reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hej, wezcie mnie uspokojcie bo ja zejde na zawał. krwawić zaczelam ;/ Ale nie jest to taka krew czerwona jak prz okresie, tylko bardziej brązowa. Najczarniejsze mysli juz mam.

do lekarza dopiero w poniedzialek, bo wczesniej jak?? łykend przeciez.

A nie miałaś ostatnio badania ginekologicznego, albo to po przytulankach. Jeżeli to tylko brunatne plamienie a nie żywa krew to spokojnie, ja bym poczekała do wizyty.
Ja z plamieniem byłam na IP i dowiedziałam się, że z plamieniem idzie się do lekarza peowadzącego a na IP to z krwawieniem. Około 20% kobiet plami na początku ciąży.

reklama
Ritta nie zgodzę się z Tobą
w ciąży Emilkowej nie plamiłam,ale miałam bóle i przyjmowali mnei za kazdym razem,na początku trafiałam co 2-3 tyg. na IP tak schizowałam,pierwszy raz jak pojechałam na IP to byłam chyba w 9tyg..

a pozatym to nie zawsze lekarz pracuje od pon-pt wiec miałabym czekać tyle dni,mój tylko przyjmował w środy wiec czekać przez weekend do środy można nerwicy sie nabawić....wiec ja bym pojechała dla spokoju

Trzymam kciuki nexiss :) Ja już jestem spokojniejsza bo mi się udało, a wiadomo, że dla dziecka zrobi się wszystko. Mam nadzieję, że też Ci się uda i to jak najszybciej żebyś się nie musiała martwić :)
A co do tych stronek z gratisami to nic więcej nie udało mi się znaleźć, ale jak będę miała więcej czasu to któregoś dnia na pewno jeszcze do tego usiądę i się podzielę linkiem jak coś znajdę ;-)

bylam na pogotowiu. zbadali mnie, dostalam leki. i skierowanie na bete. ciąza jest, ale lekarka nei widziala oznak zywotnosci. no slabo mi az sie zrbilo. krew nadal leci, jest jej sporo ;/ duphaston kazala brac i nospe. No i lezec i odpoczywac. łatwo powiedziec jak ja w pon i wt mam wizyty z F i O w b-stoku.

troche mnie uspokoila ze ciąza jeszcze mala, bo wedlug wielkosci to 7 tydz., ze ta brunatna krew to moze jakis krwiaczek mialam i on dopiero sie uplynnia ze mnie. Dodatkowo kilka dni temu troche z malzem zaszalelismy. No i przedwczoraj ja sufit szorowalam. Nie zmeczylam sie ani troche ale jednak.

jutro po odbior bety.

Sawi ja tylko napisalam co mi powiedziano na IP. Ja bylam z bardzo delikatnym plamieniem i rowniez mnie bez problemu przyjeli ale zorientowalam sie ze troche spanikowalam. I niestety na tym etapie niewiele da sie zrobic, natura decyduje. Mozna brac tony duphastonu i lezec plackiem ale jak ma byc zle to bedzie.

Renata oczywiscie trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

reklama
Renata dobrze, ze byłaś na IP. Bierz DUPHASTON, bo bardzo pomaga. No leż i odpoczywaj. Ja w pierwszej ciąży plamiłam prawie dwa tyg, brałam te duphaston, leżałam i wszystko dobrze się skończyło.
A z chłopakami nie może mąż pojechać? odpoczynek jest na prawdę ważny.Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze.

Ritta z plamieniem, czy szpitala, czy do lekarza to też zależy właśnie od szpitala. Indywidualna sprawa. A zawsze warto jechać, nawet nie potrzebnie, a być spokojniejszym, bo wiadomo, że stres i nerwy dzidziusiowi na pewno nie pomogą.

Pospałam sobie trochę....

Do góry