reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

wiek 30 lat to nie jest taki straszny.bez przesady:-D dobra pora na ciąże,poród...
a coś jeszcze mówili Tobie czemu zostawiają? czy chcą porobić wszystkie badania?

No wasnie. 30 lat to jeszcze nie tak wiele... ja mam 31, a we wrzesniu skoncze 32 i nie uwazam sie za "staruche", wrecz odwrotnie. Uwazam, ze male dzieci odejmuja lat ;-)

reklama
Dziekuje :)A dlaczego mnie trzymaja hm pewnie dlatego ze lekarz dal mi skierowanie, dla mnie to lepiej bo odpoczywam, faktycznie leze, a nie na zasadzie a tylko obiad, tylko pranie itd.. I psychicznie mam takie poczucie ze tu jestem pod opieka, ale czy porobia badania, mam watpliwosci nic poza tym bhcg I morfologia nie mowia, tym bardziej ze teraz weekend, licze tylko na to ze w pn zrobia juz usg zeby spr czy maluszek rosnie, no ale zobaczymy :) A poza tym to dobry patent zeby P zatesknil I docenil jak ma dobrze jak ma babe w domu :) A co do wieku to zgadzam sie z Wami w 100prox ze to bdb wiek, aczkolwiek osobiscie zaluje ze nie zaliczylam wpadki na studiach np, zawsze chcialam byc ladna mloda mama :) teraz bede tylko ladna :p A tak powaznie moi rodzice mieli mnie w bardzo mlodym wieku I jak wyfrunelam z domu to byli jeszcze bardzo mlodzi I do tej pory przezywaja druga mlodosc :) tego troche I'm zazdroszxze ale no jak to mowia cos za cos, jak pisala Ritta my przynajmniej jestesmy wyksztalceni, dorobieni I pewnie bardziej swiadomi... Tak to sobie tlumacze :)

EM Ka to ja mam dwa w jednym. Pierwsze dziecko urodzilam na 5 roku, w prawdzie to nie zupelnie wpadka ale zupelnie nie zaluje. Jestem mloda i ladna mama ;) Poszlam do pracy jak cora miala 8 miesiecy wiec zdazylam tez rozwinac sie zawodowo i dorobic. A teraz pora na drugie choc wiem ze pozno i duza roznica wieku ...

Jeszcze nie wie, chce jej powiedziec po nastepnej wizycie czyli po 12.02. Powoli ja przygotowuje, opowiadam jak fajnie jest miec rodzenstwo, byc przykladem dla mlodszego brata czy siostry ale ona niestety z tych ktora nie chce rodzenstwa. Bedzie musiala to zaakceptowac i juz.

Wy o wieku... A ja mam w druga strone... Mam 27lat i dwojke dzieci, trzecie w drodze. Czuje sie bardzo mlodo. Niektorzy mowia ze wygladam jak siostra moich dzieci :p pierwszego syna rodzilam majac 22lata i mi plotkary sasiadki gadaly ze w liceum jestem :-o

Nie ma idealnego wieku na dziecko... Kazdy czas jest dobry o tyle ze sie zycie dostosuje do nowych czlonkow rodziny :-) nie ma co zalowac ze sie czegos nie zrobilo wczesniej. Ja zawsze myslalam ze studia i kariera bedzie przed zalozeniem rodziny. Przeciez tak robili wszyscy w mojej rodzinie. Ja jedyna jestem jakims odmiencem bez studiow, ale prace stala mam, bylejaka ale mam :-D a jak chodzi o kariere nadal nie wiem co bym chciala robic w zyciu, moze kiedys mnie oswieci i pojde tym kierunkiem.

Jak chodzi o rodzenstwo. Ja bylam jedynaczka wiecznie pragnaca malego brata :p ale nie bylo sznas. Nawet na stale lata o tym myslalam :p natomiast starszy syn byl zaciekawiony jak mial pojawic sie mlodszy. A jak sie urodzil juz Kuba to byla wielka zazdrosc, ale tez jest na tyle opiekunczy ze pilnowal niemowlaka, wolal mnie jak plakal, albo potem jak sie przemieszczal juz i gdzies odchodzil. Teraz jest taki moment ze chlopaki coraz bardziej sie lubia i spedzaja sporo czasu razem. Aaa ja sie wstrzymuje z tym aby im cos mowic o ciazy... Bede mowic w miare rosnacego brzucha.

No cześć, ja właśnie przed chwilką wstałam.... i dziś wyjątkowo dobrze się czuję... i chyba mam ochotę coś zjeść... więc może zaraz dopije kawkę i puki mam ochotę idę coś zjeść:D

Nimfi zgadzam się z tobą nie ma idealnego wieku, znam pełno dziewczyn które rodziły mają 16-19 lat i świetnie sobie radzą, są też takie co decydują się na pierwsze dziecko dosyć późno... ja nie przejmowałam się jak gadali o mnie z córą chodziłam w ciąży mając 17 lat. i też było troche gadania... ale pff ja miałam to gdzieś...

lepiej niech się zajmą "mamusiami" co wyrzucają albo krzywdza swoje dzieci..

hej porannie.

w nocy tak ze mnie krew leciala jakbym pocieta tam byla.bielizna, [przescieradło do prania, zaciek az na plecach. koszmar.rano jakis skrzep ze mnie wypadl ;/ najczarniejsze mysli mam.
krwawienie zmalało, brzuch przestal bolec, ale nospe non stop biore. do odbioru wyników oszaleje.

co do wieku. we wrzesniu koncze 29 lat. 2 dzieci na koncie. pierwsze urodzilam mając rocznikowo 20 lat, a i tak wszystkie obce baby twierdzily ze ja mam 15-17 lat.

wyc mi sie chce...

Ludzie zawsze znajda sobie temat do plotek, zwlaszcza jak ich życie jest nude to musza gadac o kims :p
No i ja znam niestety taka przyszla mame to juz po 30tce jest a wcale nie dojrzała mentalnie, poglady na zycie ma na poziomie "piaskownicy" wiec nie wiem jak ona sobie da rade z dzieckiem, ale to już jej sprawa oczywiscie ;) Ja sie skupiam na sobie i nie chce innych obgadywac "że za młody, czy za stary" na macierzyństwo.
Natomiast po ciuchu licze że moje starsze kuzynki sie zmotywują na ten rok do macierzyństwa ;) wiem ze planowały i fajnie by było, bo w rodzinie praktycznie nie ma dzieci w wieku moich.

reklama
Renata moze jeszcze raz pojedz na IP skoro tak mocno krwawisz. Chyba powinni zostawic Cie w szpitalu. Trzymam kciuki &&&&&

Do góry