reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

hej.
Ja też uważam, że w pierwszym trymestrze powinno się wstrzymać z wszelką chemią, lekami itp. To najważniejszy etap ciąży bo odbywa się cała organogeneza (tworzą się narządy). Później już się tylko rozwijają.
Ja zapowiedziałam że nie sprzątam w domu nic co wymaga użycia silnej chemii więc na razie mąż przejął sprzątanie kuchni i łazienki.

Witam kolejne wrześniówki :)

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie z tymi wizytami jest jak u nexiss, trzeba zapisac sie rano, na 1 wizyte czekalam jakies 2 tyg. A teraz dostaje termin z automatu a lekarz ma wiele dobrych opinii kolezanek wiec mu zaufalam i jestem zadowolona :) mieszkam w malej wsi, domyslam sie, ze w miastach jest gorzej...

Bigbi takie pojedyncze farbowanie nie jest bardzo szkodliwe.. lepiej się wstrzymać ponieważ hormony robią swoje miałam taką stałą klientkę zawsze robiłam jej jasny blond pasemka aż raz wyszły zamiast blond to takie jasno zielone.. nie wiedziałyśmy co się stało jakoś udało mi się to zamaskować oczywiście klientka nic nie zapłaciła za tak antyfachowe farbowanie.. po czym przyszła po 2 miesiącach z malutkim brzuszkiem i pieniążkami w ręku :) przeprosiła że tak się stresować musiałam ale ona nie wiedziała że jest w ciąży :) była wtedy jakoś w 10 tygodniu :) po porodzie przyszła na pasemka i wyszły pięknie :) także hormony mogą zrobić swoje :) dlatego trzeba uważać z kolorkami na początku :)

nexiss, faktycznie super. U nas w szpitalu prowadza tylko ciaze od 36 tyg, albo patologiczne...

Bigbi, kusiak, mozna farbować włosy, ale farbami bez amoniaku, najlepiej na naturalnych barwnikach. Dobry fryzjer bedzie wiedzial jaką farbe dobrac. Unikać trwalych.

ojj ja też już powinnam odrosty zrobić , ale czekam do końca pierwszego trymestru i wtedy , od drugiego powinno się jak już , także czekam do końca lutego;-)

hej, hej!

Goschon witaj w szacownym gronie wrześniówek :-)

Co do farbowania zgadzam się z dziewczynami- lekkie farby bez amoniaku, na jak najbardziej naturalnych składnikach. A co do hormonów, to faktycznie również mogą pokrzyżować plany związane z upragnionym kolorem. Sama bardzo bym chciała przestać farbować, ale moja głowa pełna w siwkach :baffled: i niestety nie mam wyjścia...

Coś mnie mdliło dziś rano.. czyżby zaklinanie na mdłości podziałało?:szok:

Pozdrawiam Was kobitki i życzę miłego dnia!

reklama
Do góry