będą żeberka w coli z ziemniaczkami, od razu na 2 dni zrobię i będzie spokój na jutro z obiadem. Mnie te żeberka nie podchodzą, więc może sobie cyca ugotuje albo jakieś warzywka zrobię.
Dziś poszalałam, miała być dieta a już za mną przysmak świętokrzyski i druga szklanka coli, miło...:no:

ja umowie sie na prenatalne gdzieś 6 marca , a wy rozumiem że prywatnie te prenatalne??
Ja robie prywatnie. Co prawda. Przysluguje mi na NFZ, ale moj gin zna jakas dobra babke, ktora nie robi na NFZ tylko prywatnie, a mi akurat w tym przypadku nie zalezy, zby zaoszczedzic pare stowek, chce miec dokladnie przebadana dzidzie.....

pierwsze slysze, zeby w ciazy do dentysty nie chodzic. Ja zawsze w ciazy chodzilam do dentysty. Wiele rzeczy, ktore na NFZ SIE NORMALNIE NIE NALEZA, W CIAZY PRZYSLUGUJA, np biala plomba.

maddlena a zrobi ci gin prenatalne tak wcześnie ?? bo to chyba nie będzie jeszcze 12 tdz, co ?? ja mam wizytę 14 lutego czyli półtora tyg, będzie tego dnia 11tdz i 6 dzień i gin mówił, ze to za wcześnie i na kolejnej prenatalne zrobi. Je robi się od 12 do 13+6 tyg

:]

A jeszcze co do prenatalnych, to robi się je po skończonym 11 i przed skończonym 14, czyli każdy termin 11t..d aż do 13t6d. Mi szpital sam ustalił termin i mam wizytę w 11t4d.

Miłego wrześnióweczki!
No dokladnie. Robi sie od 11 tyg, nie od 12. A ja bedze wlasnie zaczynac 12-ty.
Oj dziewczyny, chyba przestane was czytac, nie dosc, ze mam laknienie na poziomie 100 to jeszcze tu jakies zupki, gulaszki, golabki, no powariowaly , publicznie o tym pisac, a ja bym co chwile jadla gdybym mogla.
..
No ja tez prawie dostalam slinotoku. I tez wciaz jestem glodna...

Ostatnia edycja:
A masz już umówioną wizytę? Możesz iść, już może być widać serduszko. Ostatnio gdzieś czytałam, że 22 dnia od zapłodnienia już bije. A jeśli nie serduszko, to dostaniesz skierowanie na badania.

Nexiss ja tez bylam taka spokojna :) moje chlopaki to niestety tego po mnie nie odziedziczyli ;) a co to jest przysmak swietokrzyski?

Amaliee ja nigdy nie mialam tak wczesnie usg to z mojego doswiadczenia nie wiem ale z tego co dziewczyny pisza to u niektorych juz widac u innych jeszcze nie. W sumie ciaza moze byc nawet mlodsza niz myslisz...

Amaliee ja to bym poszła do gina tego, który ma prowadzić ciąże:sorry2:

jej przyszła na mnie pora czuję się okropnie strasznie mdli:wściekła/y: obiadu nie zjadłam, bo nie mogę na niego patrzeć
siedzę i wcinam cukierki

reklama
A masz już umówioną wizytę? Możesz iść, już może być widać serduszko. Ostatnio gdzieś czytałam, że 22 dnia od zapłodnienia już bije. A jeśli nie serduszko, to dostaniesz skierowanie na badania.

Póki co nie mam jak, bo nie mam jak dojechac bez meza

No to jesli Ty jestes spokojna i nie czujesz potrzeby potwierdzac ciaze dla wlasnego spokoju, to nie idz. Umow sie dopiero do swojego ginekologa.

Do góry