reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

Kasica ja nie wiem jak tam inne dziewczyny ale ja bym fotelika samochodowego nie kupila uzywanego... Ja mam wszystko uzywane ciuchy, lozeczko, bujaczek... No naprawde co moge to kupuje uzywane ale fotelika bym nie kupila. Chodzi w koncu o bezpieczenstwo malucha. Moj mlodszy tez jezdzil w uzywanym ale po swoim bracie wiec wiedzialam dokladnie przez co ten fotelik przeszedl. Niestety ale wystarczy mala stluczka samochodu i cos peknie czy sie przesunie w foteliku czego golym okiem nie zobaczysz i juz nie jest bezpieczny... Tak obcym ludziom bym nie ufala.

reklama
Witaj kasica :) tak jak dziewczyny mowią już nas nie zostawiaj :) Gratuluję synka :)

Kusiak rzadko mówią o stopniu łożyska.. na tym etapie jeszcze nie jest to takie ważne :) ale są 3 stopnie jak coś.. III stopien powinien być przed porodem :)
żeby te skurcze nam dały spokoj teraz :)

Kasica może zobacz czy ktoś ze znajomych nie ma fotelika do odsprzedania :) może uda się od kogoś bardziej zaufanego :)

u nas dziś zupka serowa z grzankami :)

Dziewczyny jak nie będzie takiego koloru jak chcemy używanego to nie kupimy, ale nie kupuje w ciemno, mam gwarancje, bez niej bym nie kupiła. A z nią mogę iść do punktu i poprosić aby mi sprawdzili czy z fotelikiem jest wszystko ok.

anusiaszymka z podlasia ;)
a_nka ja tam wolę słoneczko mimo, ze jest ciężko i pewnie będę puchła w upały ale to nie zmienia faktu, że nie lubię takiej pogody jak teraz gdzie w bluzie jest zimno :/ Wyszłam na spacer to synowi bluzkę z dł rękawem nałożyłam,bluzę i później drugą bluzę na wierzch mu założyłam bo ręce lodowate:/ już wolę jak te 30 st jest .)

co do używanego fotelika i jego zakupu/sprzedaży to moim zdaniem jest szczyt chamstwa jak ktoś sprzedaje po wypadku fotelik i wie o tym, że może być uszkodzony mimo, że na oko nic nie widać... nie rozumiem jak można być takim imbecylem i połasić się na 100-200 -300 czy 500zł a nie daj boże mieć na sumieniu jakieś dziecko :crazy:nigdy nie wiadomo co nas w życiu czeka i taki sprzedawca może zafundować niewinnemu dziecku śmierć przez pękniętą skorupę w foteliku.Ja nie mówię tu o kupujących i kupowaniu używanych bo sama zastanawiałam się nad wymianą swojego graco na maxi cosi ale o sprzedających i ich świadomości,że sprzedają coś uszkodzonego. Pewnie większość foteli wystawianych na sprzedaż nie widziała wypadku i oby nigdy nie "zobaczyła" ale jeden na 100 może trafić się felerny dlatego jak już bym kupiła taką rzecz używaną to mimo zapewnień poprzedniego właściciela sprawdziłabym dla własnego spokoju

Elleni czasami sprzedajacy nie maja pojecia o stanie fotelika bo to nie musi byc duzy wypadek, jakas mocna stluczka np moze wystarczyc albo starsze rodzenstwo ktore wskakuje na fotelik i po nim skacze no roznie bywa. Niektorych rzeczy nie widzisz a inne olewasz bo myslisz ze to bylo nic takiego...

Dlatego ja jeśli już kupimy używany to jedynie z aktualną Gwarancją producenta na przynajmniej 1,5 roku do przodu Na razie ciekawych na allegro niet, więc jak do lipca żadnych nie będzie to kupimy nówkę

edit: my musimy mieć3 tysie odłożone na pobyt w szpitalu bo doba w 1, a M musi być ze mną, kosztuje 400 tam gdzie będę rodzić

Witajcie
Ja dzisiaj pół dnia leżę, pogoda beznadziejna, szaro i deszczowo. Do tego coś mnie od rana boli lewy bok, podejrzewam, że to z niewygodnego spania. Poleżałam cały dzień i trochę przeszło, ale co to będzie dalej.

Widzę, że o fotelikach rozmawiacie. Przed nami tez jeszcze kupno. Nie wiem jak z używanymi fotelikami, bo w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale dla mnie i tu mam nadzieję, nie doleje oliwy do ognia, szczytem głupoty jest kupować fotelik marki Tesco, czy Biedronka:no: My zawsze przed ostateczną decyzją patrzyliśmy na testy, bo możemy się uważać, że jesteśmy super kierowcami, ale nigdy nie wiadomo kogo spotkamy po drugiej stronie. Na razie się zdecydowalismy na Maxi Cosi

Dooda
Gratuluję Córy

ania// 100 to dużo i nie dużo, zależy jak na to patrzeć, ale w Twoim stanie, zwłaszcza, że i tak za bardzo z tego nie skorzystasz to dużo

EM_Ka żartujesz z tym rozgrzeszeniem? brak słów

tak piszecie o tej glukozie, że ja zaczynam już znowu panikować im bliżej badania, a można jakoś stwierdzić wcześniej, że coś jest nie tak, czy to dopiero z badania wychodzi?

Ostatnia edycja:
Kurcze zaczynam się martwić tym łozyskiem, mojemu lekarzowi ufam w 200 %, wogóle go to nie zdziwiło i nic tez na ten temat nie mówił, ja też nie pytałam, bo nie wiedziałam jak to powinno wyglądać. Wizyta dopiero za 2 tyg. a dzwonić tez nie chce juz do niego, bo zawracam mu głowę ciagle czymś....

reklama
maltanka my wybraliśmy Cybex aton 2 w testach zderzeniowych bezpieczeństwo na 5, co do fotelików z tych sklepów to tak załamka, ale wiesz jak kogoś nie stać na lepszy to już lepszy taki niż żaden
Co do cukrzycy to wcześniej można podejrzewać, wzmożone pragnienie, jest jednym takim wskażnikiem
Choć ja pije jak smok potrafie wchłonoć od 4 do 9 litrów dziennie i mam hipoglikieme po jedzeniu a nie cukrzyce, test miałam w 18 tc

Co do łożyska to ja miałam w 1 ciąży na połówkowym II grupe, w 2 ciąży nie sprawdzała, teraz mam I grupę

To jak jesteśmy przy zakupie używanych rzeczy, to czego ja nie rozumiem i nigdy nie kupię używane to są BUTY dla dziecka!!

Do góry