reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Denka nie pomoge bo nie mam zielonego pojecia :p nigdy nie stosowalam

Gochson witaj :)

Dziewczyny jak to jest z farbowaniem wlosow na poczatku ciazy? Bo juz mam straszne odrosty :p i nie wiem czy mozna...

reklama
Kusiak - moja siostra jak była w ciąży było to niedawno, to przez całą ciążę farbowała się chyba ze 2 razy, ale wybierała farby te mniej śmierdzące, są też pachnące, w razie czego zakładała maseczkę na nos coby nie wdychać tego świństwa.

Ja dopiero co wstałam :zawstydzona/y: gdyby nie telefon to bym spała pewnie i dłużej :-) hehe
Ale sen mi dobrze zrobił, wstałam zero mdłości, zero zgagi i jakoś ten ból pleców mniejszy. Włąsnie jem śniadanko :)

Kusiak kiedys o tym rozmawialam z ciotka fryzjerka, mowila, ze jesli zapach farby nie wywoluje wymiotow to nie ma przeciwskazan :)

Na szczescie 2 lata temu zapuscilam naturalki i mam spokoj :D

Goschon witam:)
Denka fakt zele intymne sa cholernie drogie. Ja corce kupilam ostatnio Prowaqzel z az taka mala tubke 30 zl. A smierdzi strasznie.

Wifam sie z pracy:)

najlepiej farbować farbami bez amoniaku :) i uważać z kolorami :)

nexiss ja też bym mogła ciągle spać.. córa sie budzi ok 9.30 zwykle ale dla mnie ii tak to za mało teraz :)

co do żeli intymnych zawsze miałam laktacyd ale raz nie było i kupiłam w biedronce żel "intimea" z kwasem mlekowym i wyciągiem z rumianku na mnie działa jeszcze lepiej jak ten laktacyd właśnie i jest o połowe tańszy :) i używałam go podczas połogu i wszystko się ładnie goiło :)

ja nie wiem Dziewczyny jak Wam sie udaje prowadzic ciaze w ramach nfz. U nas lekarze są mega średni w ramach funduszu (wiecej opinii negatywnych niz pozytywnych) a i terminy do nich 6-8 tygodni :(

ja chciałam iść do lekarza na nfz to pierwszy termin wolny na 14 kwietnia był a póżniej na sierpień haha.. ale to do ordynatora ze szpitala ktory odbierał mi porod inni lekarze sa o d*** rozczaś...

W Wałbrzychu w szpitalu rejestracje są codziennie tylko najlepiej to być o 7:30 na miejscu bo od 8 jest telefoniczna i żadko kiedy się uda takim sposobem zarejestrować, a wizyta jest o 9:30 tego samego dnia. Potem to już tylko wpisują na następną wizytę np jak mnie wczoraj na za 3 tygodnie godzina taka sama czyli 9:30 :)

reklama
Kusiak ja zafarbowalam dzień przed zrobieniem testu ciazowego, farba niestety z amoniakiem, ale nie spodziewałam sie, że zobaczę dwie kreseczki. Spotkalam sie z opinią, że lepiej w pierwszym trymestrze sie wstrzymac, ale widać, że różne osoby mają różne zdanie na ten temat. Ja sie przez najbliższe 2-3 miesiące wstrzymam

Do góry