reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witam dziewczynki. Jestem mama 4,5 letniej dziewczynki Laury, w piątek dowiedziałam się, że zostanę mamą po raz drugi :tak:Jestem przeszczęśliwa, a jednocześnie trochę się boje, czy wszystko będzie ok ( taki już ze mnie typ panikary). Od soboty pobolewa mnie brzuch, wiem, że przy Laurze tak nie miałam więc zaczynam się denerwować. Aktualnie jest to 5 tydzień. Jak myślicie pójśc z tym do lekarza? Wizytę mam na 28 stycznia dopiero... Sama nie wiem czy czekać.:baffled:

reklama
nimfii mamy bardzo podobną sytuację tylko u mnie dzieci mniej ;)
Ja aktualnie na wychowawczym (płatnym bo załapałam się z dochodem na zasiłek i dodatek do zasiłku z MOPR-u) i tak do października, a od września na macierzyńskim ;)
też właśnie tak chciałam, żeby odchować dzieci,puścić do przedszkola i sama szukać pracy, a że tak się złożyło, że zaczęła studia od października 2013 to teraz 3 lata licencjat zaocznie i później zobaczymy jak z magistrem będzie ;)

lena to zależy jak boli ??? jak to ból ciągnący kłujący i taki delikatny na @ to myśle że jest wszystko ok.. bo wszystko jednak już rośnie :) ale jak boli mocno to może lepiej skonsultować to z lekarzem :) też jestem w 5 tygodniu i właśnie taki bol kłujący mam i rozciągający :) przy córce też tak miałam :) głowa do góry :)

lena56 ja wiem o ciazy praktycznie od poczatku stycznia a pierwsza wizyte mam dopiero jutro :tak: wczesniej kontrolowalam sobie bete ktora ladnie rosnie, a jutro ide prywatnie aby miec tez USG. Chcialam isc jak najpuzniej bo w 6tc moze jeszcze nic nie byc widac (róznie jest) a nie chcialam sie stresowac. Jutro 7TC 2 d juz powinno cos byc widac konkretnego :tak: Natomiast na wizyty go gina z badaniem ginekologicznym zazwyczaj chodzilam w 5tc aby nazbierac skierowania na badania krwi itp. Tym razem niestety nie dalam rady wczesniej isc, za duzo obowiazkow.

elleni ja takze na zasilkach - rodzinny plus wychowawczy plus mieszkaniowy :tak: Natomiast teraz w styczniu maz wyjechal za granice pracowac wiec juz zasilek nam nie przysluguje.

Witam nowe dziewczyny.
A ja sie boje, wizyte mam o 16.50 i czuje ze bedzie kiepsko.
Brzuch mnie od piatku boli, a dzis w nocy zaczal bolec jak na @ :/ I jak bylam w ubikacji to delikatnie wylecialo ze mnie lekkie uplawy zabarwione na lekko brazowo (przepraszam za opis)
Dodatkowo moich ciazowych dolegliwosci brak (nie bola mnie juz piersi)-a czytalam ze to nie jest dobry objaw.
Wczesniej pisalam zebysmy sie wziely w garsc i nie stresowaly, a prosze teraz mnie dopadly nerwy. Wiem ze to nic nie da, wiem ze nie mam wplywu na pewne rzeczy, a ja tak bardzo pragne tego dziecka. Staram sie naprawde myslec pozytywnie i nie denerwowac ale marnie mi to idzie. Prosze 3majscie kciuki

no właśnie ten ból jest taki ciągniący jak na okres, przechodzi jak się położę, nie jest jakoś specjalnie dokuczliwy, więc myślę, że to nic złego. Jednak to prawda, że każda ciąża inna, to dopiero początek a już jest inaczej niż przy 1-szym dziecku, aż strach pomyśleć co będzie dalej :D

Dziewczyny ja ten bol jak na @ mialam dwie poprzednie ciaze. Teraz mnie tak brzuch nie boli, czuje raczej cos jak delikatne kopniaki :-D taaa ja wiem ze to za wczesnie :tak: po prostu czuje ze sie macica rozpycha ale nic nie ciagnie, nic nie boli to raczej przyjemne łaskotanie :tak: przy czym jak mnie brzuch tak bolal jak piszecie to mi gin pierwszy trymestr przepisal luteine.

reklama
ja też nie odczuwam tego jako ból :) każda ciąża jest inna to prawda :) lutkę dostałam na wszelki wypadek :) po wcześniejszych poronieniach ...

nikola trzymam &&& za wizytę w którym jesteś tygodniu?? może nie będzie tak jak Cie się wydaję uspokuj się i myśl pozytywnie :) najlepiej to myśl o czymś innym nie stresuj się :) i daj znać póżniej co i jak :*

Do góry